Θεσσαλονίκη: Άγνωστος κάρφωσε 20 μεγάλα καρφιά σε μουριά

20/8/2026 12:19    Τα «πάθη» των δέντρων
Μεσημέρι Κυριακής, 16 Αυγούστου, διανομέας φαγητού που κινείται στην περιοχή του Βαρδάρη παρατηρεί, στην άδεια λόγω του καλοκαιριού Θεσσαλονίκη, έναν άνδρα να καρφώνει με μανία και κρατώντας κρουστικό δράπανο μεγάλα καρφιά στον κορμό μίας μουριάς που είναι φυτεμένη στη συμβολή των οδών Σαπφούς με Αναγεννήσεως.

Με το κινητό του τηλέφωνο καταγράφει τις ύποπτες κινήσεις του δράστη, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τον βανδαλισμό αποχώρησε από το σημείο, ενημερώνει το «100», ενώ έχοντας εργαστεί κατά το παρελθόν ως συμβασιούχος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης επικοινωνεί και με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αστικού Πρασίνου και Πανίδας, Βασίλη Διαμαντάκη, στον οποίο προωθεί τις ανάλογες φωτογραφίες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης που έσπευσαν για αυτοψία στο σημείο διαπίστωσαν πως τα καρφιά, μήκους 20 εκατοστών, είναι τελικώς βιδωμένα στον κορμό της μουριάς και δεν μπορούν να βγουν καθώς θα προκληθεί ζημιά στο δέντρο. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισαν να τοποθετήσουν έναν κόκκινο πολτό που χρησιμοποιείται για την επούλωση των πληγών των κορμών. Παράλληλα, αύριο, Παρασκευή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο κάποιος να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Σίγουρα ήθελε να ξεραθεί το δέντρο και να πληγωθεί το πράσινο», δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος κ.Διαμαντάκης. Άλλωστε ο συγκεκριμένος βανδαλισμός της μουριάς έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή πράξη αγνώστων που άνοιξαν τρύπες με τρυπάνι στους κορμούς άλλων δύο δέντρων, στην οδό Βενιζέλου, και διοχέτευσαν σε αυτά άγνωστη ουσία, με αποτέλεσμα να ξεραθούν.

Βανδαλισμοί με χλωρίνη, αλάτι και τσιμέντο

Και τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ως βανδαλισμοί από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης. Χοντρό αλάτι, χλωρίνες, χημικά καθαριστικά, απόνερα πολυκατοικιών ακόμη και τσιμέντο έριξαν στις ρίζες των δέντρων, ασυνείδητοι πολίτες, προκειμένου να τα «πεθάνουν».

Εκτιμάται πως κάθε χρόνο 80-100 δέντρα ξεραίνονται σε όλες τις γειτονιές από τέτοιου είδους ενέργειες δημοτών. «Κυνηγάμε τους ασυνείδητους... Είναι μία διαρκής μάχη. Κάποιοι δεν τα θέλουν τα δέντρα και μετράμε απώλειες λόγω βανδαλισμών. Όσο όμως κάποιοι επιμένουν για να ξεραθούν, τόσο εμείς θα φυτεύουμε», συμπληρώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Διαμαντάκης.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

17:23 21/8/2026

ο ΟΣΕΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό...

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

16:30 21/8/2026

δείτε τις ώρες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

14:52 21/8/2026

δείτε τους χώρους

Δύο θάνατοι και 22 κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία

Δύο θάνατοι και 22 κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία

14:47 21/8/2026

Δυο θάνατοι ηλικιωμένων ατόμων

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονοι μετά από ατύχημα σε θαλάσσια παιδική χαρά

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονοι μετά από ατύχημα σε θαλάσσια παιδική χαρά

14:45 21/8/2026

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Καλαμαριά: Στην βουλή έφτασε η κλειστή γέφυρα του Φοίνικα ''Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;''

Καλαμαριά: Στην βουλή έφτασε η κλειστή γέφυρα του Φοίνικα ''Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;''

14:25 21/8/2026

ένα χρόνο παραμένει κλειστή

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος - Περιφορά της Παλαιάς Θαυματουργής Εικόνας!

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος - Περιφορά της Παλαιάς Θαυματουργής Εικόνας!

12:20 21/8/2026

με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια

Κλασικά Έπιπλα