Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

15/3/2024 22:38    Τα 11 ακίνητα που παρουσιάζει το ΤΑΙΠΕΔ
Φωτογραφία - Ο Δημήτρης Πολίτης με φόντο τη μαρίνα Καλαμαριάς

Καραθώνας, Τατόι, Βασιλίτσα και Φυλή, είναι τα πιο εμβληματικά περιουσιακά στοιχεία που παρουσιάζει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και ο επικεφαλής της, Δημήτρης Πολίτης, στην έκθεση MIPIM 2024, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στις Κάννες της Γαλλίας. Το ΤΑΙΠΕΔ στη διακεκριμένη αυτή έκθεση παρουσιάζει τα προαναφερόμενα ακίνητα, μαζί με άλλα εννέα, με στόχο να βρει πιθανούς επενδυτές που θα τα αναπτύξουν.

Συνολικά τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 20 συναντήσεις με επενδυτές, αλλά και εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων κ.λπ., προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίηση 11 εμβληματικών ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ακίνητα:

Αγ. Τριάδα (Θεσσαλονίκη), συνολικής έκτασης 161 στρεμμάτων,
Ασπροβάλτα (Θεσσαλονίκη), συνολικής έκτασης 300 στρ.,
Καραθώνας (Αργολίδα), συνολικής έκτασης 1.912 στρ.,
Κρυοπηγή (Χαλκιδική) έκτασης 117 στρ.,
Ποσείδι (Χαλκιδική), έκτασης 290 στρ.,
Τατόι (πρ. Βασιλικό Ανάκτορο, Αττική), 11.407 στρ.,
Βασιλίτσα (Χιον. Κέντρο, Γρεβενά), έκτασης 6.200 στρ.,
Υπάτη (Ιαματική Πηγή, Φθιώτιδα), έκτασης 900 στρ.,
Φυλή (εμπορευματικό κέντρο, Αττική) έκτασης 450 στρ.,
Στρ. Γκόνου (εμπορευματικό κέντρο, Θεσσαλονίκη) συνολικής έκτασης 672 στρ.
Καλαμαριά (Μαρίνα, Θεσσαλονίκη), έκτασης 76,21 στρεμμάτων.

Όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Μανδραβέλης στο powergame, το σύνολο της έκτασης των ακινήτων που αναζητεί αξιοποίηση ξεπερνά τις 22,5 χιλ. στρέμματα, με τη μερίδα του λέοντος ν’ αφορά το Τατόι και το πρώην Βασιλικό Ανάκτορο (11,4 χιλ. στρέμματα). Εκεί, όπως αναφέρεται, περιλαμβάνονται 55 διατηρητέα κτίρια, εκ των οποίων τα 24 θα αποκατασταθούν από ιδιώτη επενδυτή με σύμβαση παραχώρησης και θα χρησιμοποιηθούν ως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ξενώνες, οινοποιεία και κέντρο ιππασίας.

Απώτερος στόχος είναι το πρώην βασιλικό κτήμα να μετατραπεί σε πολιτιστική, ψυχαγωγική και αθλητική εστία, που θα προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες σε ετήσια βάση. Επομένως επιδίωξη είναι το πρώην Βασιλικό Ανάκτορο στο Τατόι να καταστεί ένας προορισμός αναψυχής για όλες τις εποχές, κατάλληλος για τουριστικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Η δεύτερη πιο σημαντική αξιοποίηση είναι εκείνη του Καραθώνα. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ακίνητο, πολύ κοντά στην Αθήνα (100 χλμ.) και δίπλα στο ιστορικό Ναύπλιο (4 χλμ.). Το ακίνητο έχει έκταση 1.912 στρέμματα, αντιστοιχεί δηλαδή σε ένα μικρό Ελληνικό, με ακτογραμμή 4,2 χλμ. και ικανότητα αξιοποίησης 81.000 τ.μ.

Η τρίτη πιο σημαντική ανάπτυξη είναι αναμφίβολα το κέντρο Logictics στη Φυλή, που θα φιλοξενήσει όλες τις μεταφορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στον Ελαιώνα. Πρόκειται για ένα έργο που θα καταστήσει πιο αποτελεσματικές και πιο «πράσινες» τις εμπορευματικές μεταφορές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, παράλληλα με την ανακούφιση που θα προσφέρει στο κυκλοφοριακό του ευρύτερου αστικού ιστού της Αττικής. Το έργο αυτό αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται ότι απ’ όλα τα 11 προαναφερόμενα ακίνητα που θέλει τώρα να αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, το πρώτο που έχει βγει σε διαδικασία αξιοποίησης είναι εκείνο της Αγ. Τριάδας, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός υποβολής προσφορών δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και προβλέπει την αξιοποίηση του ομώνυμου camping της Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών, glamping (glamorous camping) κ.ά. δραστηριότητες αναψυχής.

Το ακίνητο εκτείνεται σε 161 στρέμματα, εκ των οποίων τα 22,5 στρέμματα είναι δάσος κι επομένως η αξιοποιήσιμη έκταση είναι διαθέτει 139 στρέμματα. Διαθέτει ακτογραμμή μήκους 600 μέτρων και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν προσφορές έως 13 Ιουνίου 2024.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:43 23/6/2025

Δευτέρα 23/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

18:00 22/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Κλασικά Έπιπλα