Βραζιλία-Μεξικό 2-0

2/7/2018 19:46    Παγκόσμιο Κύπελλo
Αποτελεσματική και ουσιαστική η Βραζιλία άφησε ξανά στην άκρη την... σάμπα και επικράτησε με 2-0 του Μεξικό χάρη στον Νεϊμάρ, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως είναι φαβορί για την κούπα.  Η «σελεσάο» πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά με κυνικό τρόπο, τρομερή αμυντική λειτουργία και... τόσο-όσο θέαμα στις αρχές του δευτέρου ημίχρονου.

Το Μεξικό ήταν συγκλονιστικό στο πρώτο ημίχρονο όταν και μπλόκαρε τους Βραζιλιάνους, όμως, στην επανάληψη ο Νεϊμάρ και η παρέα του χρειάστηκαν περίπου 15λεπτά καλού ποδοσφαίρου για να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης στους προκριθούν στους «8». Ο ηγέτης της Βραζιλίας άνοιξε το σκορ στο 51', ενώ στο 88' έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιρμίνιο. Στο διάστημα της πίεσης της Βραζιλίας το Μεξικό πέρασε δύσκολα και άντεξε κυρίως λόγω του Οτσόα που έκανε τρομερές επεμβάσεις.

Αποφασισμένοι να πιέσουν από το ξεκίνημα ψηλά και να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους, οι Μεξικανοί ήταν εξαιρετικοί στα πρώτα 25 λεπτά και είχαν το «πάνω χέρι», φτάνοντας αρκετές φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Αλισον. Μόλις στο 2ο λεπτό μάλιστα, μετά από λάθος έξοδο του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, χρειάστηκε ένα καίριο μπλοκ του Μιράντα για να απομακρυνθεί το σουτ του Λοσάνο. Στη συνέχεια όμως, η «σελεσάο» ανέβηκε και πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Νεϊμάρ να κάνει στο 25΄ μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, αλλά τον Οτσόα να αποκρούει το τελικό σουτ. Ο Μεξικανός γκολκίπερ είχε απάντηση και στο σουτ του Γκάμπριελ Ζεσούς στο 33΄, στην τελευταία αξιόλογη φάση του α΄ μέρους.

Η Βραζιλία συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Αφού πρώτα ο Οτσόα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κουτίνιο (48΄), το γκολ ήρθε στο 51΄. Ο Νεϊμάρ πάτησε τη μπάλα για τον Γουίλιαν, ο οποίος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή, έκανε τη συρτή σέντρα-σουτ και ο Νεϊμάρ έσπρωξε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ άλλαξε τη μορφή του αγώνα, καθώς οι Μεξικανοί ανοίχτηκαν, αφήνοντας παράλληλα κενά στην άμυνά τους. Ο Οτσόα απέκρουσε το σουτ του Παουλίνιο στο 59΄, ο Αλισον τον... μιμήθηκε στο 61΄, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Κάρλος Βέλα, ενώ στο 64΄ ο Γουίλιαν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Οτσόα ήταν και πάλι παρών. Στο 68΄, από ακόμη μία κούρσα του εξαιρετικού Γουίλιαν, ο Νεϊμάρ σούταρε από το σημείο του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από τη ρίζα του δοκαριού. Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» το ματς, οι παίκτες του Τίτε οπισθοχώρησαν, έκλεισαν τους διαδρόμους και απέδειξαν γιατί η φετινή ομάδα θεωρείται η πιο... ευρωπαϊκή έκδοση της Βραζιλίας. Η "Ελ Τρι" δεν απείλησε ουσιαστικά και στο 88΄ ο Νεϊμάρ έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε, ο Οτσόα ακούμπησε τη μπάλα αλλά ο επερχόμενος Φιρμίνο (δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι) μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα και «σφράγισε» τη νίκη-πρόκριση της «σελεσάο».

Το αρνητικό για τη «σελεσάο» είναι η κάρτα που δέχθηκε ο Κασεμίρο, που είναι η δεύτερη και σημαίνει ότι ο αμυντικός χαφ της Ρεάλ, παίκτης «κλειδί» στο σύστημα του Τίτε, θα απουσιάσει από τον προημιτελικό της Παρασκευής (6/7).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Κασεμίρο, Παουλίνιο (80΄ Φερναντίνιο), Γουίλιαν (90+1΄ Μαρκίνιος), Κουτίνιο (86΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Ζεσούς

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Γκαγιάρδο, Αγιάλα, Σαλσέδο, Αλβαρες (55΄ Ντος Σάντος), Γκουαρδάδο, Ερέρα, Μαρκές (46΄ Λαγιούν), Λοσάνο, Βέλα, Ερνάντες (60΄ Χιμένες)



onsports

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

20:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

18:00 9/7/2025

Από σήμερα 8/7

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 9/7/2025

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ενισχύει τους δεσμούς της κοινότητας

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

12:07 9/7/2025

Στις 21:00 το βράδυ

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

11:48 9/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

20:59 8/7/2025

9/07 - 4:30 μμ - 9:00 μμ

Big Band Βορείου Ελλάδος

Big Band Βορείου Ελλάδος

20:00 8/7/2025

2ο Thessaloniki Soloist Festival 2025

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

18:00 8/7/2025

9 - 10/7

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

11:37 8/7/2025

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης λειτουργίας του πρώτου Michael Kors Lifestyle Store στην Αθήνα

Κλασικά Έπιπλα