Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

5/8/2025 16:59    Επετειακός ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης
Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα θα είναι η 89η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου και θα έχει επετειακό χαρακτήρα. Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει μια ξεχωριστή γιορτή, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της ΔΕΘ-HELEXPO το 1925. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται ειδικές επετειακές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Με θεματικά και πολυδιάστατα αφιερώματα, ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών-Music Events με δημοφιλείς τραγουδιστές, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, αλλά και με πολλές εκπλήξεις η 89η ΔΕΘ φιλοδοξεί να αφήσει το επετειακό της αποτύπωμα στην ιστορία του εκθεσιακού φορέα.

Τα αφιερώματα της 89ης ΔΕΘ έχουν ως εξής:

AutoThessaloniki: Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί ένα από τα εκθεσιακά highlights της 89ης ΔΕΘ, εγκαινιάζοντας μια νέα, δυναμική πλατφόρμα για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Συγκεντρώνοντας κορυφαίες εταιρείες και εμβληματικές μάρκες του κλάδου, αποτελεί μια ολοκληρωμένη ματιά στο αύριο της αυτοκίνησης, από τις τεχνολογικές καινοτομίες έως τις λύσεις της καθημερινής μετακίνησης. Στο AutoThessaloniki θα παρουσιαστούν όλα τα νέα μοντέλα που κάνουν πρεμιέρα στην ελληνική αγορά.

Αkademia: Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θεματικά αφιερώματα της ΔΕΘ και φέρνει πιο κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα με το κοινό, λειτουργώντας ως πλατφόρμα ενημέρωσης, ανταλλαγής ιδεών και ενίσχυσης της δημιουργικότητας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Τεχνολογία/Έρευνα/Καινοτομία: Το εν λόγω θεματικό αφιέρωμα αναδεικνύει τα πρόσφατα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας με σημαντικά εκθέματα, ειδικά προγράμματα και έξυπνες εφαρμογές.

Η Ελλάδα του Πολιτισμού και 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης.

Η Ελλάδα των περιφερειών - Γεύσεις από Ελλάδα: Στο αφιέρωμα αυτό φιλοξενούνται τα αυθεντικά προϊόντα, οι τοπικές γεύσεις και οι συνταγές της πλούσιας ελληνικής γης, οι οποίες φημίζονται διεθνώς για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα: Η ελληνική επιχειρηματικότητα ξεδιπλώνει τη δυναμική της στο εκθεσιακό αυτό αφιέρωμα, που αναδεικνύει τις τρέχουσες καταναλωτικές τάσεις και το εμπορικό προφίλ της εγχώριας αγοράς. Συμμετέχουν όλα τα επιμελητήρια της χώρας με εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπό την οργανωτική επιμέλεια της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ με αυτόνομη συμμετοχή δίνουν το «παρών» τα Επιμελητήρια Ημαθίας και Θεσσαλονίκης.

Διεθνείς συμμετοχές: Το εν λόγω αφιέρωμα υποδέχεται τις επίσημες Κρατικές Συμμετοχές χωρών που λαμβάνουν μέρος μέσω των πρεσβειών τους ή άλλων κρατικών φορέων τους, αλλά και μεμονωμένες ξένες επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά.

Ενέργεια - Κυκλική Οικονομία: Ο οικολογικός σχεδιασμός, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και οι πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας συνθέτουν αυτό το εκθεσιακό αφιέρωμα, το οποίο ευθυγραμμίζεται πλήρως με το πνεύμα της κυκλικής οικονομίας.

Δημόσιοι φορείς-Οργανισμοί και Υπηρεσίες προς τον Πολίτη: Πρόκειται για τη θεματική ενότητα που φιλοξενεί τον δημόσιο τομέα της χώρας, παρέχοντας στους πολίτες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα τελευταία δεδομένα και τις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος σχετικά με την ευημερία τους και τη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους.

Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός: Σε αυτό το αφιέρωμα οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αντιπροσωπευτικά είδη επίπλωσης, αλλά και να πάρουν ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού ή του γραφείου μέσα από μια ποικιλία εκθεμάτων και ειδικών προσφορών.

Γαστρονομία και Διατροφή: Στην εν λόγω ενότητα συμμετέχουν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων λιανικής πώλησης, ενώ, παράλληλα, φιλοξενούνται διάφορες κατηγορίες τροφίμων και ποτών, συνθέτοντας έτσι την εικόνα ενός πολύχρωμου bazaar.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

02:56 11/10/2017

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

02:51 11/10/2017

έγγραφο

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

02:47 11/10/2017

Στατιστικά από το PornHub

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

02:42 11/10/2017

«Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ»

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

02:40 11/10/2017

επιστολή που έφτασε στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

02:23 11/10/2017

Το πρότζεκτ αυτό «τρέχουν» δύο Λαρισαίοι επιστήμονες

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

02:17 11/10/2017

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου

Εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου

02:07 11/10/2017

11 Οκτωβρίου

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

02:03 11/10/2017

ΟΗΕ

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

02:01 11/10/2017

Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF)

Κλασικά Έπιπλα