Εμπλοκή λόγω... λαϊκής αγοράς έχει προκύψει με τα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.
Ωστόσο κάθε Πέμπτη, στην οδό Αμισού, παρακείμενο δρόμο από τη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως όπου βρίσκεται ο σταθμός της Καλαμαριάς, πραγματοποιείται λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα στο σημείο να τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να υπάρχουν αρκετοί πολίτες.
Τη συνθήκη αυτή γνωστοποίησε η δήμαρχος Καλαμαριάς στους αρμόδιους και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως εναλλακτική η τέλεση των εγκαινίων σε άλλο σταθμό και συγκεκριμένα στη Μίκρα.
Ο σχεδιασμός αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ και οι δύο σταθμοί θα είναι έτοιμοι για να φιλοξενήσουν τα εγκαίνια.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, διττό είναι το σχέδιο και για την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είτε θα μπει στο Μετρό από τη βασική γραμμή και θα μεταβεί μέχρι τον σταθμό των εγκαινίων, είτε θα πάει απευθείας στον σταθμό των εγκαινίων (Καλαμαριά ή Μίκρα).
Σε κάθε περίπτωση, η τελετή θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τα εγκαίνια της βασικής γραμμής, όταν το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγαλύτερο και οι πιέσεις για να εξασφαλίσει κάποιος το μαγικό χαρτάκι της πρόσκλησης έφταναν στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.