Μήνυμα ενότητας και στήριξης στους ακρίτες έστειλε ο Ιερώνυμος

4/3/2020 17:35    Αρχιεπίσκοπος
Στις «δύσκολες ώρες» και «τα αντιφατικά θέματα», τα οποία αντιμετωπίζουμε, αναφέρθηκε από τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστανεών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β', ο οποίος επισκέφθηκε, σήμερα, τον Έβρο. 

Σκιαγραφώντας το προφίλ των μεταναστών- προσφύγων, που από την Παρασκευή επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα από τη γειτονική Τουρκία, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για ανθρώπους που «έκαναν πολέμους, είναι άνθρωποι πονεμένοι, άνθρωποι οι οποίοι είναι υπό στρεβλή καθοδήγηση· άνθρωποι με ψυχές που τους πονάμε», αλλά ταυτόχρονα και «άνθρωποι που τους εκμεταλλεύονται αυτή τη στιγμή, οι οποίοι μέσα σ' αυτή την αναζήτηση, δέχονται κοροϊδίες και εξευτελισμούς».

Διευκρίνισε πως με αυτούς τους ανθρώπους «δεν έχουμε τίποτα, δεν είμαστε αντίθετοι, τους πονάμε [...] δεν τους μισούμε, τους λυπόμαστε, αλλά δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι πρέπει όλα να τα δεχόμαστε, εις βάρος αυτού του τόπου», υπενθυμίζοντας τη βοήθεια, που στο πρόσφατο παρελθόν τους παρείχε η Εκκλησία.

Επαναλαμβάνοντας τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια που αισθάνεται, εξέφρασε για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες και της ευχές του στα σώματα ασφαλείας που επιχειρούν στη φύλαξη της μεθοριογραμμής, τονίζοντας: «εδώ είναι τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε σε αυτά τα σύνορα, όχι μόνο να είστε εσείς, για τους οποίους αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα σας, όχι μόνο να είναι ο στρατός μας [...] θα πρεπε να είναι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, οι εταίροι μας αλλά και οι σύμμαχοί μας, διότι μαζί έπρεπε να στηρίζουμε αυτά εδώ τα σύνορα. Είναι ιερά, έχουν ποτιστεί με αίμα, γι' αυτό πρέπει να οπλιστούμε γι' αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες , διερωτώμενος τι κάνει η Ευρώπη. «Το κράτος κάνει τις δικές του προσπάθειες, εκείνο που μας προβληματίζει όμως είναι η Ευρώπη τι κάνει; Μας προβληματίζει. Δεν θέλουμε χρήματα. Καλή είναι και η βοήθεια στις δύσκολες ώρες, αυτό που θέλαμε είναι να υπερασπίσει αυτά για τα οποία έγινε η Ευρώπη, αυτά τα οποία υποστηρίζει, αυτά τα οποία πρέπει να τα καταξιώνει».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα, αυτή την ώρα, να είμαστε ενωμένοι, να γίνουμε ένας κορμός, ένα σώμα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Νέο γήπεδο μπάσκετ στο κέντρο

Νέο γήπεδο μπάσκετ στο κέντρο

17:02 5/8/2025

Πού βρίσκεται

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

16:59 5/8/2025

Επετειακός ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή

15:12 5/8/2025

Πότε ξεκινάει

Στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 3.000 επιβάτες

Στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 3.000 επιβάτες

11:20 5/8/2025

Έδεσαν δύο κρουαζιερόπλοια

Κρίσιμη συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Κρίσιμη συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ

11:07 5/8/2025

Βρούτση σήμερα για Καυτανζόγλειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 5/8/2025

Τρίτη 5/8

Αποκατάσταση και διάσωση του Κυβερνείου με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του

Αποκατάσταση και διάσωση του Κυβερνείου με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του

19:00 4/8/2025

Η προκήρυξη από την ΕΤΑΔ

Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο

Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο

17:12 4/8/2025

Το πρώτο μέρος του φετινού κύκλου του θεσμού «Μουσικές Πέμπτες»

Αλλαγές σε 10 γραμμές αστικών λεωφορείων

Αλλαγές σε 10 γραμμές αστικών λεωφορείων

12:28 4/8/2025

Ποιες στάσεις καταργούνται

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 4/8/2025

Δευτέρα 4/8

Κλασικά Έπιπλα