Πριν λίγο: Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορονοϊό

14/3/2020 14:21    Μέγαρο Μαξίμου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες, των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί και τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Σταματούν επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία. Ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από αύριο, θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη μετείχαν σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Βιέννη θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2026

Η Βιέννη θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2026

12:33 22/8/2025

Πότε θα διεξαχθεί

Πρόγραμμα Εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμα 2025 στη Χαλκιδική

Πρόγραμμα Εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμα 2025 στη Χαλκιδική

12:29 22/8/2025

28 Αυγ - 4 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 22/8/2025

Παρασκευή 22/8

Γιώργος Αλκαίος και Nivo μαζί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2025

Γιώργος Αλκαίος και Nivo μαζί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2025

19:20 21/8/2025

Τρίτη 2/9

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:47 21/8/2025

Από Πέμπτη 21 Αυγούστου έως και Τετάρτη 27 Αυγούστου

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου στο Κόδρα

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου στο Κόδρα

15:10 21/8/2025

Πέμπτη 28/8 στις 21:00

Εκδήλωση Μνήμης και Ξεριζωμού για τα 103 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Κρήνη

Εκδήλωση Μνήμης και Ξεριζωμού για τα 103 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Κρήνη

11:25 21/8/2025

Κυριακή 7/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 21/8/2025

Πέμπτη 21/8

Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Γης

Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Γης

18:17 20/8/2025

Σάββατο 20/9

Τουρνουά Acropolis Ελλάδα - Λετονία

Τουρνουά Acropolis Ελλάδα - Λετονία

12:14 20/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Κλασικά Έπιπλα