ΟΑΣΘ: Η αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των πολιτών απο αύριο

18/3/2020 19:21    Γιάννης Τόσκας
"Την αρχή του τέλους" στην ταλαιπωρία των επιβατών αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης, σηματοδοτεί η δρομολόγηση αύριο των 12 πρώτων λεωφορείων του ΚΤΕΛ Σερρών σε τρεις γραμμές του ΟΑΣΘ. Μέχρι 8 Απριλίου, θα «πέσουν στη... μάχη της ποιοτικής και συχνότερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, με σταθερό το κόμιστρο» και τα υπόλοιπα 88 λεωφορεία που προβλέπει η τριμερής σύμβαση που υπέγραψαν ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τόσκας.

«Τρέχουμε με... χίλια προκειμένου να αλλάξει άρδην η άσχημη εικόνα στις αστικές συγκοινωνίες που έβγαζε στο δρόμο, και όχι αδίκως, εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους και άλλους πολίτες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Ειδικότερα, με βάση τον σχεδιασμό, αύριο τα 12 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Σερρών θα ξεκινήσουν να εκτελούν καθημερινά το σύνολο των 299 δρομολογίων στις γραμμές Νο 66 Θέρμη - Χαριλάου, Νο 69 ΑΣ ΙΚΕΑ- Επανομή και Νο 36 Βούλγαρη - Ζώνη Καινοτομίας. «Η Θέρμη εξυπηρετείται σήμερα με 90 δρομολόγια και από αύριο αυτά θα αυξηθούν σε 150», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Τόσκας.

Επισήμανε δε, ότι το ΚΤΕΛ Σερρών έχει προσλάβει και έχει εκπαιδεύσει ήδη τους 72 οδηγούς που χρειάζεται για το σύνολο των δρομολογίων που θα αναλάβει και υπενθύμισε ότι «μαζί τους, ως συνοδηγοί, θα βρίσκονται από αύριο και για τρεις ημέρες οι οδηγοί του ΟΑΣΘ που εκτελούσαν έως τώρα τα συγκεκριμένα δρομολόγια προκειμένου να τους κατατοπίσουν».

Ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι στις 21 Μαρτίου άλλα εννέα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Σερρών και δύο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, θα ξεκινήσουν να εξυπηρετούν τις γραμμές Νο 76 ΑΣ ΙΚΕΑ -Αγγελοχώρι, Νο 77 Νέα Μηχανιώνα - Επανομή, Νο 79 ΙΚΕΑ -Αεροδρόμιο, Νο 87 Θεσσαλονίκη - Βασιλικά και Νο 88 Θεσσαλονίκη - Μεσημέρι. Σύμφωνα με τον κ Τόσκα «από το προσεχές Σάββατο θα εκτελούνται(σ.σ. σ αυτές τις γραμμές) επιπλέον 545 δρομολόγια».

Πρόσθεσε ότι στις 23 Μαρτίου θα προστεθούν επίσης άλλα έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ Σερρών στις υπόλοιπες τρεις γραμμές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, των Νο 67 ΑΣ ΙΚΕΑ- Τριάδι, Νο 60- Οικισμός Μακεδονία και Νο 61 Χορτιάτης - διασταύρωση Χορτιάτη.

Επιπλέον, από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τις 8 Μαίου, θα κυκλοφορήσουν τα 60 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τα 11 του ΚΤΕΛ Κιλκίς, εξυπηρετώντας, μεταξύ άλλων, τις περιοχές Ωραιοκάστρου, Χαλάστρας, Σίνδου και Κουφαλίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ σημείωσε πως "έγινε και γίνεται απολύμανση των οχημάτων και λαμβάνονται σε σταθερή βάση, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού. Η σύμβαση μεταξύ των δύο Οργανισμών και του ΚΤΕΛ, υπογράφηκε τη περασμένη Δευτέρα και αφορά σε 25 νέες περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ, είναι διετούς διάρκειας και ύψους 22 εκατ. ευρώ, ετησίως.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

20:39 29/5/2025

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της παράδοσης δίπλα στη θάλασσα! 1/06 - 6:00 μμ - 10:00 μμ

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

17:00 29/5/2025

Κυριακή 1/6

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

15:06 29/5/2025

Παρασκευή 30/05

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

11:31 29/5/2025

Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 29/5/2025

Πέμπτη 29/5

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

20:00 28/5/2025

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι 12

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

11:54 28/5/2025

Αναλυτικά τις τιμές ανά ζώνη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

11:48 28/5/2025

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 28/5/2025

Τετάρτη 28/5

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

20:00 27/5/2025

Δευτέρα 2/6

Κλασικά Έπιπλα