Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν άτομα που είχαν συλληφθεί για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

19/3/2020 20:58    Πλημμελειοδικείο
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρία άτομα που είχαν συλληφθεί σε ισάριθμες περιπτώσεις, κατά το τελευταίο 48ωρο, για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν 67χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην Πολίχνη, μία γυναίκα, 51 ετών, που πουλούσε γλαστράκια ανθοκομίας σε λαϊκή αγορά στην ίδια περιοχή, όπως επίσης έναν 72χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος με γεωργικά-γεωπονικά προϊόντα στην περιοχή της Ανάληψης.

Την αθώωσή τους ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας σύμφωνα με το ΑΠΕ, με τους δικαστές να συντάσσονται με την απαλλακτική του πρόταση, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το σκεπτικό κατά την εκφώνηση των αποφάσεων.

Στην περίπτωση του 72χρονου φαίνεται πως το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το κατάστημά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιχειρήσεων που εξαιρούνται από το μέτρο προσωρινής αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη σε λαϊκή αγορά ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε ότι «δεν γίνεται να πωλούνται στους διπλανούς πάγκους ματσάκια με φυτά και να την πληρώνει η πωλήτρια με τους βασιλικούς...».

Όσον αφορά τον 67χρονο ιδιοκτήτη καφέ, ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν λειτουργούσε την επιχείρηση, ούτε αυτή ήταν προσβάσημη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες, εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού. Δεν τους σέρβιρα ούτε καν καφέ» ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, εκτός από τους τρεις παραπάνω, άλλους έξι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με την κατηγορία ότι «έσπασαν» το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ιδιοκτήτες καφέ, κουρείου, σνακ-μπαρ, αίθουσας δεξιώσεων αλλά κι ένας προπονητής εφηβικής ομάδας ποδοσφαίρου. Για τους περισσότερους εξ αυτών ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Σπάει τα κοντέρ ο Τζίμας, δεύτερη ακριβότερη πώληση Έλληνα ποδοσφαιριστή

Σπάει τα κοντέρ ο Τζίμας, δεύτερη ακριβότερη πώληση Έλληνα ποδοσφαιριστή

12:43 4/2/2025

Η λίστα με τις ακριβότερες πωλήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Οι Beatles κέρδισαν μετά από δεκαετίες το πρώτο τους Grammy

Οι Beatles κέρδισαν μετά από δεκαετίες το πρώτο τους Grammy

12:41 4/2/2025

Στην 67η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/2/2025

Τρίτη 4/2

Το εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς στο επίκεντρο της τρίτης δημόσιας διαβούλευσης για τον δημόσιο χώρο

Το εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς στο επίκεντρο της τρίτης δημόσιας διαβούλευσης για τον δημόσιο χώρο

15:03 3/2/2025

Δευτέρα 3/2 στις 19:00

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/2/2025

Δευτέρα 3/2

«ΒΙΑ/ΖΩ» στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

«ΒΙΑ/ΖΩ» στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

20:00 2/2/2025

Η θεατρική παράσταση-ανθολογία «ΒΙΑ/ΖΩ»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 2/2/2025

Κυριακή 2/2

Πάμε θέατρο στην Καλαμαριά

Πάμε θέατρο στην Καλαμαριά

19:00 1/2/2025

Μεγάλες παραστάσεις, σπουδαίοι ερμηνευτές στα Δημοτικά Θέατρα της πόλης

ΟΑΣΘ: Αλλάζει το ωράριο στη γραμμή Χ2

ΟΑΣΘ: Αλλάζει το ωράριο στη γραμμή Χ2

15:00 1/2/2025

Μισή ώρα νωρίτερα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 1/2/2025

Σάββατο 1/2

Κλασικά Έπιπλα