Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης από αύριο στην Θεσσαλονίκη

19/3/2020 21:17    Τι θα ισχύσει στους δρόμους
Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης της Θεσσαλονίκης ξεκινούν αύριο το πρωί Παρασκευής (20/3). Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes αστυνομικοί με δίκυκλα από διάφορες υπηρεσίες μεταξύ αυτών και της Τροχαίας, θα περιπολούν στους δρόμους της πόλης προς αποτροπή διάρρηξης των κλειστών καταστημάτων λόγο του κορονοϊού.

Tο μέτρο αυτό, που σκοπό έχει την διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών από επιτηδείους τις δύσκολες ώρες που περνάμε θα εντατικοποιηθεί κατά τις βραδινές ώρες όπου και τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών είναι περισσότερα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη λήψη άμεσα αυστηρών μέτρων προστασίας των επιχειρήσεων και των δημόσιων χώρων, επισημαίνοντας ότι οι έμποροι ανησυχούν για θέματα κλοπής και κάθε είδους παρεμβατικής συμπεριφοράς εις βάρος των κλειστών καταστημάτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Φιλιππίδης στην επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε και στη χώρα μας η εξελισσόμενη πανδημία, στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της Πολιτείας για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την παραμονή όλων των πολιτών στα σπίτια τους, ενώ τονίζει ότι η αγορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» του κορονοϊού. «Οι εμπορικές επιχειρήσεις, όμως, πέραν της κρίσιμης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνουν, υφίστανται και έναν εύλογο πανικό που αφορά σε θέματα κλοπής και κάθε είδους παρεμβατικής συμπεριφοράς εις βάρος των κλειστών καταστημάτων», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ ζητώντας την προσωπική παρέμβαση του υπουργού «για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων, που θα αφορούν στην προστασία υπεράσπισης της περιουσίας των επιχειρήσεων και των δημόσιων χώρων καθ όλο το 24ωρο, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον εμπορικό κόσμο, αλλά και γενικότερα στους πολίτες».

Αναλυτικά η επιστολή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Σ.Θ. προς ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ. ΜΙΧ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε και στη χώρα μας η εξελισσόμενη πανδημία, στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της Πολιτείας για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την παραμονή όλων των πολιτών στα σπίτια τους, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία, προτού ληφθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, να προτείνει το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

Όπως γνωρίζετε, ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» του κορονοϊού είναι η «Αγορά», η οποία πλήττεται βάναυσα, βιώνοντας μια δραματική κατάσταση, με δυσοίωνες προοπτικές.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις, όμως, πέραν της κρίσιμης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνουν, υφίστανται και έναν εύλογο πανικό που αφορά σε θέματα κλοπής και κάθε είδους παρεμβατικής συμπεριφοράς εις βάρος των κλειστών καταστημάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένου, ότι εντείνεται το αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει τους συναδέλφους-εμπόρους, προκαλώντας μια επιπλέον κατάσταση σύγχυσης και πανικού, παρακαλούμε την προσωπική σας παρέμβαση, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων, που θα αφορούν στην προστασία υπεράσπισης της περιουσίας των επιχειρήσεων και των δημόσιων χώρων καθ όλο το 24ωρο, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον εμπορικό κόσμο, αλλά και γενικότερα στους πολίτες.

Στις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας, με μια κοινή προσπάθεια, θα επιδιώξουμε να ξεπεράσουμε, με το λιγότερο δυνατό κόστος, αυτή την οικονομική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Στο μεταξύ ο ΕΣΘ επισημαίνει με ανακοίνωσή του στο FB ότι με δεδομένο, ότι αρκετές επιχειρήσεις διαθέτουν πολλούς Κ.Α.Δ. (π.χ. Λιανικό, αλλά και Χονδρικό Εμπόριο ταυτόχρονα) και δεν γνωρίζουν εάν συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα των Επιχειρήσεων που υποχρεούνται να κλείσουν, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ, καλώντας στο τηλ. 1520, και δίνοντας τους Κ.Α.Δ. της επιχείρησής , εάν υποχρεούται να κλείσει ή μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η επιχείρηση.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Παιδικό Θέατρο: Pinocchio & Friends στη Θεσσαλονίκη- Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον

Παιδικό Θέατρο: Pinocchio & Friends στη Θεσσαλονίκη- Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον

20:00 17/4/2025

Κυριακή 27/4

Διευρυμένη σύσκεψη για την εκπόνηση του πολυετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμαριάς

Διευρυμένη σύσκεψη για την εκπόνηση του πολυετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμαριάς

11:49 17/4/2025

Η εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/4/2025

Μ. Πέμπτη 17/4

Αλλαγή ωραρίου των ΚΕΠ του Δήμου Καλαμαριάς την Μ. Πέμπτη

Αλλαγή ωραρίου των ΚΕΠ του Δήμου Καλαμαριάς την Μ. Πέμπτη

20:18 16/4/2025

Μ. Πέμπτη 17/4

Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

18:18 16/4/2025

Δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Πόντου και την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά

Προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Θρησκευτικά πανηγύρια 2025

Προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Θρησκευτικά πανηγύρια 2025

14:16 16/4/2025

Θρησκευτικά πανηγύρια 2025

Σήμερα ο πρώτος τελικός του ΠΑΟΚ με τη Μπιλμπάο

Σήμερα ο πρώτος τελικός του ΠΑΟΚ με τη Μπιλμπάο

11:34 16/4/2025

Σε ποιο κανάλι θα το δούμε

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κηφισιά

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κηφισιά

11:14 16/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει ότι λόγω της εκτέλεσης των εργασιών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/4/2025

Μ. Τετάρτη 16/4

8η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

8η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

20:00 15/4/2025

Μετά την επιτυχημένη 7η διοργάνωση

Κλασικά Έπιπλα