Ο Σωτήρης Τσιόδρας έψαλλε σε Θεία Λειτουργία σήμερα

22/3/2020 12:52    φωτο - βιντεο
Στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως που τελείται στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, στην οποία χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, είναι ψάλτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο στρατηγός στη "μάχη" της πανδημίας πολύ πριν να ξεσπάσει η "καταιγίδα" στη δημόσια υγεία, πήγαινε τα πρωινά της Κυριακής σε εκκλησία της Κηφισιάς, όπου κατοικεί και έψελνε. Μάλιστα εδώ και χρόνια είναι μελετητής της βυζαντινής υμνολογίας. Μια διαφορετική πλευρά του καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος είναι και πατέρας επτά παιδιών και ο οποίος έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα να σηκώνει το βάρος της ενημέρωσης καθημερινά σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό. Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτός από την ιδιότητα του γιατρού και του διαπρεπούς λοιμωξιολόγου, δεν διστάζει να δείχνει και την ευαισθησία του, όπως το Σάββατο, ο οποίος και "λύγισε" από τη συγκίνηση όταν είπε ότι πρέπει να φροντίσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού γιατί αυτοί κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν γίνει κάτι.

Μιλώντας για την θνητότητα των ηλικιωμένων, αναρωτήθηκε ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε, ποιους θέλουμε να έχουμε μαζί μας του χρόνου», δίνοντας ταυτόχρονα την απάντηση: «Η απάντηση είναι όλους, αλλά με έναν τέτοιο ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό είναι αδύνατο». Με τρεμάμενη φωνή δήλωσε: «Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας είναι πως το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους... είναι οι μανάδες και οι πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Η απάντηση είναι τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους αλλά κατ΄εξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».


Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/4/2025

Κυριακή 13/4

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

19:00 12/4/2025

Ταξίδι στον κόσμο του Νίκου Καββαδία στο Remezzo στις 13/04 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

18:00 12/4/2025

«Ήρθ’ ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια»

Ο αθλητισμός «καρφώνει» στην Καλαμαριά

Ο αθλητισμός «καρφώνει» στην Καλαμαριά

16:00 12/4/2025

Διήμερο γεμάτο μπάσκετ στο ΔΑΚ

Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

15:00 12/4/2025

Πότε κλείνει το πάρκινγκ

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 17 Μαΐου με ξένους διαιτητές ο τελικός

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 17 Μαΐου με ξένους διαιτητές ο τελικός

12:00 12/4/2025

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να βρεθούν πάνω από 45.000 φίλαθλοι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/4/2025

Σάββατο 12/4

Θεσσαλονίκη: Σινεμά με 1 + 1 εισιτήρια στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: Σινεμά με 1 + 1 εισιτήρια στο κέντρο

20:00 11/4/2025

Ποιες μέρες, όλες οι ταινίες

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Ανοιξιάτικη Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Ανοιξιάτικη Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

17:25 11/4/2025

12 Απρ - 13 Απρ 2025

Χωρίς ταξί θα μείνει για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη

Χωρίς ταξί θα μείνει για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη

14:00 11/4/2025

Ποια ημέρα, γιατί απεργούν

Κλασικά Έπιπλα