Κλιμάκιο γιατρών θα εξετάσει τους κατοίκους Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς

24/3/2020 16:35    Κοζάνη
Κλιμάκιο γιατρών, αποτελούμενο από έναν μικροβιολόγο - βιοπαθολόγο κι έναν χειρουργό, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να εξετάσουν τους κατοίκους των δύο χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά, που βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, μεταβαίνουν αύριο (Τετάρτη 25 Μαρτίου) στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή, οι δύο γιατροί θα εξετάσουν διά ζώσης τους κατοίκους των δύο χωριών, θα προβούν στη λήψη αίματος για τη διενέργεια αιματολογικού ελέγχου και θα τους δώσουν συμβουλές, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ηλικιωμένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και από το καθεστώς της ολικής καραντίνας, στο οποίο έχουν τεθεί. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Αγροτικό Ιατρείο Δαμασκηνιάς, όλοι οι χώροι του οποίου έχουν απολυμανθεί και έχουν σφραγιστεί γι' αυτόν τον σκοπό. Για την κοινότητα Δραγασιάς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο χώρος που θα λειτουργήσει ως Ιατρείο.

Η παρουσία των κατοίκων στο Ιατρείο και η διενέργεια των εξετάσεων θα γίνουν σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ και αυτός ήταν και ο λόγος της μικρής καθυστέρησης, αφού «έπρεπε να βρεθούν στολές και υγειονομικό υλικό που θα ικανοποιούσε τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζευκλής σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Χαιρόμαστε», πρόσθεσε, «που καταφέραμε ύστερα από πολλές προσπάθειες τόσο με κρατικούς όσο και με ιδιωτικούς φορείς να εξασφαλίσουμε την επίσκεψη των δύο γιατρών και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στους κατοίκους των δύο αποκλεισμένων χωριών».

Ο δήμαρχος Βοΐου εξήγησε ότι οι κάτοικοι θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά και μόνο τότε θα προσέρχονται στο Ιατρείο του χωριού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που θα τους δοθούν. Διευκρίνισε, δε, ότι «η παρουσία των δύο γιατρών στα αποκλεισμένα χωριά μας είναι εθελοντική, δεν θα πληρωθούν ούτε για τα έξοδα της αποστολής τους». Όπως εξήγησε, ύστερα από μια τηλεοπτική του συνέντευξη δέχθηκε τηλεφώνημα ενός εκ των δυο εθελοντών γιατρών, που ζήτησε να έρθει στην περιοχή και να εξετάσει τους κατοίκους. «Από εκείνη τη στιγμή κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε ο κ. Ζευκλής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το καθεστώς καραντίνας, οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να επισκεφτούν κάποιο γιατρό και ήταν κάτι που ζητούσαν εξ αρχής από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και του δήμου Βοΐου.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Κλασικά Έπιπλα