«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία των Ελλήνων για την πανδημία του κορονοϊού

24/3/2020 22:07    έρευνα του ΕΒΕΑ
«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία των Ελλήνων για την πανδημία του κορονοϊού, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα του ΕΒΕΑ που πραγματοποίησε η εταιρία PULSE-RC κατά το χρονικό διάστημα 15 έως 17 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 83% των ερωτηθέντων ανησυχεί αρκετά έως πολύ.

Σχεδόν όλοι (94%) εκτιμούν ότι η πανδημία και οι συνέπειες που απορρέουν από αυτήν θα επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Εξαιτίας της αρνητικής αυτής συγκυρίας, η αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία και για την προσωπική οικονομική κατάσταση των ερωτηθέντων υποχωρεί και η απαισιοδοξία περνά στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων δηλώνουν σίγουρα και μάλλον αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 54% δηλώνουν σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξοι.

Αντιστοίχως, για την πορεία της προσωπικής οικονομικής κατάστασης, αισιόδοξοι δηλώνουν το 48% και απαισιόδοξοι το 51%.

Παρόλα αυτά, η αξιολόγηση της κυβέρνησης δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων και την κοινωνική πολιτική.

Συγκεκριμένα, το 53% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων και το 43% αρνητικά.

Για την κοινωνική πολιτική αντίστοιχα, το 52% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση και το 44% αρνητικά.

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέχρι τις 17 Μαρτίου που τελείωσε η έρευνα, η πλειοψηφία (73%) εκτιμά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ερωτηθέντες (55% έναντι 41%) εκτιμούσαν ότι αυτά δεν είναι αρκετά, εκφράζοντας την άμεση ανάγκη για επιπλέον στήριξη και επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή επίδραση των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στον Έβρο και εν γένει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, το 52% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι έχουν επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ το 41% απαντά ότι δεν την έχουν επηρεάσει.

Συνολικά, η πανδημία του κορονοϊού και η τουρκική επιθετικότητα, κατά την άποψη του 86% των ερωτηθέντων, θα επηρεάσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με μόλις 9% να εκτιμά ότι δε θα συμβεί αυτό.


AΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

15:15 27/9/2017

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

13:41 27/9/2017

Τμήμα Προμηθειών

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

01:19 27/9/2017

στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ

ΟΓΑ: 1.000 ευρώ βοήθημα σε οικογένειες

ΟΓΑ: 1.000 ευρώ βοήθημα σε οικογένειες

01:16 27/9/2017

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει...

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα ενώ ένα CN-235

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και ελικόπτερα ενώ ένα CN-235 "έβλεπε"

01:12 27/9/2017

ΓΕΕΘΑ

Έως και 2 ευρώ χρεώνουν προμήθεια οι τράπεζες για τις πληρωμές με μετρητά στα γκισέ

Έως και 2 ευρώ χρεώνουν προμήθεια οι τράπεζες για τις πληρωμές με μετρητά στα γκισέ

01:09 27/9/2017

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Πως μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος με δόσεις

Πως μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος με δόσεις

01:06 27/9/2017

Τι προσφέρουν τράπεζες και δημόσιο

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος στα Σχολεία

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος στα Σχολεία

00:36 27/9/2017

Γιορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

00:35 27/9/2017

καθορίσθηκε το 1970

Εορτή του Αγίου Καλλιστράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

Εορτή του Αγίου Καλλιστράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

00:34 27/9/2017

27 Σεπτεμβρίου

Κλασικά Έπιπλα