Τα μέτρα που προτείνει η ''Καλαμαριά που μας Αξίζει'' για στήριξη των πολιτών

29/3/2020 18:52    με επικεφαλής τον κ. Αβραάμ Περσίδη
Τις προτάσεις της για την προστασία των πολιτών από τις συνέπειες του κορονοιού, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, γνωστοποιεί η δημοτική παράταξη ''Καλαμαριά που μας Αξίζει'' με επικεφαλής τον κ. Αβραάμ Περσίδη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συνδημότες

Παρακολουθώντας συνεχώς τις καθημερινές ανακοινώσεις της Κεντρικής Διοίκησης για τα μέτρα που λαμβάνονται ή επίκειται να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοιου στην χώρα μας και στα πλαίσια υποστήριξης των μέτρων αυτών από κάθε τοπική κοινωνία θα θέλαμε να συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια και να προτείνουμε από την πλευρά μας επιπλέον μέτρα υποστήριξης των δημοτών μας.

Με δεδομένο οτι η Διοίκηση του Δήμου πράττει τα αυτονόητα ή τουλάχιστον τα αναγκαία στα πλαίσια πάντα του δυνατού, είμαστε εδώ αρωγοί να υποστηρίξουμε το έργο της και να το επεκτείνουμε προωθώντας προτάσεις που θα έκαναν τον Καλαμαριώτη να δει με διαφορετική ψυχολογία όλα αυτά τα πρωτοφανή που βιώνουμε σήμερα.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ένας ισχυρός Δήμος βασίζεται πρωτίστως στον τρόπο που έχει οργανώσει τις υπηρεσίες του αλλά και όσους εργάζονται σε αυτές. Αυτό είναι τόσο σημαντικό για να μπορεί να διαχειρίζεται κρίσεις όπως την τωρινή και για τον λόγο αυτό πρέπει οι υπηρεσίες του να λειτουργούν αρμονικά με υγιείς εργαζόμενους.

Πρώτη λοιπόν προτεραιότητα του Δήμου είναι να κρατήσει υγιείς του εργαζόμενούς του για να μπορεί να είναι αποτελεσματικός προς τους δημότες του.

Μέτρα για τους εργαζομένους του Δήμου πέραν των όσων ελήφθησαν:

1. Ενημέρωση όλων των εργαζομένων για τους κινδύνους της λοίμωξης από τον κορωνοιο και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας (αν μέχρι σήμερα δεν έγινε)

2. Διαβούλευση με τους εργαζόμενους και λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής στους χώρους εργασίας

3. Υποχρεωτική αναφορά στην υπηρεσία (στα πλαίσια της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων) στην περίπτωση που διαπιστωθεί στους ίδιους ή σε άτομα του περιβάλλοντός τους οποιοδήποτε σύμπτωμα με συγκεκριμένη πειθαρχική ποινή για την συνειδητή απόκρυψη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα παραπάνω έχουν ήδη αναληφθεί από την Διοίκηση όμως θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση από ειδικό κλιμάκιο του Δήμου που θα απαρτίζεται από ειδικούς που θα επιβλέπουν την ορθή τήρηση των μέτρων καθώς και την επάρκεια του εξοπλισμού των.

Δυστυχώς μέσα σε αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας περί της χρονικής λήξης της παραπάνω πανδημίας, ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει δράσεις που θα ελαφρύνουν όλους πλέον τους συνδημότες μας και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς.

Ανεξάρτητα και επιπλέον των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμόζονται από την Κεντρική Διοίκηση, η παράταξή μας ευθυγραμμισμένη πάντοτε με την έντολή που ανέλαβε από τον λαό της Καλαμαριάς προτείνουμε

1. Την διάθεση ποσού 40.000,00 € από τον προυπολογισμό του Δήμου (με εμφάνιση του σχετικού κωδικού) επιπλέον της επιχορήγησης των 60.000,00 € που δόθηκε από την Κεντρική Διοίκηση προς ενίσχυση των υπηρεσιών με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με πρόβλεψη να αυξηθεί εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν.

2. Την χρονική επιμήκυνση κάθε είδους ρύθμισης οφειλών των δημοτών και των επιχειρήσεων προς τον Δήμο τουλάχιστον για έξι μήνες χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

3. Την αναστολή είσπραξης των τροφείων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όσο παραμένουν κλειστοί

4. Την αναστολή όλων των συνδρομών και διδάκτρων που πληρώνουν οι δημότες προκειμένου να δραστηριοποιούνται σε προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για όσο αυτά δεν ενεργοποιούνται.

5. Την αναστολή είσπραξης των δημοτικών τελών για διάστημα τεσσάρων μηνών όλων των δημοτών με ταυτόχρονη ανάληψη της πρωτοβουλίας να μην υπάρξει καμία υποψία διακοπής λόγω χρέους από τις ΔΕΚΟ πρός τους δημότες μας.

6. Σαν μέτρο ενίσχυσης των επιχειρήσεων, την αναστολή είσπραξης κάθε είδους φόρου και τέλους αλλά και μισθωμάτων (σε περιπτώσεις όπου εκμισθωτής είναι ο Δήμος) για τουλάχιστον έξι μήνες χωρίς φόρους και προσαυξήσεις.

7. Την πλήρη ενημέρωση των δημοτών μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει και οι ίδιοι να λαμβάνουν καθώς και στον τρόπο που χρησιμοποιούνται στο εξής οι κάδοι ανακύκλωσης (τι συμβαίνει με τα χρησιμοποιημένα γάντια, μάσκες, μαντηλάκια κλπ)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Για μια σειρά από μέτρα που θα προταθούν από συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, που αποσκοπούν στο κοινό καλό και στην γρηγορότερη επάνοδο στην κανονικότητα, θα είμαστε δίπλα και θα τα υποστηρίξουμε ανεξάρτητα από πολιτικές σκοπιμότητες.

Επειδή οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούν υπευθυνότητα και επιπλέον θυσίες από όλους μας προκειμένου να σταθούμε ως Δήμος μπροστά από τις εξελίξεις προβλέποντας στο καλό του Δήμου και των Δημοτών μας , θα παραβλέψουμε τούτη την ώρα τις ενδεχόμενες αποκλίσεις από τον δημοτικό προυπολογισμό διότι προέχει η υγεία όλων. Αλλωστε έχει υποστηριχτεί και αποδειχτεί ότι το οικονομικό πρόγραμμα κάθε Δήμου εξαρτάται και από την ποιότητα των δημοτών του.

Ενέργειες όπως ο ανήθικος εμπρησμός του οχήματος του προγράμματος του Δήμου μας «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι καταδικαστέες και μας βρίσκουν απέναντι.


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

21:10 16/2/2024

Στα άκρα οδηγείται η υπόθεση

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

20:53 16/2/2024

τακτική και έκτακτη συνεδρίαση

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

19:00 16/2/2024

Παρασκευή 16/02, Σάββατο 17/02 και Κυριακή 18/02

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

22:57 15/2/2024

στη γιορτή των ερωτευμένων

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

21:39 15/2/2024

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

21:26 15/2/2024

εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

17:51 15/2/2024

Υπηρεσία Πρασίνου

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

21:58 14/2/2024

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

21:23 14/2/2024

Κάμερες, ιδιωτικοί φύλακες ασφάλειας ..

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

20:51 14/2/2024

Δίωξη Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα