Κεραμέως: Μείωση ύλης των πανελληνίων - Ανοιχτά όλα τα σενάρια για σχολεία

7/4/2020 20:06    υπουργός Παιδείας
Όλα τα σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών εξετάζονται από την κυβέρνηση, όπως είπε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση.», τόνισε.

Η υπουργός είπε επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση.

«Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος.» είπε η κ. Κεραμέως. 

Σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, η υπουργός ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι «θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

«Οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», επεσήμανε.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

1)    Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
2)    Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Σχετικά με το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων την περίοδο της καραντίνας η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.

Επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται.

«Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψην», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση.»

Πάσχα

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, η υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν επιτρέπεται πιστοί να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία της εκκλησίας, ότι απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα και η προσέλευση των πιστών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση.

Τέλος, τόνισε πως θα εφαρμοστεί πλήρως η κοινή υπουργική απόφαση.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Διαθέσιμη η φανέλα μνήμης για τη Γενοκτονία, του Απόλλωνα Πόντου

Διαθέσιμη η φανέλα μνήμης για τη Γενοκτονία, του Απόλλωνα Πόντου

02:35 1/11/2017

Που θα την βρείτε

Θεσσαλονίκη – Αθήνα σε 4,5 ώρες με το τρένο «Λευκό Βέλος»!

Θεσσαλονίκη – Αθήνα σε 4,5 ώρες με το τρένο «Λευκό Βέλος»!

02:31 1/11/2017

οι Ιταλοί σκοπεύουν να φέρουν τις αμαξοστοιχίες Frecciabianca

Επίδομα βαρέων και σε όσους δημοτικούς υπαλλήλους εργάζονται… κοντά σε απορρίμματα

Επίδομα βαρέων και σε όσους δημοτικούς υπαλλήλους εργάζονται… κοντά σε απορρίμματα

02:29 1/11/2017

Όλα ξεκίνησαν από τον δήμο Ηλιούπολης

Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας

Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας

02:11 1/11/2017

World Vegan Day

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

02:10 1/11/2017

World Breastfeeding Week

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

02:07 1/11/2017

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

02:05 1/11/2017

1 Νοεμβρίου

Εκπρόσωποι όλων των θρησκειών στην Αθήνα- Σε εξέλιξη η Διεθνής Διάσκεψη

Εκπρόσωποι όλων των θρησκειών στην Αθήνα- Σε εξέλιξη η Διεθνής Διάσκεψη

00:25 31/10/2017

Αρχισε σήμερα το πρωί

Εορτή του Αγίου Στάχυ και των συν Αυτώ Μαρτυρησάντων

Εορτή του Αγίου Στάχυ και των συν Αυτώ Μαρτυρησάντων

00:20 31/10/2017

31 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

00:18 31/10/2017

γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου

Κλασικά Έπιπλα