Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου

8/4/2020 13:20     ΠΟΕΔΗΝ
«135 υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία ενώ εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του» είπε μιλώντας στον Focus Fm 103,6 και την εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για «μεγάλο αριθμό».

Αναφερόμενος στους τέσσερις νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παπανικολάου που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είπε ότι εργάζονταν στα δύο τμήματα Covid που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό.

 «Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3» τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Εκτός αυτού, όπως σημείωσε, δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους. Επιπλέον, είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι για κορωνοιό σε όσους ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων συμπληρώνοντας ότι «πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορωνοϊού».

29 εργαζόμενοι του «Παπανικολάου» σε καραντίνα

Σε καραντίνα τέθηκαν 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου λόγω των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νοσηλευτικό προσωπικό.

 «Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.



Επόμενο Προηγούμενο
 

ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κήρυξαν τον «πόλεμο» με δηλώσεις

ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κήρυξαν τον «πόλεμο» με δηλώσεις

02:10 26/9/2017

στο... βάθος πυρηνικός εφιάλτης

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

02:08 26/9/2017

νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

02:01 26/9/2017

νέο ρεκόρ ατομικών συμμετοχών

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

01:59 26/9/2017

Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

01:54 26/9/2017

Μπουτάρης: Περήφανοι που το φέραμε

Εκδόθηκε η Ενοριακή Φλόγα

Εκδόθηκε η Ενοριακή Φλόγα

01:33 26/9/2017

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Γιορτή Νεολαίας – Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Γιορτή Νεολαίας – Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

01:29 26/9/2017

Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο

Δραστηριότητες στις Παιδικές Βιβλιοθήκες τον μήνα Οκτώβριο

Δραστηριότητες στις Παιδικές Βιβλιοθήκες τον μήνα Οκτώβριο

01:26 26/9/2017

δειτε αναλυτικα το πρόγραμμα

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

01:12 26/9/2017

σήμερα Τρίτη

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

01:06 26/9/2017

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί...

Κλασικά Έπιπλα