Στην Αθήνα έφτασε το Άγιο Φως

18/4/2020 19:19    δείτε την αφή του φωτός στα Ιεροσόλυμα
Λίγο λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε το 'Αγιο Φως.


5071107__1_


Το 'Αγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ το υποδέχθηκαν σε μια λιτή τελετή, χωρίς την παρουσία κόσμου, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Τιμές στο Ανέσπερο Φως απέδωσαν ένα μικρό τιμητικό άγημα και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

agio-fos-afiksi-arthro


Σε χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης τόνισε πως η φετινή συγκυρία δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το 'Αγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών, καθώς η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μια επικίνδυνη πανδημία, η οποία απειλεί το ύψιστο αγαθό, την ίδια τη ζωή. Στις κρίσιμες στιγμές, επισήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Βλάσης, η απόλυτη προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά από την προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

Σημείωσε ακόμα ότι «το ελάχιστο που μπορούσαμε ως Πολιτεία να κάνουμε ήταν να φέρουμε το 'Αγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, εδώ στην πατρίδα μας, και μπορεί αυτό να μην φτάσει φέτος σε κάθε εκκλησιά και σε κάθε σπίτι, αλλά το 'Αγιο Φως υπάρχει για όλους εμάς που πιστεύουμε στο πάντα αναμμένο καντήλι της Τράπεζας».

Ευχήθηκε, τέλος, το 'Αγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου σε όλη την οικουμένη».

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου είπε, από τη μεριά του πως το 'Αγιο Φως είναι το Φως της Αναστάσεως φωτίζει τη ζωή της Εκκλησίας και ενδυναμώνει τα πιστά μέλη της σε όλες τις περιπέτειες του βίου, είναι το φως της ελπίδας το οποίο ιδίως στις παρούσες δύσκολες συνθήκες, τις οποίες βιώνει η Ελλάδα, αλλά και σύμπασα Οικουμένη, ζητεί εναγωνιωδώς ο άνθρωπος για να πορευτεί με θάρρος. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση για την οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, καθώς την αεροπορική εταιρεία «για τη σπουδαία συμβολή της σε αυτό το θεάρεστο έργο».

Από το αεροδρόμιο το 'Αγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου θα φυλαχθεί και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα.

Τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, σε κλίμα κατάνυξης έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ.

Στον Πανάγιο τάφο ήταν ελάχιστος κόσμος, ενώ αρκετοί ήταν οι ιερείς οι οποίοι φορούσαν μάσκες. 

Δείτε τη στιγμή της αφής του Αγίου Φωτός 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Το Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής έρχεται στο Άλσος Νέας Κρήνης

Το Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής έρχεται στο Άλσος Νέας Κρήνης

17:10 23/7/2025

25/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 23/7/2025

Τετάρτη 23/7

Το εμβληματικό έργο που αλλάζει τον Φοίνικα και την εικόνα της πόλης

Το εμβληματικό έργο που αλλάζει τον Φοίνικα και την εικόνα της πόλης

21:13 22/7/2025

Ανατολική Είσοδος Καλαμαριάς

H «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

H «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

20:00 22/7/2025

Τετάρτη 23/7

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τον Δήμο Καλαμαριάς

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 22/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει την υλοποίηση θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος

Άνοιξε η πλατφόρμα ξανά για αιτήσεις εγγραφής σε κενές θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς

Άνοιξε η πλατφόρμα ξανά για αιτήσεις εγγραφής σε κενές θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς

13:00 22/7/2025

Λόγω κενών θέσεων

Μετακομίζει στον Φοίνικα το ΚΕΠ Πλατείας Σκρα

Μετακομίζει στον Φοίνικα το ΚΕΠ Πλατείας Σκρα

11:00 22/7/2025

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας για τις ανάγκες της μετεγκατάστασης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 22/7/2025

Τρίτη 22/7

Η Θεατρική Παράσταση «Δον Ζουάν» στο θέατρο Δάσους

Η Θεατρική Παράσταση «Δον Ζουάν» στο θέατρο Δάσους

17:00 21/7/2025

24 - 25/7

Μέτρα πρόληψης και κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Καλαμαριάς για τις ημέρες του καύσωνα

Μέτρα πρόληψης και κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Καλαμαριάς για τις ημέρες του καύσωνα

14:21 21/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς λαμβάνει μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

Κλασικά Έπιπλα