Πέτσας - Τι είπε για την άρση των μηνυμάτων, τα σχολεία και τις μάσκες

25/4/2020 09:50    κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για την επικείμενη σταδιακή άρση των μέτρων και κατέστησε σαφές ότι τίποτα δεν θα πετύχει αν δεν συνεχίσουμε ως κοινωνία, να επιδεικνύουμε την ίδια στάση, που έφερε την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραδέχτηκε σύμφωνα με το ethnos, ότι απέτυχε το πρόγραμμα voucher τηλεκατάρτισης, καθώς ήταν κατώτερο των προσδοκιών, ενώ δεν σχολίασε τις «μπηχτές» της αντιπολίτευσης για... σκιώδεις σχέσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και δεν τίθεται κανένα θέμα στην κυβέρνηση.

Παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την άρση των μέτρων, τα οποία θα αποφασιστούν στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Για τα σχολεία είπε ότι θα ξεκινήσει πρώτη η Γ' Λυκείου για να ολοκληρωθούν οι πανελλήνιες και σταδιακά θα ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες.

Πρόσθεσε δε, ότι θα συνεχίσει να χορηγείται γονική άδεια ειδικού σκοπού κι ακολούθως μίλησε για τον τουρισμό. Επεσήμανε ότι είναι πολύ πιο εύκολο σε εθνικό επίπεδο να διαμορφώσουμε τους κανόνες. Οταν ξεκινήσουμε το άνοιγμα της πρώτης φάσης θα πάψει να υφίσταται και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, θα υπάρξει σιγά σιγά απελευθέρωση για μετακινήσεις κι εκτός έδρας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αεοροπορική σύνδεση, θα βγάλει η ΕΕ κοινή απόφαση για να γνωρίζει κι ο κλάδος του τουρισμού πώς να κινηθεί. Να γνωρίζουν οι άνθρωποι του τουρισμού οπωσδήποτε μέσα στον Μάη πώς θα κινηθεί η χρονιά.

Για τις μάσκες ξεκαθάρισε πως «έχουμε την εμπειρία πώς δούλεψαν τα σούπερ μάρκετ κι όσα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Πιθανώς να είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας και σε κλειστούς χώρους».

Για την Πρωτομαγιά τόνισε ότι θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με το Πάσχα και πρόσθεσε με νόημα «νομίζω ότι και τώρα θα πάμε καλά».

Για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων παραδέχτηκε πως «τα προγράμματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Βασίστηκαν πάνω σε προηγούμενα προγράμματα. Εντοπίστηκε η αστοχία και διορθώθηκε». 

Για τις ιδιωτικές κλινικές και τις υγειονομικές «βόμβες» επεσήμανε εμφανώς χολωμένος ότι το χειρότερο είναι ότι έδειξαν πλημμέλεια οι άνθρωποι της υγείας. Αυτό είναι το ανησυχητικό. Θα γίνει ό,τι έγινε και στο παρελθόν όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία όποια εστία μόλυνσης δημιουργήθηκε ανά την Ελλάδα».

Τέλος διέψευσε την είδηση για μετακίνηση μεταναστών σήμερα από την Μόρια στην ενδοχώρα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παράταση υποβολής αιτήσεων στο ΚΗΦΗ

Παράταση υποβολής αιτήσεων στο ΚΗΦΗ

20:57 11/8/2025

Του Δήμου Καλαμαριάς έως 30/08/2025

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες στα σχολεία της Καλαμαριάς

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες στα σχολεία της Καλαμαριάς

17:20 11/8/2025

Με αμείωτη ένταση

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Microsoft

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Microsoft

15:00 11/8/2025

17χρονη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς Ελένη Καρακασίδου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:33 11/8/2025

Δευτέρα 11/8

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

20:59 10/8/2025

Τρίτη 9/9

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

18:27 10/8/2025

20 Αυγ - 29 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 10/8/2025

Κυριακή 10/8

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

17:20 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

20:59 8/8/2025

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αλληλεγγύη στις 9/08 - 8:30 μμ - 11:30 μμ

Κλασικά Έπιπλα