Θεσσαλονίκη: Ανοίγει και πάλι από σήμερα το βράδυ η Νέα Παραλία!

27/4/2020 11:33    από το βράδυ στις 22.00
Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το βράδυ στις 22.00’ αποφάσισαν σε επικοινωνία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία είχαν ληφθεί στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ δόθηκε παράταση, με περιορισμό του ωραρίου της απαγόρευσης πριν από μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα, στις 22.00 το βράδυ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «ανοίγουμε σήμερα το βράδυ τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα πολύωρου καθημερινού αποκλεισμού. Κρίναμε, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι δεν είναι σκόπιμο να παραταθεί εκ νέου ο περιορισμός της κυκλοφορίας στον σημαντικότερο ίσως ελεύθερο χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Θεσσαλονικείς, που έδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας. Το ΄κλείσιμο΄ της Νέας Παραλίας δεν ήταν εύκολη απόφαση. Όμως ήταν αναγκαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή.


Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, που φρόντισε τις τέσσερις αυτές εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα να τηρηθούν στο ακέραιο. Από απόψε στις 22.00’ η μετακίνηση στη Νέα Παραλία είναι ελεύθερη για όλους. Ισχύουν όμως οι γενικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις, μέχρι τις 4 Μαΐου.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες για σύνεση και υπευθυνότητα. Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Οφείλουμε να τηρούμε τις αποστάσεις, τα μέτρα αυτοπροστασίας και να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε όλοι κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να αποφύγουμε φαινόμενα συγχρωτισμού και πολυπληθούς παρουσίας στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Ας χαρούμε όλοι τη Νέα Παραλία, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και την υγεία των συμπολιτών μας, χωρίς να διακινδυνεύσουμε νέα επιβολή περιορισμών, αλλά με ασφαλή επιστροφή στην καθημερινότητά μας. Είναι στο χέρι μας να μείνει ανοιχτή η παραλία και να ‘ανοίξει’ το ταχύτερο η κοινωνία. Η Θεσσαλονίκη έδειξε τον δρόμο και τώρα κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

15:38 3/6/2025

Πώς γίνεται η διαδικασία

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

11:36 3/6/2025

Δευτέρα 9/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 3/6/2025

Τρίτη 3/6

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

20:00 2/6/2025

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κυριακάτικο ραντεβού

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

16:52 2/6/2025

Με την άνοδο της θερμοκρασίας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:18 2/6/2025

Δευτέρα 2/6

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

20:00 1/6/2025

Πέμπτη 5/6

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

14:00 1/6/2025

Πέμπτη 19/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 1/6/2025

Κυριακή 1/6

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

17:00 31/5/2025

Μια μεγάλη γιορτή της θάλασσας από 3/06 - 8:00 πμ - 29/07 - 5:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα