Αιφνιδιασμός με την άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού - ΒΙΝΤΕΟ

29/4/2020 13:37    Σε ύψιστη ετοιμότητα ο Στόλος
Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος στο Αιγαίο, μέχρι τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή για την έναρξη μίας από τις πιο εντυπωσιακές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. ‘

Ήδη οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και ζορίζονται με την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2020» και ο λόγος είναι διπλός. Αφενός γιατί το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνω του 80%) βρίσκεται δεμένο εν όρμω λόγω κορονοϊού και αφετέρου γιατί η άσκηση Καταιγίδα διεξάγεται με όλες τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού δείχνοντας το πραγματικό – άγριο πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Πρόκειται για την άσκηση που μετά το πέρας επιθεωρείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Σαρωνικό, κατά την επιστροφή των μονάδων επιφανείας, των υποβρυχίων αλλά και των πτητικών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού στις βάσεις τους.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι η «Καταιγίδα» δεν είναι άσκηση επίδειξης ούτε… θεάματος. Είναι η κορυφαία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και κάθε χρόνο εκπέμπει ολοένα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής. Ακόμη και πέρυσι, που η Τουρκία κίνησε κάθε διαθέσιμο μέσο που είχε για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» η «Καταιγίδα» ξέσπασε όλη της την οργή σε κάθε επικοινωνιακή απειλή των απέναντι, βουλιάζοντας τα όποια όνειρα είχαν, κι αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι το ΠΝ έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο Αιγαίο.

Η άσκηση «Καταιγίδα», όσο περνούν οι μέρες τόσο προκαλεί εκνευρισμό στους Τούρκους. Κι αυτό γιατί η ηγεσία του ΓΕΝ δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης, θέλοντας να δώσει επιπλέον σημασία στα αντανακλαστικά των στελεχών του. Επιπλέον, βρίσκονται εν ισχύ τα μέτρα για τον κορονοϊό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πάρουν το παραμικρό ρίσκο πριν τις 4 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι σε όλο τον Στόλο δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα!

Οι Τούρκοι, με πρώτη απ’ όλους την εφημερίδα – όργανο του Ερντογάν Sozcu, δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους που το ΠΝ συνεχίζει κανονικά τις ασκήσεις του κι έχουν αρχίσει να δημιουργούν επικοινωνιακό γκριζάρισμα του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένα νησιά, τα οποία στοχοποιούν με χάρτες αναφέροντας: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νησιά μας που κατέλαβε στο Αιγαίο. Στόχος της αυριανής άσκησης είναι το Αγαθονήσι και η Ψέριμος να αποκτήσουν βάσεις. Η Ελλάδα, η οποία στο Αιγαίο έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες μας και παρά τις συμφωνίες έχει εξοπλίσει 16 νησιά, συνεχίζει να προκαλεί».





Ο χάρτης που δημοσιεύει η τουρκική Sozcu, στον οποίο επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά του Αιγαίου. Δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό για την μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Βεβαίως, αυτές οι τουρκικές προκλήσεις δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά οι αξιώσεις του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», που αργά αλλά σταθερά θέλουν να εφαρμόσουν σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Στρατιωτικοί Κύκλοι θεωρούν βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα κάνει το επόμενο βήμα στο Αιγαίο μόλις αισθανθεί έτοιμος και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να της δώσει σύντομα ηχηρό μήνυμα – ίσως ηχηρότερο από αυτό στον Έβρο.


Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Καταιγίς 2019»




enikos

Επόμενο Προηγούμενο
 

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

11:15 6/6/2025

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 6/6/2025

Παρασκευή 6/6

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

20:00 5/6/2025

6 Ιούν - 15 Ιούν 2025

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

17:00 5/6/2025

27 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς δίπλα στην τρίτη ηλικία

Ο Δήμος Καλαμαριάς δίπλα στην τρίτη ηλικία

15:05 5/6/2025

Ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη εγκλημάτων και την προστασία από απάτες στα ΚΑΠΗ

Νέος καθαρισμός κεντρικού κτηρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα από τον Δήμο Καλαμαριάς

Νέος καθαρισμός κεντρικού κτηρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα από τον Δήμο Καλαμαριάς

12:13 5/6/2025

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 5/6/2025

Πέμπτη 5/6

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

20:00 4/6/2025

Παρασκευή 13/6

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

16:00 4/6/2025

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ) του ΕΟΔΥ

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

11:17 4/6/2025

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Κλασικά Έπιπλα