Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου - Έπρεπε να κυκλοφορεί στην Καλαμαριά!

8/5/2020 20:40    Παραβίασε τους όρους
Στα χέρια των αρχών έπεσε και πάλι ο Νίκος Σειραγάκης λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Γρεβενών για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί. Η σύλληψη του έγινε  με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα  με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος  ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη  εντός του Δήμου Καλαμαριάς.  Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε  στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σ.. Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες  μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου  και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Ν.Σ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες  μετά από αυτές τις εξελίξεις  αναμένεται να συνεδριάσει  το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα κι για το αν ο κατηγορούμενος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Να υπενθυμίσουμε πως στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε μπει η υπόθεση  της αποφυλάκισης του Ν.Σ., ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από 8 χρόνια και πέντε μήνες παραμονής στις φυλακές, στις 22 Απριλίου.

Ο Ν.Σ. είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών!

 Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε τη δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας μέχρι και τις 22 ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Ο Ν.Σ. είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.


newsit
Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Σελήνη θα έχει τους δικούς της ανθρώπους των... σπηλαίων!

Η Σελήνη θα έχει τους δικούς της ανθρώπους των... σπηλαίων!

13:15 20/10/2017

Ιαπωνικό σκάφος ανακάλυψε ένα γιγάντιο υπόγειο τούνελ...

Ακίνητα αξίας 90.000.000 ευρώ θα ασφαλίσει φέτος η Εκκλησία

Ακίνητα αξίας 90.000.000 ευρώ θα ασφαλίσει φέτος η Εκκλησία

13:12 20/10/2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Αλλαγές στους λογαριασμούς ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Αλλαγές στους λογαριασμούς ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

12:59 20/10/2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΑΚΗ

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

12:54 20/10/2017

δύο προγραμμάτων

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

11:50 20/10/2017

αντίδραση των δανειστών

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

11:33 20/10/2017

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΙ «ΕΣΠΑΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

11:24 20/10/2017

ΟΑΕΔ

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

11:15 20/10/2017

Δείτε ΠΟΥ

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

10:16 20/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

10:11 20/10/2017

δωρεάν ειδικά προγράμματα

Κλασικά Έπιπλα