Παραλίες το καλοκαίρι: Βουτιές με drone, αποστάσεις, απολύμανση και... μάσκες

9/5/2020 00:06    βιντεο
Το φετινό καλοκαίρι δεν θα θυμίζει σε τίποτα όσα είχαμε συνηθίσει. Οι λουόμενοι δεν θα βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο στις παραλίες. Θα υπάρχουν αποστάσεις και κανόνες που όποιος δεν τους τηρεί, θα του επιβάλλονται πρόστιμα. Αυτό απαιτούν οι καιροί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Και με δεδομένο ότι στην Αττική ακόμη και από τις αρχές Μαΐου είχαμε ξεκινήσει τα καλοκαιρινά μπάνια (όποτε φυσικά ευνοούσε και ο καιρός), το ρεπορτάζ του OPEN αποτελεί οδηγό τόσο για το πώς θα πηγαίνουμε για μπάνιο όσο και για τι μέτρα θα λαμβάνονται για την προστασία από τον κορονοϊό και τον συνωστισμό. 

Περιπολίες και drones στις παραλίες

Ομπρέλες με απόσταση και λουόμενοι με μάσκες. Αυτά είναι δύο στιγμιότυπα που θα τα βλέπουμε πολύ συχνά στις παραλίες το καλοκαίρι που έρχεται. Στις παραλίες και ειδικά στο μπροστινό μέρος, όπως μπορείτε να δείτε από το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, δεν θα υπάρξουν ξαπλώστρες η μία δίπλα στην άλλη. Οι ομπρέλες, μάλιστα, έχουν απόσταση ασφαλείας έως και 10 μέτρα.  Με το θερμόμετρο, μάλιστα, να ανεβαίνει το στοίχημα είναι να μην μεταφερθούν τα φαινόμενα συνωστισμού από τις πλατείες στις παραλίες. Γι' αυτό το λόγο ρίχνονται στη μάχη όλα τα μέσα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, οι ναυαγοσώστες θα πιάσουν δουλειά ενώ θα επιστρατευτούν και drone ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις συνωστισμού.

«Παρακολουθούμε ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει στο OPEN ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Θα σηκώνουμε drone ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα διαπιστώνουμε αν όλα πηγαίνουν καλά».  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τονίζει: «Δεν υπάρχει κάποια οδηγία πέραν της σύστασης που υπάρχει αλλά και της δυνατότητας έως 10 ατόμων να βρίσκονται κοντά».



Απολύμανση ξαπλώστρας προτείνουν οι ειδικοί

Πάντως, οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των παραλιών είναι πυρετώδεις και άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τη χρήση ή μη της ξαπλώστρας. «Ο καθένας έρχεται με την πετσέτα του, με ό,τι επιθυμεί για να χαρεί τις παραλίες μας. Δεν είχαμε, δεν έχουμε και το επόμενο διάστημα δεν θα έχουμε ξαπλώστρες», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας.  «Οι ξαπλώστρες και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα πρέπει να καθαρίζονται με αντισηπτικό. Καλό είναι να έχουμε μια δική μας πετσέτα», σημειώνει με τη σειρά του και ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας. Πόσο επικίνδυνο είναι, όμως, το μπάνιο στη θάλασσα την εποχή του κορονοϊού; Σύμφωνα με τον κ. Τούντα «άφοβα μπάνιο, άφοβα στις πισίνες αρκεί να μην πλησιάζουμε κοντά άλλους λουόμενους, οι οποίοι δεν είναι από το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον». 




Η ΕΛ.ΑΣ. πάει... παραλία

Από τις πλατείες στις παραλίες... Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει... επικίνδυνα και τον κόσμο να είναι κλεισμένος στα σπίτια του τον τελευταίο ενάμιση μήνα λόγω κορονοϊού, θεωρείται δεδομένο ότι οι παραλίες θα γεμίσουν. Γι αυτό το λόγο εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ. που θα τεθεί σε ισχύ το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10/5). Σε όλο παραλιακό μέτωπο της Αττικής θα αναπτυχθούν περιπολικά και με τα γνωστά πλέον ηχητικά μηνύματα οι αστυνομικοί θα προτρέπουν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις, τις εντολές των ειδικών και τους ατομικούς κανόνες υγιεινής.

Το σχέδιο προβλέπει και αυστηρή επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι προορισμοί των οποίων είναι παραλιακοί. Οσοι εισέρχονται στα ΜΜΜ είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.




ethnos

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Την Τετάρτη ανοίγει η Ανθοέκθεση με ελεύθερη είσοδο για όλους

Καλαμαριά: Την Τετάρτη ανοίγει η Ανθοέκθεση με ελεύθερη είσοδο για όλους

18:39 19/4/2026

στην Ακτή Αρετσού

Καλαμαριά: Μνημείο στo σημείο δολοφονίας του Κλεομένη (φωτο)

Καλαμαριά: Μνημείο στo σημείο δολοφονίας του Κλεομένη (φωτο)

18:16 19/4/2026

του οπαδού του ΠΑΟΚ

Καλαμαριά: 100 ανήλικοι ελέγχθηκαν εχθές από την αστυνομία στο πλαίσιο δράσης

Καλαμαριά: 100 ανήλικοι ελέγχθηκαν εχθές από την αστυνομία στο πλαίσιο δράσης

17:47 19/4/2026

Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων

Καλαμαριά: Σε κλίμα συγκίνησης αναβίωσε το ταφικό έθιμο του Πόντου (φωτο+βίντεο)

Καλαμαριά: Σε κλίμα συγκίνησης αναβίωσε το ταφικό έθιμο του Πόντου (φωτο+βίντεο)

17:35 19/4/2026

στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς

To Ταφικό Έθιμο του Πόντου αναβιώνει και φέτος στην Καλαμαριά η Αδελφότητα Κρωμναίων

To Ταφικό Έθιμο του Πόντου αναβιώνει και φέτος στην Καλαμαριά η Αδελφότητα Κρωμναίων

19:15 18/4/2026

Στις 19/04

O Δήμος Καλαμαριάς εκπαιδεύει τους παιδαγωγούς των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών Καλαμαριάς και Θέρμης

O Δήμος Καλαμαριάς εκπαιδεύει τους παιδαγωγούς των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών Καλαμαριάς και Θέρμης

16:17 16/4/2026

Για τα δικαιώματα του παιδιού στην πρώιμη ηλικία στις 22/04

Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Καλαμαριά

Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Καλαμαριά

10:01 16/4/2026

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της IqAir

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμαριάς και στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμαριάς και στο Βυζάντιο

14:42 15/4/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει

Στον Δήμο Καλαμαριάς το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

Στον Δήμο Καλαμαριάς το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

14:35 15/4/2026

Ένα αρχείο – παρακαταθήκη μνήμης

Έκτακτες εργασίες στο Δίκτυο Αποχέτευσης από την ΕΥΑΘ ΑΕ

Έκτακτες εργασίες στο Δίκτυο Αποχέτευσης από την ΕΥΑΘ ΑΕ

18:18 14/4/2026

Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως - Βασιλίσσης Όλγας

Κλασικά Έπιπλα