Στους 40 θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο - Πόσους βαθμούς θα έχει η θάλασσα

15/5/2020 10:19    θα σπάσουμε τα ρεκορ;
Εξαιρετικά θερμές συνθήκες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα το Σαββατοκύριακο 16-17/05. Τέτοιες θερμοκρασίες θα αποτελέσουν ρεκόρ για τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη χώρα μας, η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας γι' αυτήν την εποχή θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου. Οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Ηλιοφάνεια και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται για σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα πέντε και τοπικά στο Αιγαίο τα έξι μποφόρ. Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά τόπους. Η ορατότητα στο βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. 

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 14 έως 33, στα νότια ηπειρωτικά από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 27 και στην Κρήτη από 16 έως 32. 

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. 

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αραιές μονό νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως τρία μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς. 

Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη με αραιές μονό νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως δύο μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως τρία μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Αυτές είναι οι θερμοκρασίες ρεκόρ για τον Μάιο





Η θερμοκρασία της θάλασσας



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

11:27 15/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 15/7/2025

Τρίτη 15/7

Κλασικά Έπιπλα