Θεσσαλονίκη: Κατατέθηκε η μελέτη για το ειδικό χωρικό σχέδιο του παραλιακού μετώπου

15/5/2020 17:31    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Κατατέθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον μελετητή, η μελέτη για το ειδικό χωρικό σχέδιο του παραλιακού μετώπου της πόλης που εκτείνεται από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, η σημασία του σχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι «όλη η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει επιτέλους ένα διάδρομο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, συνολικού μήκους 55 χιλιομέτρων, με αντίστοιχα τοπόσημα που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης, ώστε να καταστεί πόλος έλξης για επισκέπτες και κατοίκους».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης διευκρινίζει ότι η μελέτη κατατέθηκε στο τμήμα χωρικού σχεδιασμού ώστε να εγκριθεί και να ελεγχθεί. Στη συνέχεια θα αποσταλεί στη διεύθυνση μητροπολιτικού σχεδιασμού του υπουργείου περιβάλλοντος και χωροταξίας ώστε να υπάρξουν και εκεί οι ανάλογες εγκρίσεις. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, θα βγει σε διαβούλευση η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, θα γίνει διαβούλευση από τους φορείς, θα σταλεί και πάλι στο υπουργείο για να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και ακολούθως το ειδικό χωρικό σχέδιο θα πάρει το δρόμο του για να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται το πρώτο ουσιαστικό βήμα που απαιτείται, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός και μια ενιαία αντιμετώπιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Εξετάζεται, παράλληλα, η δυνατότητα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων από το καινούριο ΕΣΠΑ ενώ ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της μελέτης εκτιμάται σε βάθος δεκαετίας.

Στο μεταξύ, η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά», σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι το θέμα του ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο «προχωρά χωρίς να έχει συζητηθεί στα περιφερειακά όργανα και χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «η διαβούλευση θα ξεκινήσει όταν εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για 45 ημέρες, και σε αυτό το πλαίσιο το θέμα θα συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ωστόσο, αυτό θα γίνει με άγνωστο τον γενικότερο σχεδιασμό και προφανώς μόνο πάνω στις όποιες εναλλακτικές οι μελετητές έχουν εξετάσει». Στο πλαίσιο αυτό καλεί την διοίκηση της Περιφέρειας να οργανώσει ειδική συνεδρίαση για το θέμα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φέτος στην Τούμπα

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φέτος στην Τούμπα

09:59 19/10/2017

"Πέρασε" από το συμβούλιο της Δ' δημοτικής κοινότητας

Κυβερνητική πηγή για τα F-16: Η αλήθεια για το κόστος της συμφωνίας

Κυβερνητική πηγή για τα F-16: Η αλήθεια για το κόστος της συμφωνίας

09:46 19/10/2017

Διπλή «γκάφα» της αντιπολίτευσης

Νέοι από την Καλαμαριά στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Νέοι από την Καλαμαριά στο Ιάσιο της Ρουμανίας

09:27 19/10/2017

εκπροσώπησαν την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Εκθεση Ιστορικών Εφημερίδων του 1940 στην Καλαμαριά

Εκθεση Ιστορικών Εφημερίδων του 1940 στην Καλαμαριά

08:53 19/10/2017

23/10 - 8:00 μμ

Ανοικτή διαδικασία για ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

Ανοικτή διαδικασία για ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

08:50 19/10/2017

μέσω του (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)

Στη Θεσσαλονίκη η Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας από την Κύθνο (ΦΩΤΟ)

Στη Θεσσαλονίκη η Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας από την Κύθνο (ΦΩΤΟ)

08:33 19/10/2017

για την εορτή του Αγ. Δημητρίου

Εφιάλτης η νέα τρέλα του Facebook:

Εφιάλτης η νέα τρέλα του Facebook: "Εξαφανίσου" για 48 ώρες''

08:30 19/10/2017

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές διεθνώς

Δωρεάν οι άνεργοι στο ΚΘΒΕ

Δωρεάν οι άνεργοι στο ΚΘΒΕ

08:24 19/10/2017

για τρίτη χρονιά

Εξάρθρωσαν φάμπρικα αναβολικών

Εξάρθρωσαν φάμπρικα αναβολικών

08:20 19/10/2017

οργανωμένη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

07:30 19/10/2017

Πέμπτη

Κλασικά Έπιπλα