Θεσσαλονίκη: Κατατέθηκε η μελέτη για το ειδικό χωρικό σχέδιο του παραλιακού μετώπου

15/5/2020 17:31    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Κατατέθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον μελετητή, η μελέτη για το ειδικό χωρικό σχέδιο του παραλιακού μετώπου της πόλης που εκτείνεται από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, η σημασία του σχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι «όλη η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει επιτέλους ένα διάδρομο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, συνολικού μήκους 55 χιλιομέτρων, με αντίστοιχα τοπόσημα που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης, ώστε να καταστεί πόλος έλξης για επισκέπτες και κατοίκους».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης διευκρινίζει ότι η μελέτη κατατέθηκε στο τμήμα χωρικού σχεδιασμού ώστε να εγκριθεί και να ελεγχθεί. Στη συνέχεια θα αποσταλεί στη διεύθυνση μητροπολιτικού σχεδιασμού του υπουργείου περιβάλλοντος και χωροταξίας ώστε να υπάρξουν και εκεί οι ανάλογες εγκρίσεις. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, θα βγει σε διαβούλευση η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, θα γίνει διαβούλευση από τους φορείς, θα σταλεί και πάλι στο υπουργείο για να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και ακολούθως το ειδικό χωρικό σχέδιο θα πάρει το δρόμο του για να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται το πρώτο ουσιαστικό βήμα που απαιτείται, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός και μια ενιαία αντιμετώπιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Εξετάζεται, παράλληλα, η δυνατότητα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων από το καινούριο ΕΣΠΑ ενώ ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της μελέτης εκτιμάται σε βάθος δεκαετίας.

Στο μεταξύ, η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά», σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι το θέμα του ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο «προχωρά χωρίς να έχει συζητηθεί στα περιφερειακά όργανα και χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «η διαβούλευση θα ξεκινήσει όταν εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για 45 ημέρες, και σε αυτό το πλαίσιο το θέμα θα συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ωστόσο, αυτό θα γίνει με άγνωστο τον γενικότερο σχεδιασμό και προφανώς μόνο πάνω στις όποιες εναλλακτικές οι μελετητές έχουν εξετάσει». Στο πλαίσιο αυτό καλεί την διοίκηση της Περιφέρειας να οργανώσει ειδική συνεδρίαση για το θέμα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

«Έτσι θα είναι το μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά»

«Έτσι θα είναι το μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά»

22:27 29/10/2017

εικονες

Ρεκόρ επισκεπτών στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

Ρεκόρ επισκεπτών στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

22:24 29/10/2017

Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία για την αλλαγή λογισμικού στα μηχανήματα του ΟΑΣΘ

Στην τελική ευθεία για την αλλαγή λογισμικού στα μηχανήματα του ΟΑΣΘ

22:09 29/10/2017

0,50 ευρώ, 1 ευρώ, και 2 ευρώ

Πώς επηρεάζει τον ύπνο μας η αλλαγή της ώρας

Πώς επηρεάζει τον ύπνο μας η αλλαγή της ώρας

22:06 29/10/2017

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γιορτάσει η πόλη την επέτειο της 30ης Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γιορτάσει η πόλη την επέτειο της 30ης Οκτωβρίου

21:54 29/10/2017

Καθιέρωση ως επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα έργα στο Σταθμό Βενιζέλου!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα έργα στο Σταθμό Βενιζέλου!

21:44 29/10/2017

Τι αναφέρει η Αττικό Μετρό για τα έργα και άλλους σταθμούς

Πώς θα «χτίσετε» το αφορολόγητο με... POS

Πώς θα «χτίσετε» το αφορολόγητο με... POS

21:39 29/10/2017

Ποιοι εξαιρούνται και τα πρόστιμα

Τέλη κυκλοφορίας: Δείτε πότε θα πληρωθούν - ποιοι είναι οι κερδισμένοι

Τέλη κυκλοφορίας: Δείτε πότε θα πληρωθούν - ποιοι είναι οι κερδισμένοι

21:35 29/10/2017

Στο ίδιο ύψος με πέρυσι

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

21:23 29/10/2017

σε τακτική συνεδρίαση

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα των παιδικών βιβλιοθηκών για τον Νοέμβριο

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα των παιδικών βιβλιοθηκών για τον Νοέμβριο

21:19 29/10/2017

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών

Κλασικά Έπιπλα