Δωρεά της Εκκλησίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

2/6/2020 19:30    Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ιερώνυμου
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο Β’ επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στα γραφεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προκειμένου να παραλάβει ειδικό εξοπλισμό για τις δυνάμεις που φυλάσσουν τα σύνορα στον Έβρο και τη θωράκιση του φράκτη στα σύνορα του Έβρου, ύψους 49.000 ευρώ, δωρεά της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για ηλεκτρολογικό υλικό για τη φωταγώγηση των περιφραγμένων σημείων, καθώς επίσης, πράσινο ύφασμα και συρραπτικά προκειμένου να γίνουν εργασίες συντηρήσεως, ενισχύσεως και επεκτάσεως του υφισταμένου φράκτη σε έκταση 8.000 τ.μ. Δωρίσθηκαν επίσης θερμικές κάμερες νυκτερινής παρατηρήσεως/σκοπεύσεως, προκειμένου να αναβαθμιστεί το οπτικό υλικό των στρατιωτών προσδίδοντας μοναδικές δυνατότητες εντοπισμού και εγκαίρου αντιδράσεως.




Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος "για αυτήν την συμβολική αλλά τεράστια σε συμβολισμό προσφορά σας, σε εξοπλισμό, ύφασμα, υλικά που θα ενισχύσουν τον φράκτη και τα εμπόδια που κατασκευάζονται μέρα με την μέρα στον Έβρο, αλλά κι αυτά τα εξελιγμένης τεχνολογίας υλικά, τις θερμικές κάμερες, που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την εποπτεία των συνόρων από τους άγρυπνους φρουρούς που τα φυλάσσουν πάντα".

Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις "διαχειρίστηκαν επιτυχώς την οξύτατη κρίση του Μαρτίου στον Έβρο, όπου επρόκειτο για μία «απόπειρα οργανωμένης εισβολής» με συγκεκριμένη αρωγή, υποστήριξη, καθώς και στόχο μεταξύ άλλων την εσωτερική μας αποσταθεροποίηση".

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα, αλλά και με τη θαυμάσια στάση των ακριτών του Έβρου (να μην υποτιμούμε την δική τους συμβολή), επέτυχαν να αποκρούσουν αυτήν την απόπειρα εισβολής.

Επανέλαβε δε: "κρίση, η οποία δεν εξέλειπε και να είστε σίγουροι ότι δεν αισθανόμαστε ότι εξέλειπε. Προγραμματίζουμε τις δράσεις μας ώστε να συνεχίσουμε να φυλάττουμε τα σύνορα της Πατρίδας, και τα χερσαία και τα θαλάσσια." "Οπωσδήποτε, με τη βοήθεια του Θεού, είχαμε επιτυχή αντιμετώπιση η οποία μεταξύ άλλων έφερε και αφύπνιση σε όλο το Έθνος έτσι ώστε να αντληθούν δυνάμεις και να αντέξουμε στην πρόκληση", παρατήρησε

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι "ο αγώνας αυτός ο οποίος δεν εξέλειπε με την κρίση του Μαρτίου, της Καθαρής Δευτέρας, συνεχίζεται αμείωτος. Η προσπάθεια να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα, να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για ό,τι ήθελε προκύψει, συνεχίζεται. Εντείνεται. Αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνουμε και γίνεται αποδεκτή με μεγάλη ευκολία και χαρά από τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Δεν θα σταματήσει να συνεχίζεται διότι ο Αγώνας για τα Εθνικά Δίκαια μας είναι διαρκής και αιώνιος. Εκεί επάνω στον Έβρο, οι δυνάμεις που φυλάττουν τα σύνορα είναι εν πλήρη επίγνωση αυτού τα αγώνα για τα Εθνικά δίκαιά μας».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

11:48 9/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

20:59 8/7/2025

9/07 - 4:30 μμ - 9:00 μμ

Big Band Βορείου Ελλάδος

Big Band Βορείου Ελλάδος

20:00 8/7/2025

2ο Thessaloniki Soloist Festival 2025

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

18:00 8/7/2025

9 - 10/7

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

11:37 8/7/2025

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης λειτουργίας του πρώτου Michael Kors Lifestyle Store στην Αθήνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

11:21 8/7/2025

Δωρεάν και πάλι η είσοδος στο Κολυμβητήριο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/7/2025

Τρίτη 8/7

Θερινές εκπτώσεις 2025

Θερινές εκπτώσεις 2025

20:00 7/7/2025

Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

12:00 7/7/2025

Δευτέρα 7/7

Κλασικά Έπιπλα