Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα σε όσους οδηγούν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

5/6/2020 18:33    διευθυντής Τροχαίας
Αστυνόμευση και πρόστιμα για τους οδηγούς που κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) προαναγγέλλει ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος, με αφορμή την έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γέρμανος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός με γερανούς, περιπολικά και δίκυκλα προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος από τη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα προς τη Χαλκιδική και την Πιερία, ενώ βάρος θα πέσει στη ΛΕΑ. «Εάν χρειαστεί θα βεβαιώσουμε πρόστιμα σε όσους κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Θα δοθεί βαρύτητα, καθώς οι φίλοι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ευαισθησία. Εάν είναι κλειστή η ΛΕΑ δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει», τόνισε.

Η τροχαία Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, για όσους κινηθούν προς Χαλκιδική αλλά και στην εθνική οδό προς Κατερίνη για τους εκδρομείς που θα επιλέξουν τις παραλίες της Πιερίας. Παράλληλα, θα υπάρχει δύναμη στο δρόμο προς τον δήμο Θερμαϊκού καθώς τα τελευταία χρόνια ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται και οι κοντινές ακτές της Μηχανιώνας, της Περαίας και της Αγίας Τριάδας.

Ο κ. Γέρμανος, για μία ακόμη φορά, συνέστησε προσοχή στους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο την ώρα που βρίσκονται στο τιμόνι, καθώς αποτελεί τον τρίτο λόγο για τροχαία ατυχήματα, μετά την ταχύτητα και το αλκοόλ.

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες και να κορυφωθεί μέχρι αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι. Εκτιμάται δε πως θα είναι μαζική, καθώς είναι το πρώτο τριήμερο μετά την «καραντίνα» των προηγούμενων μηνών και τους περιορισμούς μετακίνησης για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Περιπολικά και δίκυκλα θα βρίσκονται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών και Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, στην ΠΑΘΕ, στην Εγνατία Οδό κ.ά., ενώ ρυθμιστές τροχονόμοι θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους και εξόδους της πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο) και Θεσσαλονίκης- Καβάλας (από το 11ο χλμ. μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης).

Την ίδια ώρα αυξημένη ζήτηση υπάρχει για δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκησή του, όπου χρειαστεί θα υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια για την κάλυψη των αναγκών, δεδομένων και των μέτρων προστασίας που ισχύουν για τις μετακινήσεις των υπεραστικών λεωφορείων λόγω κορονοϊού (πλήρωση θέσεων έως 50%).



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εξοικονομώ κατ' Οίκον: 5.891 νοικοκυριά στο πρόγραμμα επιδότησης

Εξοικονομώ κατ' Οίκον: 5.891 νοικοκυριά στο πρόγραμμα επιδότησης

18:06 27/9/2017

εγκρίνονται 1.170 αιτήσεις ως επιλαχούσες

Συνεχίζονται από αύριο οι εργασίες συντήρησης στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Συνεχίζονται από αύριο οι εργασίες συντήρησης στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

17:36 27/9/2017

είχαν ανασταλεί λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη

Vintage αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ στο φθινοπωρινό Flea Market

Vintage αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ στο φθινοπωρινό Flea Market

17:34 27/9/2017

στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος καταδικάστηκε για αποπλάνηση μαθητών

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος καταδικάστηκε για αποπλάνηση μαθητών

17:31 27/9/2017

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό..

Οπαδοί ΑΠΟΕΛ:

Οπαδοί ΑΠΟΕΛ: "Φέρτε τα μάρμαρα πίσω"

17:12 27/9/2017

Champions League

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

17:09 27/9/2017

στάσεις εργασίας

Μειοδοτικός διαγωνισμός για το κλάδεμα δέντρων

Μειοδοτικός διαγωνισμός για το κλάδεμα δέντρων

16:36 27/9/2017

«Κλάδεμα Δέντρων 2017-2018»

Στη Θεσσαλονίκη ξανά την άλλη εβδομάδα Τσίπρας – Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη ξανά την άλλη εβδομάδα Τσίπρας – Μητσοτάκης

16:33 27/9/2017

Thessaloniki Summit

Εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε

Εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε

16:24 27/9/2017

για τη μεταφορά ή μη των διαθεσίμων του Δήμου Καλαμαριάς

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

16:18 27/9/2017

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο κ.κ. Βαρθολομαίος

Κλασικά Έπιπλα