Κορονοϊός: Ανησυχία για τα νέα κρούσματα - Επανέρχεται καθημερινά η ενημέρωση

8/6/2020 18:14    Υπουργείο Υγείας
Επανέρχονται από σήμερα, οι καθημερινές ενημερώσεις από το Υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα, τους θανάτους και την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά την εμφάνιση νέων διάσπαρτων κρουσμάτων σε τουλάχιστον τρείς πόλεις και την «χαλάρωση» των πολιτών μέσα στο τριήμερο.

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2» αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση.

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε Κοζάνη, Λαμία και Τρίπολη

Ειδικότερα, στη Λαμία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες της real, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορoνοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούταν ο 27χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δυο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Στην Κοζάνη, δυο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης που πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά. Γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κορoνοϊό. Ωστόσο ο συναγερμός έληξε καθώς το δεύτερο τεστ της ασθενούς που έγινε στο Θριάσιο ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με πληφορορίες η πρώτη εξέταση έγινε με rapid test το οποίο βγήκε θετικό και κινητοποίησε τις αρχές.

Αρνητικό το δεύτερο τεστ σε ασθενή στη Θήβα

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κορoνοϊό. 

Ωστόσο ο συναγερμός έληξε καθώς το δεύτερο τεστ της ασθενούς που έγινε στο Θριάσιο ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με πληφορορίες η πρώτη εξέταση έγινε με rapid test το οποίο βγήκε θετικό και κινητοποίησε τις αρχές.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Inspire Project 2025 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Inspire Project 2025 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

17:00 13/4/2025

11 Απρ - 1 Ιούν 2025

Δήμας: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 θα λειτουργήσουν οι πέντε σταθμοί του μετρό προς Καλαμαριά

Δήμας: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 θα λειτουργήσουν οι πέντε σταθμοί του μετρό προς Καλαμαριά

14:00 13/4/2025

Σε μία αποκάλυψη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/4/2025

Κυριακή 13/4

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

19:00 12/4/2025

Ταξίδι στον κόσμο του Νίκου Καββαδία στο Remezzo στις 13/04 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

18:00 12/4/2025

«Ήρθ’ ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια»

Ο αθλητισμός «καρφώνει» στην Καλαμαριά

Ο αθλητισμός «καρφώνει» στην Καλαμαριά

16:00 12/4/2025

Διήμερο γεμάτο μπάσκετ στο ΔΑΚ

Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

15:00 12/4/2025

Πότε κλείνει το πάρκινγκ

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 17 Μαΐου με ξένους διαιτητές ο τελικός

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 17 Μαΐου με ξένους διαιτητές ο τελικός

12:00 12/4/2025

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να βρεθούν πάνω από 45.000 φίλαθλοι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/4/2025

Σάββατο 12/4

Θεσσαλονίκη: Σινεμά με 1 + 1 εισιτήρια στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: Σινεμά με 1 + 1 εισιτήρια στο κέντρο

20:00 11/4/2025

Ποιες μέρες, όλες οι ταινίες

Κλασικά Έπιπλα