Θεσσαλονίκη: Αυξημένη ένταση κεραυνών στη χθεσινή καταιγίδα

11/6/2020 13:30    ίσως είχαμε ρεκόρ
«Μια τυπική, ωραία καταιγίδα που φέτος καθυστέρησε να κάνει την εμφάνιση της», χαρακτήρισε τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο φωτογράφος και «κυνηγός» κεραυνών, Κώστας Εμμανουηλίδης. Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», το χθεσινοβραδινό φαινόμενο παρουσίασε αυξημένη ένταση κεραυνών, όπως επίσης ανέμων και χαλαζόπτωσης. 

Ο κ. Εμμανουηλίδης περίμενε εδώ και αρκετό καιρό να έρθει η στιγμή για τη λήψη φωτογραφίας εν μέσω καταιγίδας. Διότι, όπως εξήγησε, «θεωρητικά τα φαινόμενα των κεραυνών ξεκινούν από τον Μάρτιο. Συνηθέστερα από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου. Φέτος ήρθαν λίγο καθυστερημένα».

«Η χθεσινή ήταν μια πολύ καλή καταιγίδα, για κάποιον που την κυνηγάει...», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος «έστησε καρτέρι» στο φαινόμενο λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκεί όπου δεν περίμενε να συμβούν «δύο πράγματα: το πόσο γρήγορα γύρισε ο αέρας και πόσο γρήγορα "χάθηκε" ο δρόμος από το νερό».

«Σε μικρό χρονικό διάστημα γύρισε ο καιρός σε έντονο χαλάζι με έντονες ριπές ανέμου, που κουνούσαν το αυτοκίνητο. Σε δύο- τρία λεπτά η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου φούσκωσε και χάθηκε ο δρόμος, από τη ραγδαιότητα του φαινομένου, ενώ το χαλάζι έπεφτε σαν πέτρες επάνω στο αυτοκίνητο», εξιστορεί αναφορικά με την εμπειρία την οποία κατέγραψε σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο.

«Εχθές μπορεί να μην είχαμε ρεκόρ κεραυνών, αλλά είχαμε αυξημένη ένταση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», προσθέτει. Εδώ και περίπου 15 χρόνια, ο κ. Εμμανουηλίδης έχει ως χόμπι να κυνηγά και να φωτογραφίζει τις καταιγίδες, δίνοντας παράλληλα συμβουλές πώς να προφυλαχθούν οι πολίτες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Εάν κάποιος κινείται στον δρόμο με αυτοκίνητο και η ραγδαιότητα του φαινομένου είναι μεγάλη θα πρέπει να σταματήσει στην άκρη. Δεν είναι ασφαλής η οδήγηση γιατί τα νερά μπορούν να παρασύρουν το αυτοκίνητο. Θα πρέπει να είμαστε "πονηρεμένοι". Εάν πάλι κινείται κάποιος με τα πόδια στην πόλη δεν έχει πρόβλημα. Εάν όμως βρίσκεται σε βουνό, είναι αρκετά δύσκολα. Να μη σταθεί κάτω από δέντρο, αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται να είναι εκτεθειμένος στη βροχή και κουλουριασμένος. Να νιώθει την επιφάνεια του εδάφους για να μειωθούν οι πιθανότητες να χτυπηθεί από κεραυνό», πρότεινε. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

20:00 7/6/2025

Πέμπτη 19/6

Plastira Project–Η Πλαστήρα πεζοδρομείται και ζωντανεύει με όχημα την τέχνη

Plastira Project–Η Πλαστήρα πεζοδρομείται και ζωντανεύει με όχημα την τέχνη

15:05 7/6/2025

14/06 - 15/06

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 7/6/2025

Σάββατο 7/6

Το Μιούζικαλ «Μάμμα Μια!» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Το Μιούζικαλ «Μάμμα Μια!» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 6/6/2025

7 Ιούν - 15 Ιούν 2025

Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

16:16 6/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

11:15 6/6/2025

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 6/6/2025

Παρασκευή 6/6

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

20:00 5/6/2025

6 Ιούν - 15 Ιούν 2025

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

17:00 5/6/2025

27 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς δίπλα στην τρίτη ηλικία

Ο Δήμος Καλαμαριάς δίπλα στην τρίτη ηλικία

15:05 5/6/2025

Ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη εγκλημάτων και την προστασία από απάτες στα ΚΑΠΗ

Κλασικά Έπιπλα