Θεσσαλονίκη: Αυξημένη ένταση κεραυνών στη χθεσινή καταιγίδα

11/6/2020 13:30    ίσως είχαμε ρεκόρ
«Μια τυπική, ωραία καταιγίδα που φέτος καθυστέρησε να κάνει την εμφάνιση της», χαρακτήρισε τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο φωτογράφος και «κυνηγός» κεραυνών, Κώστας Εμμανουηλίδης. Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», το χθεσινοβραδινό φαινόμενο παρουσίασε αυξημένη ένταση κεραυνών, όπως επίσης ανέμων και χαλαζόπτωσης. 

Ο κ. Εμμανουηλίδης περίμενε εδώ και αρκετό καιρό να έρθει η στιγμή για τη λήψη φωτογραφίας εν μέσω καταιγίδας. Διότι, όπως εξήγησε, «θεωρητικά τα φαινόμενα των κεραυνών ξεκινούν από τον Μάρτιο. Συνηθέστερα από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου. Φέτος ήρθαν λίγο καθυστερημένα».

«Η χθεσινή ήταν μια πολύ καλή καταιγίδα, για κάποιον που την κυνηγάει...», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος «έστησε καρτέρι» στο φαινόμενο λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκεί όπου δεν περίμενε να συμβούν «δύο πράγματα: το πόσο γρήγορα γύρισε ο αέρας και πόσο γρήγορα "χάθηκε" ο δρόμος από το νερό».

«Σε μικρό χρονικό διάστημα γύρισε ο καιρός σε έντονο χαλάζι με έντονες ριπές ανέμου, που κουνούσαν το αυτοκίνητο. Σε δύο- τρία λεπτά η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου φούσκωσε και χάθηκε ο δρόμος, από τη ραγδαιότητα του φαινομένου, ενώ το χαλάζι έπεφτε σαν πέτρες επάνω στο αυτοκίνητο», εξιστορεί αναφορικά με την εμπειρία την οποία κατέγραψε σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο.

«Εχθές μπορεί να μην είχαμε ρεκόρ κεραυνών, αλλά είχαμε αυξημένη ένταση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», προσθέτει. Εδώ και περίπου 15 χρόνια, ο κ. Εμμανουηλίδης έχει ως χόμπι να κυνηγά και να φωτογραφίζει τις καταιγίδες, δίνοντας παράλληλα συμβουλές πώς να προφυλαχθούν οι πολίτες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Εάν κάποιος κινείται στον δρόμο με αυτοκίνητο και η ραγδαιότητα του φαινομένου είναι μεγάλη θα πρέπει να σταματήσει στην άκρη. Δεν είναι ασφαλής η οδήγηση γιατί τα νερά μπορούν να παρασύρουν το αυτοκίνητο. Θα πρέπει να είμαστε "πονηρεμένοι". Εάν πάλι κινείται κάποιος με τα πόδια στην πόλη δεν έχει πρόβλημα. Εάν όμως βρίσκεται σε βουνό, είναι αρκετά δύσκολα. Να μη σταθεί κάτω από δέντρο, αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται να είναι εκτεθειμένος στη βροχή και κουλουριασμένος. Να νιώθει την επιφάνεια του εδάφους για να μειωθούν οι πιθανότητες να χτυπηθεί από κεραυνό», πρότεινε. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

20:00 24/4/2025

27/04 - 5:00 μμ - 7:00 μμ

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

15:00 24/4/2025

Στο ΔΑΚ το Πανελλήνιο Κύπελλο παίδων, ανδρών και γυναικών από τις 25/04 - 27/04

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

11:15 24/4/2025

Το πολυβραβευμένο έργο στη σκηνή του «Μελίνα Μερκούρη» από 25/04 - 9:00 μμ - 27/04 - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/4/2025

Πέμπτη 24/4

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

20:18 23/4/2025

Από Παρασκευή 25/4

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

17:00 23/4/2025

Σάββατο 26/4

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

15:00 23/4/2025

23/04 - 4/05

ΠΑΟΚ: Απόψε στο κατάμεστο Παλατάκι η μάχη για την ευρωπαϊκή κούπα

ΠΑΟΚ: Απόψε στο κατάμεστο Παλατάκι η μάχη για την ευρωπαϊκή κούπα

11:26 23/4/2025

Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 23/4/2025

Τετάρτη 23/4

The Comic Con vol.9 στο Βελλίδειο

The Comic Con vol.9 στο Βελλίδειο

17:00 22/4/2025

Το κορυφαίο Comic Convention επιστρέφει!

Κλασικά Έπιπλα