Θεσσαλονίκη: Αυξημένη ένταση κεραυνών στη χθεσινή καταιγίδα

11/6/2020 13:30    ίσως είχαμε ρεκόρ
«Μια τυπική, ωραία καταιγίδα που φέτος καθυστέρησε να κάνει την εμφάνιση της», χαρακτήρισε τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο φωτογράφος και «κυνηγός» κεραυνών, Κώστας Εμμανουηλίδης. Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», το χθεσινοβραδινό φαινόμενο παρουσίασε αυξημένη ένταση κεραυνών, όπως επίσης ανέμων και χαλαζόπτωσης. 

Ο κ. Εμμανουηλίδης περίμενε εδώ και αρκετό καιρό να έρθει η στιγμή για τη λήψη φωτογραφίας εν μέσω καταιγίδας. Διότι, όπως εξήγησε, «θεωρητικά τα φαινόμενα των κεραυνών ξεκινούν από τον Μάρτιο. Συνηθέστερα από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου. Φέτος ήρθαν λίγο καθυστερημένα».

«Η χθεσινή ήταν μια πολύ καλή καταιγίδα, για κάποιον που την κυνηγάει...», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος «έστησε καρτέρι» στο φαινόμενο λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκεί όπου δεν περίμενε να συμβούν «δύο πράγματα: το πόσο γρήγορα γύρισε ο αέρας και πόσο γρήγορα "χάθηκε" ο δρόμος από το νερό».

«Σε μικρό χρονικό διάστημα γύρισε ο καιρός σε έντονο χαλάζι με έντονες ριπές ανέμου, που κουνούσαν το αυτοκίνητο. Σε δύο- τρία λεπτά η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου φούσκωσε και χάθηκε ο δρόμος, από τη ραγδαιότητα του φαινομένου, ενώ το χαλάζι έπεφτε σαν πέτρες επάνω στο αυτοκίνητο», εξιστορεί αναφορικά με την εμπειρία την οποία κατέγραψε σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο.

«Εχθές μπορεί να μην είχαμε ρεκόρ κεραυνών, αλλά είχαμε αυξημένη ένταση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», προσθέτει. Εδώ και περίπου 15 χρόνια, ο κ. Εμμανουηλίδης έχει ως χόμπι να κυνηγά και να φωτογραφίζει τις καταιγίδες, δίνοντας παράλληλα συμβουλές πώς να προφυλαχθούν οι πολίτες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Εάν κάποιος κινείται στον δρόμο με αυτοκίνητο και η ραγδαιότητα του φαινομένου είναι μεγάλη θα πρέπει να σταματήσει στην άκρη. Δεν είναι ασφαλής η οδήγηση γιατί τα νερά μπορούν να παρασύρουν το αυτοκίνητο. Θα πρέπει να είμαστε "πονηρεμένοι". Εάν πάλι κινείται κάποιος με τα πόδια στην πόλη δεν έχει πρόβλημα. Εάν όμως βρίσκεται σε βουνό, είναι αρκετά δύσκολα. Να μη σταθεί κάτω από δέντρο, αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται να είναι εκτεθειμένος στη βροχή και κουλουριασμένος. Να νιώθει την επιφάνεια του εδάφους για να μειωθούν οι πιθανότητες να χτυπηθεί από κεραυνό», πρότεινε. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 15/6/2025

Κυριακή 15/6

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

14:09 14/6/2025

Τον διπλασιασμό των ορίων συναλλαγών με IRIS

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 14/6/2025

Σάββατο 14/6

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Καλοκαιρινή Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Καλοκαιρινή Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

20:00 13/6/2025

14 - 15/6

Πρωτάθλημα Beach Volley στην Πλατεία Αριστοτέλους

Πρωτάθλημα Beach Volley στην Πλατεία Αριστοτέλους

17:34 13/6/2025

12-15/6

L’Equipe: Στους καλύτερους 18χρονους του πλανήτη Καρέτσας και Κωστούλας

L’Equipe: Στους καλύτερους 18χρονους του πλανήτη Καρέτσας και Κωστούλας

13:13 13/6/2025

Νέα μεγάλη διάκριση

Πρόσκληση υποβολής νέων αιτήσεων για τις κενές θέσεις

Πρόσκληση υποβολής νέων αιτήσεων για τις κενές θέσεις

13:00 13/6/2025

Που προέκυψαν σχετικά με τις εμποροπανηγύρεις έτους 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 13/6/2025

Παρασκευή 13/6

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

20:00 12/6/2025

14/06 - 8:00 πμ - 7:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα