Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι συζήτησαν

26/6/2020 18:34    Δίαυλος επικοινωνίας για να πέσει η ένταση
Στην ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να αποκατασταθούν οι διμερείς διαύλοι επικοινωνίας, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα Παρασκευή.

Ήταν η πρώτη επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά από πολλούς μήνες και πρόκειται για μία επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες που σπάει τον πάγο προκειμένου να αποκατασταθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας στο ανώτατο επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai, το έδαφος για την απευθείας επικοινωνία των δύο ηγετών, προετοίμασαν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Ιμπραήμ Καλίν εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για αρκετή ώρα, όπως φαίνεται και από τη σειρά θεμάτων που συζήτησαν, ενώ δεν αποκλείεται νέα επικοινωνία τους το επόμενο διάστημα. Στην επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν, κυριάρχησαν θέματα ήπιας πολιτικής, όπως ο κορωνοϊός και ο τουρισμός, κάτι που ενδιαφέρει πολύ και τις δύο χώρες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η τουρκία στη λίστα των ασφαλών τρίτων χωρών εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και σημειώνεται επίσης ότι «συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας».

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι αποτελούσε πάγια θέση του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεση επικοινωνία με την Άγκυρα χωρίς αυτό επ ουδενί να σημαίνει εκπτώσεις στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

20:59 8/8/2025

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αλληλεγγύη στις 9/08 - 8:30 μμ - 11:30 μμ

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:16 8/8/2025

Από Πέμπτη 7/8 έως Τετάρτη 13/8

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

11:13 8/8/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαριότητας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 8/8/2025

Παρασκευή 8/8

ΔΕΘ 2025 Συναυλίες Πρόγραμμα

ΔΕΘ 2025 Συναυλίες Πρόγραμμα

20:59 7/8/2025

Από 7-14/9

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αρχίζουν

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αρχίζουν

18:00 7/8/2025

Που θα δείτε τους αγώνες τις ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

Από Δευτέρα οι δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών

Από Δευτέρα οι δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών

15:00 7/8/2025

Τέλος οι χρεώσεις

Διακοπή κυκλοφορίας για εργασίες

Διακοπή κυκλοφορίας για εργασίες

12:58 7/8/2025

Αποκατάστασης στο γεφυράκι του Φοίνικα (προέκταση οδού Κνωσού)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 7/8/2025

Πέμπτη 7/8

Κλασικά Έπιπλα