Χαλκιδική: «Βυθίζεται» μετά το stop στους Σέρβους

9/7/2020 19:01    Τι λένε οι δήμαρχοι για το Covid ξενοδοχείο
Υπέρ τουλάχιστον ενός Covid ξενοδοχείου σε όλη τη Χαλκιδική τάσσονται οι τέσσερις πιο τουριστικοί δήμοι της περιοχής μιλώντας στο ethnos.gr. Αν και το 90% των ενοικιαζόμενων δωματίων έχει ανοίξει και στα τρία πόδια το ποσοστό πληρότητας  δεν ξεπερνά το 25% τις καθημερινές και το 30% τα Σαββατοκύριακα.  Σύμφωνα με τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 70 δωμάτια-καραντίνας σε ολόκληρη την Χαλκιδική.

«Κανονικά θα έπρεπε κάθε πόδι να έχει και το δικό του Covid ξενοδοχείο προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, προσθέτοντας ότι μετά και το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους υπάρχει αναστάτωση στην αγορά της Χαλκιδικής. «Ναι σε Covid ξενοδοχείο αλλά όχι στην καρδιά της Χαλκιδικής» τάσσεται η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά. «Δεν είναι σωστό και λογικό ένας δήμος να υποδεχτεί όλα τα κρούσματα. Το θέμα είναι ψυχολογικό για αυτό και προτείνω να μετατραπεί σε Covid ένα ξενοδοχείο απομακρυσμένο στη Χαλκιδική. Δεν είμαι όμως δική μας αρμοδιότητα η διαχείριση αυτού του ζητήματος. Εκφράζω μια πολιτική μόνο θέση» σχολίασε η δήμαρχος Κασσάνδρας μετά και την αιφνίδια άρνηση του ξενοδόχου που είχε επιλεγεί για να υποδέχεται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με την κ. Χαλκιά η  μετατροπή του 3% των κλινών των εν λειτουργία ξενοδοχείων σε δωμάτια καραντίνας για τις περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι χειρότερο μέτρο γιατί όλα τα ξενοδοχεία πλέον έχουν και πτέρυγα Covid. Η κίνηση στο πρώτο πόδι είναι υποτονική ενώ αρκετοί ξενοδόχοι κάνουν και δεύτερες σκέψεις, για πρόωρο τερματισμό της σεζόν αν δεν αλλάξει κάτι. Σπασμένη είναι η κίνηση και στο δήμο Προποντίδας αν και έχει ανοίξει το 90% των ξενοδοχείων. Το ποσοστό πληρότητας κυμαίνεται από 20% με 30%. «Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή που να το γνωρίζουν οι τουρίστες οι οποίοι εντοπίζονται θετικοί στον ιό και να μην δημιουργείται σύγχυση» είπε στο ethnos.gr   Δήμαρχος Νέα Προποντίαδας  Μανώλης Καρράς.

«Έπρεπε να ληφθεί μέριμνα από την κεντρική διοίκηση για να υπάρξει ένα Covid- ξενοδοχείο. Ωστόσο αυτοί που έχουν αποφασίσει να κάνουν διακοπές θα κάνουν και δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την εξέλιξη» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιάνος. Η κίνηση στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής είναι πεσμένη κατά 80% σε σχέση με πέρς ενώ μετά και το στοπ στου Σέρβους μεγάλα συγκροτήματα τα οποία ήταν προγραμματισμένα να ανοίξουν στις 15 Ιουλίου τελικά δεν θα λειτουργήσουν φέτος.

«Τοπικά locκ down αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα»

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 100.000 ξένοι τουρίστες από τα Βαλκάνια έχουν περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα ενώ σε δειγματοληπτικό τεστ υποβλήθηκε μόλις ένα 10%.  «Αυτό από μόνο του λέει πολλά» είπε στο ethnos.gr ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής, Χρήστος Χαρδαλής και πρόσθεσε: Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Έπρεπε όσοι περνούν τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα να υποβάλλονται σε τεστ.

Σε αντίθετη περίπτωση να απαγορεύεται η είσοδος. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τους Βαλκάνιους. Ίσα, ίσα μας έχουν στηρίξει όλα αυτά χρόνια. Αλλά πρέπει να δούμε πιο σοβαρά το ζήτημα διασποράς του ιού. Εκτιμώ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα φέρει lock down και σε τουριστικές περιοχές. Μην εκπλαγείτε αν δείτε να μπαίνουν σε καραντίνα περιοχές όπως η Εύβοια ή η Χαλκιδική, όπως έγινε και στην Ξάνθη» Ο ίδιος εκτιμά ότι το 3% των ξενοδοχείων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα λύσει  «Πάνω από όλα είναι η υγεία μας  Και ο μέσος όρος πληρότητας των καταλυμάτων κυμαίνεται στο 20%. Δεν θα ρθει η καταστροφή αν η πληρότητα πέσει στο 10% λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας. Ο Βούτσιτς θέτει το Βελιγράδι σε lockdown και μεις ανοίξαμε τα σύνορα στους Σέρβους» κατέληξε.

Αυξημένοι έλεγχοι στον Προμαχώνα μετά τα κρούσματα

Την ίδια ώρα στην αύξηση και την επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους τους τουρίστες – επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης, που μπαίνουν στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μια προσπάθεια να ελέγξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών του Προμαχώνα είναι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Με εκπροσώπους του επαγγελματικού κόσμου συναντήθηκε η δήμαρχος

Καλαμαριά: Με εκπροσώπους του επαγγελματικού κόσμου συναντήθηκε η δήμαρχος

22:13 12/3/2024

αποτέλεσμα με πολλαπλά οφέλη για την Καλαμαριά

Καλαμαριά: Καθαρά Δευτέρα με γλέντι και δωρεάν χαρταετούς!

Καλαμαριά: Καθαρά Δευτέρα με γλέντι και δωρεάν χαρταετούς!

22:06 12/3/2024

ραντεβού στην πλαζ

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Πετρίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Πετρίδης

14:04 12/3/2024

Γνωστός για τις ταινίες «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

19:01 11/3/2024

Δευτέρα 11/03 και Τρίτη 12/03

Οι αφίσες για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Οι αφίσες για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

17:58 11/3/2024

Το έργο μεταμορφώνει το Παρίσι σε ένα φανταστικό αθλητικο-κεντρικό αστικό τοπίο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 8/3/2024

Παρασκευή 08/03, Σάββατο 09/03 και Κυριακή 10/03

Καλαμαριά: Νέα μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 14 Μαρτίου

Καλαμαριά: Νέα μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 14 Μαρτίου

12:30 8/3/2024

δήμος Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Πολλές ώρες χωρίς ρεύμα την Παρασκευή - Δείτε τις οδούς

Καλαμαριά: Πολλές ώρες χωρίς ρεύμα την Παρασκευή - Δείτε τις οδούς

23:47 6/3/2024

ΔΕΔΔΗΕ

Καλαμαριά: 4 μήνες δωρεάν εξετάσεις για όλους και ενημερώσεις σε όλες τις γειτονιές (πρόγραμμα)

Καλαμαριά: 4 μήνες δωρεάν εξετάσεις για όλους και ενημερώσεις σε όλες τις γειτονιές (πρόγραμμα)

23:26 6/3/2024

Ο Δήμος βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Καλαμαριά: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου (βιντεο)

Καλαμαριά: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου (βιντεο)

23:07 6/3/2024

Σοκάρει το βίντεο

Κλασικά Έπιπλα