Αποπλάνηση 14χρονης: Προφυλακιστέος ο 44χρονος καθηγητής - Τι είπε στην απολογία του

9/7/2020 19:08    βιντεο
Με χειροπέδες στα χέρια, μάσκα και κουκούλα στο πρόσωπο και γρήγορο βηματισμό, ο 44χρονος καθηγητής που κατηγορείται ότι αποπλάνησε 14χρονη μαθήτριά του, στο γυμνάσιο που δίδασκε στην Ηλιούπολη πλησιάζει το γραφείο του ανακριτή. Οι αστυνομικοί του βγάζουν την κουκούλα και λίγο αργότερα αρχίζει να εξηγεί τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία.

Ο φυσικομαθηματικός που συνελήφθη μετά την καταγγελία που έκανε η μητέρα της ανήλικης και τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα του ίδιου και της 14χρονης, επιμένει ότι δεν έκανε κακό στο παιδί.

Τι είπε στην απολογία του

Η απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται σε τέσσερις άξονες. Αποδέχεται καταρχήν μέρος της κατηγορίας για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση αλλά αρνείται ότι η παράνομη σχέση με τη μαθήτριά του ήταν μακροχρόνια. Δηλώνει μετανιωμένος και υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έβλαψε το παιδί.

Ο εκπαιδευτικός εστιάζει στον χρόνο που σύναψε σχέση με το ανήλικο θύμα του. Όπως λέει αυτή ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, μέσα στο 2020, όταν η μαθήτρια συμπλήρωσε τα 15 της χρόνια. Πιο πριν, οι δυο τους όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, είχαν έρθει πιο κοντά αλλά δεν είχαν σχέση.

«Από Φεβρουάριο του 2020 και μετά όταν η μαθήτρια έκλεισε τα 15 της χρόνια, έγινε πιο στενή η σχέση μας. Ποτέ δεν την έβλαψα και ποτέ δεν την εκμεταλλεύτηκα».

Συμμαθητές και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου διαψεύδουν τον καθηγητή. Τα όσα περιέγραψε στο LIVE NEWS η μητέρα συμμαθητή της ανήλικης, όταν η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις, προκάλεσαν αίσθηση.

Ο 44χρονος καθηγητής προσπαθεί να πείσει ότι δεν έδινε δικαιώματα μέσα στο σχολείο. Κατά την άποψή του, έκανε τη δουλειά του σωστά και κοίταζε όπως είπε να μην διαχωρίζει τους μαθητές του.

«Δεν είχα σχέση με τη μαθήτρια από πέρυσι όπως γράφεται και ακούγεται τις τελευταίες μέρες. Δεν την διαχώριζα από τους υπόλοιπους μαθητές στην τάξη. Πάντα πρόσεχα να κάνω σωστά τη δουλειά μου και ποτέ δεν είχα δώσει δικαιώματα στο σχολείο».

Ο καθηγητής, πατέρας δύο παιδιών, μένει στην Αργυρούπολη και διορίστηκε στο γυμνάσιο της Ηλιούπολης πριν από δύο χρόνια. Οι ψίθυροι για εκείνον άρχισαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Δυστυχώς όμως κανείς δεν αντέδρασε έγκαιρα.

Το μεγάλο θύμα της υπόθεσης, η ανήλικη μαθήτρια, βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Γονείς, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές προσπαθούν να προστατέψουν το παιδί που πλέον βρίσκεται κλεισμένο στον εαυτό του.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται και πλέον γίνεται προσπάθεια να εξακριβωθεί αν ο 44χρονος καθηγητής είχε συνάψει ανάλογες σχέσεις και με άλλες μαθήτριες.

Προσωρινά κρατούμενος

Μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ο 44χρονος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Αφού ανέλαβε όλη την ευθύνη για το περιστατικό, δήλωσε πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν, ούτε στη δική του οικογένεια αλλά ούτε και στη μαθήτρια.



mega

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Κλασικά Έπιπλα