Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

12/7/2020 18:05    ΕΟΔΥ
Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια. Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, νοσηλεύονται συνολικά επτά περιστατικά covid 19. Ο κ. Ρωμιόπουλος ανέφερε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Τέσσερις γιατρούς ζητά ο δήμος Καλαμαριάς

Τέσσερις γιατρούς ζητά ο δήμος Καλαμαριάς

17:45 17/9/2019

Κατεβάστε την αίτηση

Κόντρα Τσαμασλή-Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού για τα ρέματα

Κόντρα Τσαμασλή-Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού για τα ρέματα

16:53 17/9/2019

πρώην και νυν δήμαρχος

Άναψε η Φλόγα Των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Άναψε η Φλόγα Των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

16:51 17/9/2019

που θα διεξαχθούν στη Λωζάνη

Τρεις ποδηλατοπορείες στη δυτική Θεσσαλονίκη

Τρεις ποδηλατοπορείες στη δυτική Θεσσαλονίκη

16:50 17/9/2019

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν οι γερανοί της τροχαίας στους δρόμους

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν οι γερανοί της τροχαίας στους δρόμους

16:47 17/9/2019

Έλεγχοι για παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ.

«Δένουν» κάβους τα πλοία

«Δένουν» κάβους τα πλοία

16:43 17/9/2019

ΠΝΟ

Έρχεται αύξηση στα καύσιμα

Έρχεται αύξηση στα καύσιμα

16:41 17/9/2019

Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης

Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε χαθεί από τη Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε χαθεί από τη Θεσσαλονίκη

16:33 17/9/2019

To Χαμόγελο του Παιδιού

Θεσσαλονίκη: Άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα της Βούλγαρη

Θεσσαλονίκη: Άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα της Βούλγαρη

00:45 17/9/2019

έπεσε πάνω σε οδηγό μηχανής!

Άγριο ξύλο μεταξύ αλλοδαπών σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ - ΦΩΤΟ

Άγριο ξύλο μεταξύ αλλοδαπών σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ - ΦΩΤΟ

00:25 17/9/2019

Τρομοκρατημένοι οι επιβάτες

Κλασικά Έπιπλα