ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τρία ενισχυμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας

14/7/2020 15:15    Από αύριο, Τετάρτη
Από αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στις 10:00, ξεκινούν οι αιτήσεις εργοδοτών για τρία προγράμματα απασχόλησης με συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη επιδότηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού, τα προγράμματα έχουν επανασχεδιαστεί, μέσω μίας σειράς αλλαγών και ενισχυμένων κινήτρων, που τα καθιστούν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

- Το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.

- Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις, με 75% επιδότηση (έως 800 ευρώ, μηνιαία), σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.

- Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700 ευρώ στα 800 ευρώ, μηνιαία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Επίσης, αφαιρούνται οι δεσμεύσεις απασχόλησης, μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

22:25 29/9/2019

Η ντερμπάρα των Δικεφάλων δεν είχε νικητή

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον Ποντιακό Ελληνισμό (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον Ποντιακό Ελληνισμό (VIDEO)

22:15 29/9/2019

στην εκδήλωση της ΠΟΠΣ

Οπαδοί επιτέθηκαν σε επιβάτες και οδηγό του ΟΑΣΘ

Οπαδοί επιτέθηκαν σε επιβάτες και οδηγό του ΟΑΣΘ

22:02 29/9/2019

Επίταξαν το λεωφορείο για να πάνε γήπεδο

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς για τον αδικοχαμένο φίλαθλο (φώτο)

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς για τον αδικοχαμένο φίλαθλο (φώτο)

21:18 29/9/2019

facebook

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε δίχρονο κορίτσι

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε δίχρονο κορίτσι

20:16 29/9/2019

στην Πέλλα

Η NASA μας δείχνει πως μπορεί να είναι μια μαύρη τρύπα από κοντά!

Η NASA μας δείχνει πως μπορεί να είναι μια μαύρη τρύπα από κοντά!

20:14 29/9/2019

εικονα

Φωτιά στη Μόρια: Ένας νεκρός - Επεισόδια σε εξέλιξη

Φωτιά στη Μόρια: Ένας νεκρός - Επεισόδια σε εξέλιξη

20:05 29/9/2019

Η κατάσταση ξεφεύγει λέει ο δήμαρχος

Επτά συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Επτά συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

19:59 29/9/2019

στο πλαίσιο του αυτόφωρου

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους

19:53 29/9/2019

νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα

«Χάθηκε μια ζωή, δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις...»

«Χάθηκε μια ζωή, δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις...»

19:49 29/9/2019

Αλέκος Βοσνιάδης

Κλασικά Έπιπλα