Μήνυμα κατά Ερντογάν: Αίγυπτος και Γαλλία πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις

26/7/2020 13:19    το Σάββατο
Το Σάββατο, οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας πραγματοποίησαν ναυτικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή της γαλλικής φρεγάτας ACCONIT (Ghost frigate), και ακόμη μιας υπερ-εξελιγμένης φρεγάτας του αιγυπτιακού ναυτικού στόλου.

Σύμφωνα με δήλωση του αιγυπτιακού στρατού, « Η εκπαίδευση περιελάμβανε αρκετές δραστηριότητες που εστίαζαν σε μεθόδους οργάνωσης και συνεργασίας στην υλοποίηση πολεμικών αποστολών στη θάλασσα ενάντια σε εχθρικούς θαλάσσιους σχηματισμούς σε συνεργασία με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, και με την χρήση πραγματικών πυρών.

Η δήλωση του αιγυπτιακού στρατού ανέφερε, «Η εκπαίδευση έδειξε τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων στη διεξαγωγή πολεμικών αποστολών με ακρίβεια και υψηλή απόδοση».

Επίσης, οι αναφορές του αιγυπτιακού στρατού πρόσθεσαν « οι ασκήσεις αυτές έγιναν μέσα στα πλαίσια της στήριξης των πυλώνων κοινής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον, οι ασκήσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να συντονίσουν του δυο στρατούς στα τελευταία συστήματα και μεθόδους μάχης, ώστε να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ασφάλειας, σταθερότητας, και ειρήνης στη Μεσόγειο.

Οι κοινές γαλλο-αιγυπτιακές στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2019, στα γαλλικά χωρικά ύδατα με την ονομασία «Cleopatra-Japian» 2019.

Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια κοινή στρατιωτική άσκηση, αυτή τη φορά στη Μεσόγειο Θάλασσα με την ονομασία Ramses 2019. Στη συγκεκριμένη άσκηση, συμμετείχαν μονάδες και των δύο χωρών από το ναυτικό, την αεροπορία, και τις ειδικές δυνάμεις.

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων Γαλλίας και Αιγύπτου, έρχονται σε μια εποχή που η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, και η Γαλλία βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, η οποία έχει εντείνει τις προκλητικές της ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Αίγυπτος εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη και έχει προσδιορίσει ως «κόκκινη γραμμή» τη Σύρτη. Οι κινήσεις αυτές στρέφονται στην ουσία κατά της Τουρκίας, που έχει ισχυρή παρουσία στην περιοχή.


onalert

Επόμενο Προηγούμενο
 

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

18:14 26/7/2025

Κυριακή 31/8

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

12:00 26/7/2025

Πότε θα κλείσει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 26/7/2025

Σάββατο 26/7

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

20:59 25/7/2025

28/7 - 29/7

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

15:00 25/7/2025

Νέες κοινωνικές υποδομές στην υπηρεσία των πολιτών

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

11:00 25/7/2025

Ψηφιακά εισιτήρια, τι πληροφορίες θα δίνει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 25/7/2025

Παρασκευή 25/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:59 24/7/2025

Από Πέμπτη 24 Ιουλίου έως Τετάρτη 30 Ιουλίου

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

18:10 24/7/2025

Συνάντηση εργασίας για το Μετρό και την διάνοιξη της Πόντου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

16:17 24/7/2025

Με συμμετοχή φορέων

Κλασικά Έπιπλα