Κορονοϊός: Τεστ - εξπρές σε γηροκομεία και δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα

4/9/2020 13:36    Προτεραιότητες με αλγόριθμο
Τεστ σε όλα τη γηροκομεία της χώρας αλλά και σε δομές φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες ξεκινούν από τον ΕΟΔΥ με ταχύτατους ρυθμούς μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ενώ το πρόγραμμα των ελέγχων θα υλοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά και τις Περιφέρειες όλης της Ελλάδος.

Ειδικότερα όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, αποφασίστηκε οι Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ να ξεκινήσουν τα επόμενα 24ωρα να «σαρώνουν» όλα τα γηροκομεία και τα Κέντρα Φιλοξενίας ανά τη χώρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά του κορονοϊού. Άλλωστε οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές είναι επί ποδός τα τελευταία 24ωρα μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα που βρέθηκαν.

Προτεραιότητες με αλγόριθμο

Με βάση την ιεράρχηση που έχει ορισθεί, τα τεστ θα γίνονται αρχικά σε όλους τους εργαζόμενους των δομών, ενώ όπου εντοπίζεται κρούσμα θα ελέγχονται και οι φιλοξενούμενοι. Αυτό αποφασίστηκε καθότι ο τρόπος μετάδοσης του ιού γίνεται κυρίως από τους εργαζόμενους που κυκλοφορούν κανονικά και όχι από τους ανθρώπους που παραμένουν στις δομές.

Έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr τονίζουν ότι ήδη οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας ετοιμάζουν ήδη έναν αλγόριθμο που θα ορίσει την ιεράρχηση όσων θα πρέπει να εξετασθούν πρώτα με βάση τους κινδύνους που υπάρχουν. Πρώτοι στη λίστα με τους ελέγχους θα είναι εκτός από τους εργαζόμενους και όσοι είναι πιο ευαίσθητοι όπως χρονίως πάσχοντες, άτομα υπερήλικα αλλά ακόμη και νέοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και μένουν σε δομές.

Στόχος είναι οι εργαστηριακοί αυτοί έλεγχοι να γίνονται περιοδικά να επαναλαμβάνονται δηλαδή σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός πως δεν θα υπάρχει διασπορά στις κοινότητες των ηλικιωμένων και των πασχόντων που ζουν σε ειδικές δομές. Ωστόσο είναι άγνωστο εάν μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος καθώς οι συνεχείς έλεγχοι προϋποθέτουν και τη διάθεση όλων των υγειονομικών δυνάμεων μόνο στις συγκεκριμένες δομές.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 15/6/2025

Κυριακή 15/6

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

14:09 14/6/2025

Τον διπλασιασμό των ορίων συναλλαγών με IRIS

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 14/6/2025

Σάββατο 14/6

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Καλοκαιρινή Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Καλοκαιρινή Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

20:00 13/6/2025

14 - 15/6

Πρωτάθλημα Beach Volley στην Πλατεία Αριστοτέλους

Πρωτάθλημα Beach Volley στην Πλατεία Αριστοτέλους

17:34 13/6/2025

12-15/6

L’Equipe: Στους καλύτερους 18χρονους του πλανήτη Καρέτσας και Κωστούλας

L’Equipe: Στους καλύτερους 18χρονους του πλανήτη Καρέτσας και Κωστούλας

13:13 13/6/2025

Νέα μεγάλη διάκριση

Πρόσκληση υποβολής νέων αιτήσεων για τις κενές θέσεις

Πρόσκληση υποβολής νέων αιτήσεων για τις κενές θέσεις

13:00 13/6/2025

Που προέκυψαν σχετικά με τις εμποροπανηγύρεις έτους 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 13/6/2025

Παρασκευή 13/6

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

20:00 12/6/2025

14/06 - 8:00 πμ - 7:00 μμ

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

18:00 12/6/2025

Από Πέμπτη 12 Ιουνίου έως και Τετάρτη 18 Ιουνίου

Κλασικά Έπιπλα