«Πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

10/9/2020 01:03    Στρατηγική Μελέτη
Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας «άναψε» απόψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, που ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

«Πιστεύουμε πολύ στην ανάπλαση του γηπέδου της Τούμπας», είπε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην τοποθέτησή του. Αναφέρθηκε σε γήπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων που βρίσκονται στον αστικό ιστό, ενώ στάθηκε στην επένδυση ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ και στη δημιουργία 7.000 θέσεων εργασίας με την επόμενη μέρα λειτουργίας.

Πρόσθεσε, δε, ο δήμαρχος πως το έργο «θα τονώσει την οικονομία της πόλης και το περιμένουμε με μεγάλη αγωνία. Θα το τρέξουμε ώστε μέσα στο 2021 να πάμε σε προκήρυξη διαγωνισμού για να βλέπουμε την εικόνα που θα έχει η νέα Τούμπα».

Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Γιάννης Δημογιάννης μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους δημοτικούς συμβούλους, υποστήριξε πως οι χρόνοι είναι πιεστικοί και οι ανάγκες για να γίνει το γήπεδο επιτακτικές. «'Ολοι μαζί να αγκαλιάσουμε το όραμα της Θεσσαλονίκης. Το έργο δεν θα είναι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά η ανάπλαση αφορά όλη την ανατολική πλευρά της πόλης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως υπάρχει η στήριξη από την κυβέρνηση ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για την υλοποίηση του.

Ενημέρωση για το έργο έκανε και ο αρχιτέκτονας - μελετητής, Δημήτρης Δούμας, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα έχει τις σημερινές διαστάσεις με χωρητικότητα 30.000 - 35.000 θεατών, με διαφορετικό όμως ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης. Επίσης, είπε ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων και των κατοίκων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως το 2024 ή το 2025 θα ολοκληρωθεί το έργο.

Η θέση της αντιπολίτευσης

«Ψηφίζουμε θετικά. Είμαστε υπέρ του γηπέδου, παρά τις αντίθετες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να αλλοιώσουν τις ειλικρινείς θέσεις όλης της παράταξης μας», δήλωσε ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Ο Γιώργος Ορφανός, εκ μέρους της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», εκτίμησε ότι το έργο με την ολοκλήρωση του θα «μπορέσει να δώσει δυναμική στην ευρύτερη περιοχή και αθλητικά στον ΠΑΟΚ, διότι το γήπεδο είναι ισχυρό υπόβαθρο για να πάει ψηλότερα».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», ανέφερε πως η ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του αθλητικού σωματείου, την πολεοδομική οργάνωση, ανάδειξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. «Είχαμε δώσει την υπόσχεση μας στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής της Νέας Τούμπας και είμαστε χαρούμενοι που προχωράει», τόνισε η κ.Νοτοπούλου.

«Ναι» στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση της Τούμπας ψήφισε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη», Σπύρος Βούγιας, καταθέτοντας μια βελτιωτική πρόταση: να επανεξεταστεί το θέμα της υπογειοποίησης της οδού Κλεάνθους, γιατί, όπως είπε εκτός από το οικονομικό της κόστος, μπορεί να επιφέρει ορισμένες αρνητικές κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Ναι και ανεπιφύλακτα» για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά κάτω από όρους, είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ενώ επιφυλάξεις για τις εμπορικές χρήσεις του χώρου και το κυκλοφοριακό εξέφρασαν ο Αντώνης Γαζάκης εκ μέρους της παράταξης «Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» και ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Επίσης, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την «Οικολογία Αλληλεγγύη», υπερψηφίζοντας το θέμα, είπε πως το γήπεδο δεν θα πρέπει να έρχεται σε «σύγκρουση» με την οικονομική ζωή της Τούμπας και η ανάπλαση να σημάνει την αναβάθμιση όλης της περιοχής.

Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα σε βάρος δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα του Σπύρου Βούγια, της Ρίας Καλφακάκου και της Δέσποινας Αηδονά, στα οποία αναφέρεται πως διαφώνησαν ριζικά και καταψήφισαν το σχέδιο για τη δημιουργία γηπέδου του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Αβαρλής, διευκρίνισε πως είναι ανυπόστατα, τα καταδίκασε και υπογράμμισε πως η απόφαση ήταν ομόφωνη. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

07:59 16/10/2017

στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις»

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

07:57 16/10/2017

Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

07:53 16/10/2017

16 Οκτωβρίου

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:11 15/10/2017

Walk for Freedom

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

10:05 15/10/2017

στη Νέα Ραιδεστό

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

09:55 15/10/2017

ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

09:53 15/10/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

09:47 15/10/2017

Εκατοντάδες αγνοούμενοι

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

09:34 15/10/2017

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να δώσει αναβολή

Ξεκινούν οι

Ξεκινούν οι "λοταρίες" της εφορίας

09:28 15/10/2017

Υπεγράφη η σχετική απόφαση - Δείτε τι προβλέπει

Κλασικά Έπιπλα