«Πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

10/9/2020 01:03    Στρατηγική Μελέτη
Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας «άναψε» απόψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, που ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

«Πιστεύουμε πολύ στην ανάπλαση του γηπέδου της Τούμπας», είπε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην τοποθέτησή του. Αναφέρθηκε σε γήπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων που βρίσκονται στον αστικό ιστό, ενώ στάθηκε στην επένδυση ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ και στη δημιουργία 7.000 θέσεων εργασίας με την επόμενη μέρα λειτουργίας.

Πρόσθεσε, δε, ο δήμαρχος πως το έργο «θα τονώσει την οικονομία της πόλης και το περιμένουμε με μεγάλη αγωνία. Θα το τρέξουμε ώστε μέσα στο 2021 να πάμε σε προκήρυξη διαγωνισμού για να βλέπουμε την εικόνα που θα έχει η νέα Τούμπα».

Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Γιάννης Δημογιάννης μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους δημοτικούς συμβούλους, υποστήριξε πως οι χρόνοι είναι πιεστικοί και οι ανάγκες για να γίνει το γήπεδο επιτακτικές. «'Ολοι μαζί να αγκαλιάσουμε το όραμα της Θεσσαλονίκης. Το έργο δεν θα είναι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά η ανάπλαση αφορά όλη την ανατολική πλευρά της πόλης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως υπάρχει η στήριξη από την κυβέρνηση ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για την υλοποίηση του.

Ενημέρωση για το έργο έκανε και ο αρχιτέκτονας - μελετητής, Δημήτρης Δούμας, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα έχει τις σημερινές διαστάσεις με χωρητικότητα 30.000 - 35.000 θεατών, με διαφορετικό όμως ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης. Επίσης, είπε ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων και των κατοίκων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως το 2024 ή το 2025 θα ολοκληρωθεί το έργο.

Η θέση της αντιπολίτευσης

«Ψηφίζουμε θετικά. Είμαστε υπέρ του γηπέδου, παρά τις αντίθετες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να αλλοιώσουν τις ειλικρινείς θέσεις όλης της παράταξης μας», δήλωσε ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Ο Γιώργος Ορφανός, εκ μέρους της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», εκτίμησε ότι το έργο με την ολοκλήρωση του θα «μπορέσει να δώσει δυναμική στην ευρύτερη περιοχή και αθλητικά στον ΠΑΟΚ, διότι το γήπεδο είναι ισχυρό υπόβαθρο για να πάει ψηλότερα».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», ανέφερε πως η ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του αθλητικού σωματείου, την πολεοδομική οργάνωση, ανάδειξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. «Είχαμε δώσει την υπόσχεση μας στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής της Νέας Τούμπας και είμαστε χαρούμενοι που προχωράει», τόνισε η κ.Νοτοπούλου.

«Ναι» στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση της Τούμπας ψήφισε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη», Σπύρος Βούγιας, καταθέτοντας μια βελτιωτική πρόταση: να επανεξεταστεί το θέμα της υπογειοποίησης της οδού Κλεάνθους, γιατί, όπως είπε εκτός από το οικονομικό της κόστος, μπορεί να επιφέρει ορισμένες αρνητικές κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Ναι και ανεπιφύλακτα» για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά κάτω από όρους, είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ενώ επιφυλάξεις για τις εμπορικές χρήσεις του χώρου και το κυκλοφοριακό εξέφρασαν ο Αντώνης Γαζάκης εκ μέρους της παράταξης «Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» και ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Επίσης, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την «Οικολογία Αλληλεγγύη», υπερψηφίζοντας το θέμα, είπε πως το γήπεδο δεν θα πρέπει να έρχεται σε «σύγκρουση» με την οικονομική ζωή της Τούμπας και η ανάπλαση να σημάνει την αναβάθμιση όλης της περιοχής.

Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα σε βάρος δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα του Σπύρου Βούγια, της Ρίας Καλφακάκου και της Δέσποινας Αηδονά, στα οποία αναφέρεται πως διαφώνησαν ριζικά και καταψήφισαν το σχέδιο για τη δημιουργία γηπέδου του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Αβαρλής, διευκρίνισε πως είναι ανυπόστατα, τα καταδίκασε και υπογράμμισε πως η απόφαση ήταν ομόφωνη. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:16 8/8/2025

Από Πέμπτη 7/8 έως Τετάρτη 13/8

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

11:13 8/8/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαριότητας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 8/8/2025

Παρασκευή 8/8

ΔΕΘ 2025 Συναυλίες Πρόγραμμα

ΔΕΘ 2025 Συναυλίες Πρόγραμμα

20:59 7/8/2025

Από 7-14/9

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αρχίζουν

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αρχίζουν

18:00 7/8/2025

Που θα δείτε τους αγώνες τις ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

Από Δευτέρα οι δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών

Από Δευτέρα οι δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών

15:00 7/8/2025

Τέλος οι χρεώσεις

Διακοπή κυκλοφορίας για εργασίες

Διακοπή κυκλοφορίας για εργασίες

12:58 7/8/2025

Αποκατάστασης στο γεφυράκι του Φοίνικα (προέκταση οδού Κνωσού)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 7/8/2025

Πέμπτη 7/8

Η Έκθεση Frida Kahlo: Beyond the Icon  Immersive Experience στη Θεσσαλονίκη

Η Έκθεση Frida Kahlo: Beyond the Icon Immersive Experience στη Θεσσαλονίκη

17:00 6/8/2025

1 Αυγ - 31 Αυγ 2025

Πρώτο φιλικό της εθνικής με το Βέλγιο

Πρώτο φιλικό της εθνικής με το Βέλγιο

13:48 6/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Κλασικά Έπιπλα