310 νέα κρούσματα - Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική

15/9/2020 22:14    ΕΟΔΥ
Τριακόσια δέκα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.730, εκ των οποίων το 55,4% αφορά άνδρες.

Οι 2.433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.901 (43,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξήντα επτά συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 17 (25,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 175 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 116 (37%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

H γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Η γεωγραφική κατανομή των 310 επιπλέον κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Από τα 296 εγχώρια κρούσματα, τα 30 συνδέονται με γνωστές συρροές (15 συνδέονται με ιχνηλάτηση από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ Μόριας). Ενώ 27 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

- 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 197 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας

- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

- 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Εκκολαπτήριο» της πανδημίας τα αστικά κέντρα

Η αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ανησυχητική αντοχή στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον ίδιο και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως αυτή η αυξητική τάση αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Επισήμανε την αυξημένη ένταση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ αναφερόμενος σε ανάλογα φαινόμενα σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, χαρακτήρισε τα αστικά κέντρα ως την «αχίλλειο πτέρνα», το «εκκολαπτήριο» της πανδημίας, καθώς παρατηρείται υπερμετάδοση ανάμεσα σε αγνώστους.

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Οξφόρδης, λέγοντας πως συνεχίζονται οι δοκιμές, καθώς οι παρενέργειες που εμφάνισε ένας των συμμετεχόντων δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας, καθώς και ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ανησυχητική η αντοχή της επιδημίας παρά τα μέτρα. Να ζήσουμε για λίγο σε «κοινωνικές φούσκες»

Σημεία αντοχής εμφανίζει η πανδημία στη χώρα μας παρά τα μέτρα που συνεχίζουν να λαμβάνονται επισήμανε στην αποψινή ενημέρωση ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η επιδημία δείχνει σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί έναντι του κορονοϊού». Όπως επισήμανε, εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι «αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και η αυξητική αυτή τάση τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν δείχνει σημεία ανάκαμψης».

Η Αττική, όπως είπε, που έχει το 1/3 του πληθυσμού, καταγράφει εδώ και αρκετές ημέρες, τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα που αφορούν στο σύνολο της χώρας. «Τα αστικά κέντρα είναι η Αχίλλειος πτέρνα και αποτελούν μακροπρόθεσμα εκκολαπτήρια για τον νέο ιό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης και εξήγησε πως μόνο με τη μείωση της υπερμετάδοσης μεταξύ αγνώστων, μπορεί να περιοριστεί η υπερμετάδοση και να γίνει ευκολότερη η ιχνηλάτηση.

Η μάσκα έχει αποδώσει ως ένα συγκεκριμένο ποσοστό, συνέχισε ο κ. Μαγιορκίνης «Δεν βλέπουμε την κάμψη της επιδημία που θα επιθυμούσαμε». Η όποια αύξηση του R πάνω από το 1 είναι λογικό να ανησυχεί τους ειδικούς είπε και προσέθεσε: «Η μάσκα έχει αποδώσει, όμως αυτή η αύξηση των κρουσμάτων πιέζει το σύστημα υγείας».

Ερωτηθείς για τον ενδεχόμενο να περιορίσουμε τις επαφές μας σε ένα στενό κύκλο συγγενών και φίλων έκανε λόγο για το φαινόμενο της "κοινωνικής φούσκας". «Να δημιουργήσουμε "κοινωνικές φούσκες", να περιορίσουμε γι' αυτή την περίοδο τον κοινωνικό μας κύκλο. Να συναντάμε μόνο φίλους και γνωστούς και μπορούμε να τους συναντάμε όσο συχνά θέλουμε. Να ζήσουμε σε αυτές τις "κοινωνικές φούσκες" για λίγο καιρό έως ότου έρθουν τα εμβόλια».

Όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα , τα περισσότερα κρούσματα είναι ηλικίας 25 έως 34 ετών και «αυτοί αποτελούν σήμερα την κορυφή της επιδημίας και εν συνέχεια έχουμε τις ηλικιακές ομάδες 45 έως 54 και 35 έως 44», ανέφερε ο κ. Μαγιοργκίνης.

Τα έξι μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική - Ν.Χαρδαλιάς: Πρώτο μέλημα στις αποφάσεις είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Έξι έκτακτα ενισχυμένα οριζόντια μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων με ζωντανή μουσική, μάσκες παντού, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όριο πληρότητας 50% για τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, με ταυτόχρονη απαγόρευση του αλκοόλ και του καπνίσματος, καθώς και 60% σε κινηματογράφους.

Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες άνω των 65 ετών, στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα, για γενική χρήση μάσκας, καθώς και να αποφεύγουν δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΜ.

Τα μέτρα στην Αττική

Με βάση την υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα της Αττικής, μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, ως εξής:

1. Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

2. Σε ότι αφορά τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική, δηλαδή τα κέντρα διασκέδασης με ΚΑΔ 5630 1001, 5630 1009, 5630 1010, 5630 1011, 5630 1012 που παρέχουν ζωντανή μουσική και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών με ΚΑΔ 9004 1009, η λειτουργία τους αναστέλλεται για 14 ημέρες.

3. Όσον αφορά στη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα κ.λπ) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους συμπολίτες μας στην Αττική για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.

5. Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Επίσης, στις λαϊκές αγορές θα συμμετέχει το 50% των πωλητών ανά κατηγορία πωλητών και πρέπει να υπάρχει απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων, ενώ υπάρχει δυνατότητα για παράλληλη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας εφ' όσον είναι εφικτό.

6. Στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθορίζεται ανώτατο όριο 6 ατόμων.

Επιπλέον, ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ όπως και το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 10.00 πμ με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ. Ενώ η τήρηση των μέτρων θα ελέγχεται συστηματικά από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του covid.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι τα μέτρα στην Αττική δεν μπορεί να είναι κάθετα στους δήμους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ο πληθυσμός κινείται και εκτός των δήμων αυτών , γι' αυτό λαμβάνονται σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει ένα πακέτο πρωτοβουλιών που εφαρμόζεται τόσο από την πλευρά του οικείου Δημάρχου και όσο των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτικής Προστασίας που επικεντρώνεται στις επιβαρυμένες περιοχές για την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, στην Αττική, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση, υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων. Το λεκανοπέδιο βρίσκεται σήμερα μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, εμφανίζοντας καθημερινά 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης δείχνει ότι έχουμε μεγάλο αριθμό στενών επαφών αυτών των κρουσμάτων και σε ποσοστό πάνω από τον εθνικό μέσο, που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα εντός της Περιφέρειας.

Επιπλέον, παρατηρείται αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ (πάνω από 60% με αυξητική τάση), ενώ η αναγωγή στα διάφορα μοντέλα-αλγορίθμους ρίσκου δείχνει υψηλότατο κίνδυνο.

Τα μέτρα για την Αττική είναι για 14 ημέρες, από αύριο το πρωί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Ταυτόχρονα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι για το ίδιο διάστημα τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

- απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και

- ανώτατο όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές που στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν:

- οι Περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Πάρου (συμπεριλαμβάνεται η Αντίπαρος) καθώς και

- οι δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Τα στοιχεία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση αυτή στην στιγμή στη χώρα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχουν 4.089 ενεργά κρούσματα, που είναι απομονωμένα μαζί με τις επαφές τους, εκ των οποίων τα 1.829 στην Αττική.

Στις πύλες εισόδου, από την 1η Ιουλίου που άνοιξε ο τουρισμός εντοπίστηκαν 1.093 κρούσματα, ενώ έχουν διεξαχθεί 491.980 στοχευμένοι έλεγχοι σε σύνολο 3.827.400 εισερχομένων.

Αναλυτικά τα στοιχεία:

o Από την έναρξη της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 13.240 κρούσματα εκ των οποίων σήμερα τα 4.089 είναι ενεργά και απομονωμένα κατ' οίκον τόσο εκείνα όσο και οι στενές επαφές τους. Επιπλέον, 1.573 πήραν εξιτήριο από νοσοκομεία και 7.273 ανάρρωσαν κατ' οίκον.

Από την 1η Ιουλίου (την ημέρα που άνοιξε ο τουρισμός μας) έως τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν εντοπιστεί 1.093 κρούσματα στις πύλες εισόδου της χώρας, όπου έχουν διεξαχθεί 491.980 στοχευμένοι έλεγχοι σε σύνολο 3.827.400 εισερχομένων.

Οι έλεγχοι

Για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν επιβληθεί, από την 1η Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς 280.538 έλεγχοι, κατά τους οποίους καταγράφηκαν 11.233 παραβάσεις (ποσοστό 4%) και επιβλήθηκαν 12.200 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.806.940 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 3.945 συνολικά ημερών για μη τήρηση της αναλογίας ατόμων/ τ.μ. και 357 συνολικά ημερών για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, έμφαση δίνεται και στην προστασία όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί 56 έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 36.000 ευρώ.

Ειδικά σε περιοχές με έντονα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά έχουν πραγματοποιηθεί επιπλέον δειγματοληπτικοί και όχι διοικητικοί έλεγχοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, από την 1 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί, 2.383 επιπλέον στοχευμένες δειγματοληψίες σε δεκάδες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε 10 Περιφέρειες της χώρας.

«Η πιστή εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς μια μεγάλη διασπορά του ιού στην Αττική αντιλαμβανόμαστε όλοι την έκταση του προβλήματος που θα δημιουργούσε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε:

«Μέχρι να έχουμε το εμβόλιο, θα πορευόμαστε έτσι. Πρώτο μέλημα στις αποφάσεις είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής».


ΑΜΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Προϋπολογισμός «έκτακτης ανάγκης» - Το σχέδιο της δημάρχου για συνολική ανάταξη

Καλαμαριά: Προϋπολογισμός «έκτακτης ανάγκης» - Το σχέδιο της δημάρχου για συνολική ανάταξη

23:18 20/2/2024

υπερψηφίστηκε τα ξημερώματα

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για το δυστύχημα των Τεμπών - Mαθητικές δράσεις μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για το δυστύχημα των Τεμπών - Mαθητικές δράσεις μπροστά στο δημαρχείο

23:02 20/2/2024

Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Καλαμαριά: Κεραυνοί Αράπογλου: Ντροπή κ. Δαρδαμανέλη, όλα θα βγουν στο φως - σπατάλη και ρουσφετολογία

Καλαμαριά: Κεραυνοί Αράπογλου: Ντροπή κ. Δαρδαμανέλη, όλα θα βγουν στο φως - σπατάλη και ρουσφετολογία

00:20 20/2/2024

η δήμαρχος κατακεραυνώνει την προηγούμενη διοίκηση

Καλαμαριά: Η ακουστική ικανότητα των δημοτών σε δράση του Δήμου

Καλαμαριά: Η ακουστική ικανότητα των δημοτών σε δράση του Δήμου

23:49 19/2/2024

«Αγαπήστε τα αυτιά σας»

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5 προσλήψεις στον δήμο (δείτε λεπτομέρειες)

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5 προσλήψεις στον δήμο (δείτε λεπτομέρειες)

23:40 19/2/2024

κατεβάστε την αίτηση

Δαρδαμανέλης για Αράπογλου: Αν και “παλιά”… έχασε την ψυχραιμία της!

Δαρδαμανέλης για Αράπογλου: Αν και “παλιά”… έχασε την ψυχραιμία της!

23:28 19/2/2024

στην αντεπίθεση ο πρώην δήμαρχος

Καλαμαριά: Μικροί δημοσιογράφοι ανέκριναν την δήμαρχο! (φωτο)

Καλαμαριά: Μικροί δημοσιογράφοι ανέκριναν την δήμαρχο! (φωτο)

23:14 19/2/2024

Μαθητές σε ρόλο ρεπόρτερ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:34 19/2/2024

Δευτέρα 19/02 και Τρίτη 20/02

Έρχονται και στην Καλαμαριά οι Κωδωνοφόροι!

Έρχονται και στην Καλαμαριά οι Κωδωνοφόροι!

21:54 16/2/2024

έκθεση φωτογραφίας

Καλαμαριά: Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν Rapid Test (μέρες και ώρες)

Καλαμαριά: Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν Rapid Test (μέρες και ώρες)

21:28 16/2/2024

Από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Κλασικά Έπιπλα