Καλαμαριά: Δύο Εθελοντικές Αιμοδοσίες τον Οκτώβριο - Δείτε πότε

24/9/2020 17:51    Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  & Ισότητας των Δύο Φύλων, συνεχίζοντας να αγωνίζεται για την ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και στο πλαίσιο της προσπάθειας κοινωνικής προσφοράς, οργανώνει δύο αιμοδοσίες μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τηρουμένων όλων των  κανόνων υγιεινής στο χώρο αιμοληψίας.

Η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς θα γίνει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020  στο Θεατράκι “Οδού Χηλής“, τις ώρες από τις 9.00 έως τις 13:30.

Η Αιμοδοσία θα διεξαχθεί από ειδικά συνεργεία αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος»   με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας.

Η δεύτερη που είναι η 19η  Εθελοντική Αιμοδοσία θα γίνει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, επίσης στο Θεατράκι “Οδού Χηλής και τις ίδιες ώρες, από τις 9.00 έως τις 13:30., σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τις ίδιες μέρες και στον ίδιο χώρο  θα βρίσκεται και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.

Ταυτόχρονα θα γίνεται και συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση  του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Καλαμαριάς.

Σημειώνεται ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, που εξακολουθούν να καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη ενίσχυσης. Γι αυτό το λόγο  καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν, με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και ευθύνης να στηρίξουν  την εθελοντική αιμοδοσία και να προσέρχονται εκείνες τις ημέρες, για να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αιμοδότες, προκειμένου  να αποφευχθεί ο συνωστισμός να επικοινωνούν  με τα τηλέφωνα   2313 314 499 και 2313 314 514 ,για τον ορισμό ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα.

Τονίζεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους  να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους.

Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας λαμβάνουν κάθε μέτρο, ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

 Χρήσιμες πληροφορίες για τους αιμοδότες

Τι να προσέξω πριν έρθω στην αιμοδοσία

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιές άτομο, ηλικίας 18-65 ετών

Πριν έρθετε να δώσετε αίμα φροντίστε για τα παρακάτω:

Ξεκουραστείτε το προηγούμενο βράδυ (το ελάχιστο 5-6 ώρες ύπνου).
Να μην έχετε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά το προηγούμενο βράδυ
Να έχετε λάβει ένα ελαφρύ πρωινό
Να μην έχετε ή είχατε τις τελευταίες 2 εβδομάδες συμπτώματα λοίμωξης (βήχα, καταρροή, εμπύρετο, διάρροια, πονόλαιμο κ.λ.π. λόγω ίωσης ή από μικρόβιο)
Να μην έχετε σοβαρά χρόνια προβλήματα (σοβαρές αλλεργίες, αυτοάνοσα  νοσήματα, ινσουλινοθεραπευόμενο σακχαρώδη διαβήτη, κ.λ.π..)
Να έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από το νέο σας piercing ή tattoo.
Να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες (αν είστε άντρας) και 4 μήνες (αν είστε γυναίκα) από την προηγούμενη φορά που αιμοδοτήσατε.
Αν είστε γυναίκα, να μην είστε σε έμμηνο ρήση ή να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μέρες μετά το τέλος αυτής.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Νέο γήπεδο μπάσκετ στο κέντρο

Νέο γήπεδο μπάσκετ στο κέντρο

17:02 5/8/2025

Πού βρίσκεται

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

16:59 5/8/2025

Επετειακός ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή

15:12 5/8/2025

Πότε ξεκινάει

Στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 3.000 επιβάτες

Στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 3.000 επιβάτες

11:20 5/8/2025

Έδεσαν δύο κρουαζιερόπλοια

Κρίσιμη συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Κρίσιμη συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ

11:07 5/8/2025

Βρούτση σήμερα για Καυτανζόγλειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 5/8/2025

Τρίτη 5/8

Αποκατάσταση και διάσωση του Κυβερνείου με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του

Αποκατάσταση και διάσωση του Κυβερνείου με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του

19:00 4/8/2025

Η προκήρυξη από την ΕΤΑΔ

Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο

Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο

17:12 4/8/2025

Το πρώτο μέρος του φετινού κύκλου του θεσμού «Μουσικές Πέμπτες»

Αλλαγές σε 10 γραμμές αστικών λεωφορείων

Αλλαγές σε 10 γραμμές αστικών λεωφορείων

12:28 4/8/2025

Ποιες στάσεις καταργούνται

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 4/8/2025

Δευτέρα 4/8

Κλασικά Έπιπλα