Κορονοιός: Ετσι θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα - Οδηγίες

19/10/2020 20:04    ανακοίνωση της Superleague
Η ανακοίνωση της Superleague

Με αίσθημα ευθύνης, από τη πρώτη στιγμή που η Super League έθεσε το ζήτημα της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, η διοργανώτρια αρχή κατάρτισε λεπτομερές σχέδιο, σε στενή και συστηματική συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ένα λεπτομερές σχέδιο που περιλαμβάνει από την ανέπαφη αγορά του εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, μέχρι την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από τα γήπεδα μετά από τη λήξη του αγώνα.

Τώρα, επιτέλους, έρχεται η ώρα της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων, αρχικά στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων κάθε γηπέδου και με μέγιστο αριθμό τους 3.500 φιλάθλους.

Μαζί όμως με τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων, αρχικά στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων, έρχεται και η ώρα της ευθύνης στο 100% για όλους μας:

Της υπεύθυνης στάσης της Super League, των ομάδων που την απαρτίζουν, των μηχανισμών ελέγχου της Πολιτείας, αλλά και των φιλάθλων.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κατάκτηση, η οποία δεν είναι καθόλου αυτονόητη, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία στην κοινωνία μας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από τη στάση του καθενός από εμάς.

Μένουμε ασφαλείς, σεβόμαστε τις διαδικασίες σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων στα γήπεδα και δίνουμε ένα μήνυμα:

«Επιστροφή στις κερκίδες, ώρα ευθύνης για όλους μας!»





Οι οδηγίες για την ασφαλή είσοδο των οπαδών:

– Η είσοδος στο γήπεδο για τους φιλάθλους θα επιτρέπεται με εισιτήρια διαρκείας, μεμονωμένα εισιτήρια και προσκλήσεις και σύμφωνα με όσα θα ορίζονται στο Πρωτόκολλο.

– Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε., μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα ενημερώνουν για τα μέτρα προστασίας έναντι στον κορονοϊό SARS-CoV-2, το πρωτόκολλο για τηνεπιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και γενικάοποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παρουσίαφιλάθλων στα γήπεδα

– Οι φίλαθλοι, κατά την αγορά του εισιτηρίου, οφείλουν να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την πιθανή περίπτωση ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.

– Οι φίλαθλοι, κατά την είσοδο τους στην εγκατάσταση, θα είναι εφοδιασμένοι με προστατευτική μάσκα και θα τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου από τον προπορευόμενο τους

– Κατά την προσέλευσή τους στο γήπεδο, οι φίλαθλοι θα οδηγούνται στις θύρες εισόδου της εγκατάστασης. Το εισιτήριο των φιλάθλων για την είσοδό τους στην εγκατάσταση θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και ανέπαφα.

– O έλεγχος του αριθμού των εισερχομένων σε κάθε θύρα γίνεται μέσω του access control system.

– Έλεγχος ασφαλείας θα γίνεται από τους security κάθε εγκατάστασης, οι οποίοι υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν προστατευτικά γάντια και μάσκες, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση συνωστισμού θα δημιουργούνται περισσότερες ροές με την άφιξη περισσότερων security.

– Βάσει των οδηγιών, θα ισχύει περιορισμός του αριθμού των φιλάθλων εντός της αθλητικής εγκατάστασης σε ποσοστό 10% και

θα διασφαλίζεται η τήρηση της απαιτούμενης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

– Στις κερκίδες, οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται με κενό δύο τουλάχιστον θέσεων

– Οι Π.Α.Ε./εταιρείες διαχείρισης εισιτηρίων δεν θα επιτρέπουν την αγορά εισιτηρίων σε θέσεις οι οποίες δεν θα είναι διαθέσιμες συμφώνα με το εγκεκριμένο πλάνο

– Σε όλες τις εισόδους καθώς και σε ευκρινή σημεία της εγκατάστασης, θα είναι αναρτημένες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τους κανόνες προστασίας

– Οι Π.Α.Ε. θα εξασφαλίσουν υγειονομικό υλικό, ενώ σε όλους τους χώρους του γηπέδου, σε εμφανή σημεία (π.χ. είσοδο θυρών, κυλικεία, τουαλέτες συστήνεται να υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα (ή gel)

– Συστήνεται να υπάρχει ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων στις εισόδους του γηπέδου και στους κοινόχρηστους χώρους (κυλικεία, τουαλέτες).

– Οι φίλαθλοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο γήπεδο, θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου τουλάχιστον μεταξύ τους.

– Οι φίλαθλοι θα πρέπει να αποφεύγουν στο μέτρο του δυνατού την παραμονή τους σε εσωτερικούς χώρους και τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, καθώς και να αποφεύγουν το συνωστισμό σε χώρους όπως κυλικεία και κλίμακες.

– Επίσης, οι φίλαθλοι παροτρύνονται να χρησιμοποιούν αυτόματους τρόπους πληρωμής με κάρτες και να αποφεύγουν τη χρήση μετρητών.

– Οι καντίνες και τα κυλικεία δύναται να λειτουργούν, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν οι αρμόδιες αρχές. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται σε μορφή “Self Service” και θα πωλούν συσκευασμένα προϊόντα, άλλα προϊόντα όπως καφές, τσάι και άλλα αφεψήματα σε ποτήρια μιας χρήσης.

– Οι φίλαθλοι συνιστάται να προσέρχονται στην εγκατάσταση μεμονωμένα χρησιμοποιώντας, όπου είναι εφικτό, τα δικά τους μέσα μετακίνησης. Σε περίπτωση χρήσης ΜΜΜ θα πρέπει να τηρούνται υποχρεωτικά οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

– Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει κατά την αποχώρηση των φιλάθλων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

– Μετά το τέλος του αγώνα, η αποχώρηση των φιλάθλων θα πραγματοποιείται με ελεγχόμενη σταδιακή έξοδο και σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας.

– Στις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται άμεσα από τα ΜΜΜ θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο αποφυγής συνωστισμού από την ΕΛ.ΑΣ για την επιβίβαση σε αυτά κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

18:10 4/3/2024

Δευτέρα 04/03 και Τρίτη 05/03

Τέτη Σχοινάκη: Πέθανε η ηθοποιός

Τέτη Σχοινάκη: Πέθανε η ηθοποιός

15:00 3/3/2024

Σε ηλικία 68 ετών από καρκίνο

Καλαμαριά: Τα κάλαντα της Άνοιξης άκουσε από μαθητές η δήμαρχος (φωτο)

Καλαμαριά: Τα κάλαντα της Άνοιξης άκουσε από μαθητές η δήμαρχος (φωτο)

22:08 2/3/2024

μαθητές έφεραν την άνοιξη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:33 1/3/2024

Παρασκευή 01/03, Σάββατο 02/03 και Κυριακή 03/03

Καλαμαριά: Έρχεται το 7ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών

Καλαμαριά: Έρχεται το 7ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών

22:27 29/2/2024

Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Καλαμαριά: Νέα εθελοντική δράση καθαρισμού την Κυριακή

Καλαμαριά: Νέα εθελοντική δράση καθαρισμού την Κυριακή

22:17 29/2/2024

TEDxAUTH & CLEANINGANS

Γνωρίζεις τον Πάρη της πλαζ Αρετσούς; Μάθε γι' αυτόν (βιντεο)

Γνωρίζεις τον Πάρη της πλαζ Αρετσούς; Μάθε γι' αυτόν (βιντεο)

21:33 29/2/2024

Τον αγαπάμε, τον φροντίζουμε..

Καλαμαριά: Έγινε το άλμα για μια σύγχρονη βιβλιοθήκη μπροστά στη θάλασσα (φωτο)

Καλαμαριά: Έγινε το άλμα για μια σύγχρονη βιβλιοθήκη μπροστά στη θάλασσα (φωτο)

21:19 29/2/2024

Remezzo

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:29 28/2/2024

Τετάρτη 28/02 και Πέμπτη 29/02

Καλαμαριά: Πένθιμες καμπάνες, μεσίστιες σημαίες και μαύρα μπαλόνια για τα Τέμπη!

Καλαμαριά: Πένθιμες καμπάνες, μεσίστιες σημαίες και μαύρα μπαλόνια για τα Τέμπη!

22:13 27/2/2024

Ο Δήμος Καλαμαριάς θυμάται και τιμά τους 57 νεκρούς

Κλασικά Έπιπλα