Θεσσαλονίκη: Με δωρεάν επισκέψεις, το «Βέλος» θα γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου

23/10/2020 15:48    αντιτορπιλικό
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» θα περάσει το εορταστικό τριήμερο της 26ης και 28ης Οκτωβρίου αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, να βρεθούν στο κατάστρωμά του και να ζήσουν νοερά στιγμές του ένδοξου παρελθόντος.

Από τις 15 Ιουνίου που επιτράπηκε και πάλι η είσοδος του κοινού στο πλοίο, μετά την περίοδο του lockdown, έως και σήμερα περίπου 13.500 άτομα επισκέφτηκαν το «Βέλος», μία αντιστοιχία περίπου 5 προς 1 σε σύγκριση με το θωρηκτό «Αβέρωφ» το οποίο βρίσκεται «δεμένο» στην Αθήνα και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δέχτηκε περίπου 3.500 επισκέπτες.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο κυβερνήτης του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ» και του αντιτορπιλικού «Βέλος», αρχιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού, Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», αναφορικά με το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Θεσσαλονικείς, οι Βορειοελλαδίτες και οι επισκέπτες της πόλης να θαυμάσουν από κοντά το αντιτορπιλικό.

«Εχουμε ακόμη πολύ κόσμο που μας επισκέπτεται. 'Εχουμε ουρές και αυτό είναι που μας έχει συγκινήσει και μας κρατάει δυνατούς και αισιόδοξους. Οι Θεσσαλονικείς τιμούν το Πολεμικό Ναυτικό και το 'Βέλος' με τη συνεχή αυξανόμενη επισκεψιμότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και ξαναέρχονται. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο», δήλωσε ο κ.Χαραλαμπόπουλος.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών με την πανδημία του κορονοϊού δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συγκεκριμένη εκδήλωση για το εορταστικό τριήμερο στο «Βέλος». Ωστόσο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η είσοδος στο πλοίο θα είναι δωρεάν. «Θέλουμε να πάρει ο κόσμος μια μυρωδιά από το Πολεμικό Ναυτικό, να ταξιδέψει στην ιστορία, να δει στολές, να ζήσει αυτή τη μέρα όπως πρέπει, έστω κι αν όλα τα υπόλοιπα θα είναι περιορισμένα λόγω πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Χαραλαμπόπουλος ανακοίνωσε επίσης πως το αντιτορπιλικό θα βρίσκεται και τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/7/2025

Σάββατο 19/7

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

20:40 18/7/2025

Τετάρτη 23/7

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

20:00 18/7/2025

Πέμπτη 24/7

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

12:39 18/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 18/7/2025

Παρασκευή 18/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα