Κορονοϊός: Γέμισαν σχεδόν όλες οι ΜΕΘ στη Λάρισα - «Αντέχουμε μισή εφημερία ακόμη»

12/11/2020 17:38    το σύστημα υγείας δοκιμάζεται καθημερινά
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί και το σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται καθημερινά. Τα αποτελέσματα του lockdown, όπως λένε οι ειδικοί θα αρχίσουν να φαίνονται 10 ημέρες μετά, αλλά μέχρι τότε η εικόνα δεν θα είναι καλή. Η αύξηση των ανθρώπων που μπαίνουν στις ΜΕΘ έχει χτυπήσει το καμπανάκι σε όσους εργάζονται στο σύστημα υγείας, ενώ γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν καθημερινά και με τον φόβο να μην νοσήσουν και οι ίδιοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας έχει αρχίσει να δυσκολεύει πολύ. Όπως εξηγεί ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας, το νοσοκομείο δεν αντέχει άλλο γιατί μεγάλο κομμάτι και γιατρών και νοσηλευτών βγαίνει θετικό. Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται σε καραντίνα τίθενται και οι επαφές τους. 

«Ίσως και αυτή την ύστατη στιγμή υπάρχει χρόνος μέσω της επίταξης του ιδιωτικού τομέα, όχι με αγοραίους όρους, άλλα με όρους επίταξης και τα ιδιωτικά εργαστήρια να μπουν όλοι στη μάχη του κορoνοϊού γιατί η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει τις επόμενες μέρες», τονίζει ο Αθανάσιος Αθανασιάδης, παθολόγος, αντιπρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας.

Η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας είναι στα όρια της. Χθες οι 8 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασαν. Σήμερα όμως οι 7 έχουν καλυφθεί και μένει μόνο μία. Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, αντέχουν ακόμη για μισή εφημερία. 

Στις 10 διακομιδές οι 9 είναι για Covid-19, εξηγεί ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. «Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες της Θεσσαλίας και ειδικά της Λάρισας, να τηρούν τα μέτρα και να βγαίνουν αν και εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και μόνο», προσθέτει.

Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής τμήματος επειγόντων νοσοκομείου Λάρισας. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση αλλά παρόλα αυτά χθες δημιουργήσαμε 8 κλίνες ΜΕΘ κλείνοντας όλες τις κλίνες κανονικές ΜΕΘ, 20 στο σύνολο και αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα τα 19 από τα 20 κρεβάτια, ανέφερε.


ethnos

Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμιο ρεκόρ για κλινική του ΑΧΕΠΑ

Παγκόσμιο ρεκόρ για κλινική του ΑΧΕΠΑ

22:13 17/5/2018

Βραβείο στον καθηγητή Οφθαλμολογίας Νικόλαο Ζιάκα

Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Χ.Ο.Θ. το Σάββατο

Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Χ.Ο.Θ. το Σάββατο

15:57 17/5/2018

στις 19 Μαϊου

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

02:59 17/5/2018

World Hypertension League

Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

02:51 17/5/2018

International Day Against Homophobia

Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου

02:40 17/5/2018

17 Μαΐου

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

02:30 17/5/2018

Πέμπτη 17 Μαιου

«Μίλησε» ο καταγραφέας του Mirage: Τι σκότωσε τον Γ. Μπαλταδώρο

«Μίλησε» ο καταγραφέας του Mirage: Τι σκότωσε τον Γ. Μπαλταδώρο

01:48 17/5/2018

Οι αναφορές των Γάλλων που “διάβασαν” τον καταγραφέα..

Ποια έργα επείγουν για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης

Ποια έργα επείγουν για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης

01:33 17/5/2018

Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ

Αναλυτικός οδηγός με 22 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

Αναλυτικός οδηγός με 22 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

01:30 17/5/2018

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Μητέρες SOS αναζητά το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης

Μητέρες SOS αναζητά το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης

01:28 17/5/2018

και σε άλλες τρεις περιοχές

Κλασικά Έπιπλα