Θεσσαλονίκη: Ξαφνικά ζητούν να υιοθετήσουν σκυλιά - Υποψίες πως τα θέλουν για να βγαίνουν βόλτα!

12/11/2020 18:43    fast track διαδικασίες
   Υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών με ...fast track διαδικασίες ζητούν τις τελευταίες μέρες πολίτες, από φιλοζωική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, κάνοντας τους υπευθύνους να υποψιάζονται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά ως δικαιολογία για βόλτα εν μέσω καραντίνας.

   «Εκεί που χτυπούσε σπάνια το τηλέφωνο για υιοθεσίες, μέσα σε λίγες μέρες δεχτήκαμε όσα αιτήματα δεχόμαστε συνολικά όλο τον χρόνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύη Καλαϊτζίδου από τη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Οργάνωση «Νοιάζομαι» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν σε ανεύθυνες υιοθεσίες.

   «Έχουμε, για παράδειγμα, τον Ντεξ που είναι πίτμπουλ και περιμένει για υιοθεσία εδώ και δύο χρόνια και μέσα σε 3 μέρες είχαμε 4 ενδιαφερόμενους!», λέει χαρακτηριστικά η κ. Καλαϊτζίδου. «Είναι μάλιστα ενδεικτικό», σύμφωνα με την ίδια, «ότι δεχόμαστε πλέον απανωτά αιτήματα να έρθουν στο καταφύγιό μας και να γνωρίσουν τα σκυλιά μας, τη στιγμή που γενικότερα, ήταν σχεδόν μηδενικές οι επισκέψεις».

   Αυτό που υποψιάζει, μάλιστα, την κ. Καλαϊτζίδου για τα κίνητρα των ενδιαφερόμενων, είναι το γεγονός ότι ζητούν να γίνουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες υιοθεσίας και να παραλάβουν άμεσα το σκυλί.

   «Κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται γιατί ακολουθούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και οι υιοθεσίες που κάνουμε, γίνονται μέσω δήμων. Στην υιοθεσία πρέπει να γνωρίσεις το ζώο, να δεις και συ αλλά και το σκυλί αν "ταιριάζεται", να μιλήσεις με τον εκπαιδευτή του, να γίνουν οι εξετάσεις στον κτηνίατρο και να υλοποιηθεί στη συνέχεια, όλη η προβλεπόμενη διαδικασία», λέει η υπεύθυνη της φιλοζωικής.

   Τους ενδοιασμούς της ενισχύει επιπλέον και το γεγονός ότι επειδή όλα τα ζώα του καταφυγίου είναι μεγαλόσωμα, υπάρχει γενικά μειωμένο ενδιαφέρον για την υιοθεσία τους.

   «Επειδή είναι ενήλικα και μεγαλόσωμα, δεν τα θέλουν. Είναι στα αζήτητα επειδή επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι είναι δύσκολα στο χειρισμό και πιάνουν ...χώρο στο διαμέρισμα. Αυτά τα σκυλιά όμως είναι πιο ήρεμα από τα στριφνά, πολλές φορές, μικρόσωμα που γαβγίζουν συνέχεια και δεν θέλουν πια τόσο πολύ χώρο», σημειώνει.

   Καταλήγοντας, διευκρινίζει ότι είναι ανοιχτοί στις υιοθεσίες, χωρίς να απορρίπτουν κάποιον αλλά τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι τα ζώα θα βρουν τον κατάλληλο και μόνιμο ιδιοκτήτη και όχι έναν περιστασιακό.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Σήμερα στην Καλαμαριά η καρδιά του Αγίου Λουκά!

Σήμερα στην Καλαμαριά η καρδιά του Αγίου Λουκά!

10:32 2/6/2018

Δείτε το πρόγραμμα

Πριν λιγο - Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσυκλέτα στη Μουδανίων

Πριν λιγο - Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσυκλέτα στη Μουδανίων

10:28 2/6/2018

ρεύμα προς Χαλκιδική

Οι νέοι στην Ελλάδα θέλουν να κάνουν οικογένεια. Αλλά δεν μπορούν

Οι νέοι στην Ελλάδα θέλουν να κάνουν οικογένεια. Αλλά δεν μπορούν

10:24 2/6/2018

being young in Europe

Στη Β. Εύβοια ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος

Στη Β. Εύβοια ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος

10:18 2/6/2018

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπει ο Αμανατίδης

Αυξάνονται οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Αυξάνονται οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

10:13 2/6/2018

στόχος να σπάσει το φράγμα των 100.000

55χρονη βρέθηκε πνιγμένη στην παραλία των Αβδήρων

55χρονη βρέθηκε πνιγμένη στην παραλία των Αβδήρων

10:09 2/6/2018

Μαρία Χαλιαμακίδου

Ξεκινούν 15 Ιουνίου τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Θεσσαλονίκης - Σποράδες

Ξεκινούν 15 Ιουνίου τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Θεσσαλονίκης - Σποράδες

10:06 2/6/2018

Golden Star Ferries

Εξαφανίστηκε η Όλγα - Μπορείς να βοηθήσεις;

Εξαφανίστηκε η Όλγα - Μπορείς να βοηθήσεις;

10:02 2/6/2018

17 ετων

300 εκατ. πλαστικά ποτήρια τον χρόνο καταναλώνουν οι Έλληνες για τον καφέ τους

300 εκατ. πλαστικά ποτήρια τον χρόνο καταναλώνουν οι Έλληνες για τον καφέ τους

09:57 2/6/2018

Greenpeace

Από σήμερα περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ  για τις παραλίες

Από σήμερα περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για τις παραλίες

09:53 2/6/2018

Σαββατοκύριακα

Κλασικά Έπιπλα