Καλαμαριά: Πρόσθετος χριστουγεννιάτικος φωτοστολισμός - Διαφορετική φέτος η πλατεία Δημαρχείου

7/12/2020 17:17    τι αλλάζει ο κορονοιός
Διαφορετική λόγω της πανδημίας του covid-19 και των μέτρων αποτροπής της διάδοσής της θα είναι φέτος η «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, ενώ θα δοθεί πρόσθετη έμφαση στον εορταστικό οδοφωτισμό του Δήμου με επέκτασή του και σε νέους δρόμους που παλαιότερα δεν περιλαμβάνονταν στον σχετικό σχεδιασμό.

Παράλληλα ο Δήμος Καλαμαριάς για να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας των μικρών κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής  εξασφάλισε  μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία μετά από ένα δοκιμαστικό διήμερο εργασιών εγκαθίσταται στη σελίδα του Δήμου και από το Σάββατο 12/12  θα εκπέμπει καθημερινά και θα κρατάει συντροφιά στα παιδιά για 16 ώρες το 24ωρο (“Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό”).

Όπως δηλώνει στο Thesseconomy.gr ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν είναι δυνατόν φέτος να τοποθετηθούν στην Χριστουγεννιάτικη Πλατεία ούτε καρουζέλ ή άλλα παιχνίδια, ούτε τα Σπιτάκια-εργαστήρια για τα παιδιά που πλαισίωναν την Πλατεία τις προηγούμενες χρονιές, ούτε το αγαπημένο των μικρών δημοτών Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι, αλλά έχει ήδη τοποθετηθεί – και θα φωταγωγηθεί τις επόμενες ημέρες – στην Πλατεία του Δημαρχείου ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο αλλά και συστάδες μικρότερων χριστουγεννιάτικων δέντρων στην Πλατεία, θα τοποθετηθεί επίσης Χριστουγεννιάτικη Φάτνη και θα υπάρχει ιδιαίτερος φωτοστολισμός που θα δημιουργεί λαβύρινθο για τα παιδιά και θα στηθούν μόνο 5 stands (σ.σ. όχι σπιτάκια) που θα δοθούν σε Συλλόγους.

Παράλληλα, εντείνεται ο εορταστικός οδοφωτισμός, με μεγάλη μίσθωση πρόσθετου σχετικού υλικού. Μέχρις στιγμής έχει ανάψει ο χριστουγεννιάτικος οδοφωτισμός που προϋπήρχε και μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ανάψει και ο πρόσθετος οδοφωτισμός που μίσθωσε για φέτος ο Δήμος (σ.σ. μίσθωση της τάξης  των 20.000 ευρώ), ο οποίος θα τοποθετηθεί κυρίως σε εμπορικούς δρόμους περιοχών του Δήμου που παλαιότερα δεν είχαν τέτοιο στολισμό, όπως στην Νέα Κρήνη και στο Βότση, ευελπιστώντας – όπως σημειώνει ο κ.Δαρδαμανέλης – ότι η αγορά θα ανοίξει και προκειμένου να  βοηθηθούν οι καταστηματάρχες και επαγγελματίες με τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

05:21 21/5/2018

World Day for Cultural

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου

02:48 21/5/2018

δειτε αναλυτικά

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού

02:47 21/5/2018

ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου

Στα ύψη η βενζίνη: Σε Βουλγαρία και Τουρκία οι Έλληνες οδηγοί

Στα ύψη η βενζίνη: Σε Βουλγαρία και Τουρκία οι Έλληνες οδηγοί

02:36 21/5/2018

ξέφρενο ράλι

Δημιουργήθηκε «ηλεκτρονικός σκύλος διάσωσης» με όσφρηση!

Δημιουργήθηκε «ηλεκτρονικός σκύλος διάσωσης» με όσφρηση!

02:31 21/5/2018

Για τον εντοπισμό ανθρώπων σε περιπτώσεις σεισμών

Η «βασίλισσα» επέστρεψε στον θρόνο της!

Η «βασίλισσα» επέστρεψε στον θρόνο της!

02:19 21/5/2018

η Ρεάλ Μαδρίτης… εκθρόνισε τη Φενέρμπαχτσε

Έρχεται το επίδομα στέγασης για 500.000 νοικοκυριά - Πόσο θα είναι

Έρχεται το επίδομα στέγασης για 500.000 νοικοκυριά - Πόσο θα είναι

01:47 21/5/2018

Ποιο είναι το εισοδηματικό όριο

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο κέντρο - Ένας σοβαρά τραυματίας

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο κέντρο - Ένας σοβαρά τραυματίας

01:43 21/5/2018

Σύγκρουση Ι.Χ με μηχανή

Ακόμη τρία άτομα προσήχθησαν για την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη

Ακόμη τρία άτομα προσήχθησαν για την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη

01:39 21/5/2018

θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Απίστευτη δήλωση Μπουτάρη: «Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ»

Απίστευτη δήλωση Μπουτάρη: «Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ»

01:36 21/5/2018

βιντεο

Κλασικά Έπιπλα