Καλαμαριά: Πέντε παρατάξεις ζητούν την επαναπρόσληψη των ΑΜΕΑ εργαζομένων στον δήμο

9/12/2020 21:44    κοινή ανακοίνωση
Με κοινή ανακοίνωσή τους, πέντε δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καλούν την διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς να ανακαλέσει την απόφασή της για τη μη ανανέωση των συμβάσεων τεσσάρων Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία εργάζονταν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου έως και τις 30 Νοεμβρίου, όπως πρώτοι γράψαμε στο e-kalamaria.gr (διαβάστε σχετικά) και ζητούν από την διοίκηση του δημάρχου κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, να προχωρήσει άμεσα στη μετατροπή των συμβάσεων τους, από ορισμένου χρόνου, σε αορίστου.

Η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων:

“Πριν λίγες μέρες, μεσούσης της πανδημικής κρίσης, που έχει δημιουργήσει συνακόλουθα και μία τεράστια, απρόβλεπτων διαστάσεων οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, η Διοίκηση του Δήμου μας προχώρησε σε μία ανήκουστη ενέργεια: Έστειλε στην ανεργία τέσσερις εργαζόμενους με Αναπηρία - με πρόσφατη απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς ( ΚΕΔΚΑ ) - μετά από 4ετείς συμβάσεις και εν μέσω πανδημίας, ενώ οι  ανάγκες που κάλυπτε αυτό το προσωπικό είναι υπαρκτές και πραγματικές και  γι' αυτόν τον λόγο οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών κατέθεσαν θετική εισήγηση για να  παραμείνουν στις θέσεις τους!

Το τραγελαφικό βέβαια είναι πως αυτά συνέβαιναν την  ημέρα που η Παγκόσμια Κοινότητα καλούνταν να τιμήσει τα Άτομα με Αναπηρία, την  ημέρα που όλοι μας (πόσο μάλλον οι ασκούντες διοίκηση), θα έπρεπε να προχωράμε σε μέτρα και διεκδικήσεις, που θα εξισώνουν τους συμπολίτες μας, δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, στην διαβίωση, στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, στην Καλαμαριά, η Διοίκηση και ο Δήμαρχος αποκάλυψαν  το πραγματικό πρόσωπο τους, αυτό   της αναλγησίας και της σκληρότητας!

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με το οποίο προσλάβαμε Άτομα με Αναπηρία στην Κοινωφελή Επιχείρηση έληγε στις 30-11-2020. Σύσσωμη,λοιπόν, η αντιπολίτευση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΚΑ) του Δήμου μας, ενόψει και  της λήξης του προγράμματος, ζητούσαμε να μπει έγκαιρα το θέμα για συζήτηση στο ΔΣ, αλλά η πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της παράταξης του Δημάρχου κώφευαν και το εισήγαγαν στην κυριολεξία και στο και πέντε, στο  Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε μόλις στις 27-11-2020 και ώρα 16:00 και ενώ εν τω μεταξύ μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο.

Το χειρότερο δε όλων ήταν, ότι ενώ είχαν προειλημμένη την απόφασή τους και ήταν προδιαγεγραμμένο το μέλλον των συγκεκριμένων τεσσάρων εργαζομένων, η Πρόεδρος του Δ.Σ ζήτησε τη γνώμη από τους υπευθύνους των δομών στις οποίες εργάζονταν, οι οποίοι με τις εισηγήσεις που κατέθεσαν αναφέρονταν πολύ θετικά, τόσο για το παραγόμενο έργο και την αποτελεσματικότητά τους όσο και για τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους!

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΚΕΔΚΑ αγνόησε όλα αυτά και μέσα σε μία ατμόσφαιρα εντάσεων και προπηλακισμών, οι τέσσερις απολύθηκαν, με την φθηνή δικαιολογία ότι «έληξαν οι συμβάσεις τους», παίζοντας στην κυριολεξία με τις λέξεις πως «δεν πρόκειται περί απόλυσης, αλλά περί λήξης του Προγράμματος».

Την ίδια στιγμή ΟΛΗ η αντιπολίτευση τόνιζε ότι ο ίδιος ο Νόμος τους δίνει τη δυνατότητα, οπότε θα έπρεπε να προχωρήσουμε στην συνέχιση των συμβάσεων και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους. Άλλωστε η Κοινωφελής επιχείρηση είναι υποστελεχωμένη και οι τρεις κάλυπταν θέσεις που η στελέχωσή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ακόμη και ο τρόπος και η μεθόδευση των απολύσεων είναι ανήκουστη: Ενώ όλα αυτά συνέβαιναν, η Πρόεδρος δεν μπήκε καν στον κόπο να καλέσει τους εργαζόμενους έγκαιρα και να τους ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι, αντ’ αυτού τους αιφνιδίασε. Όταν μάλιστα γνώριζαν,πως η τακτική που ακολουθούνταν τα προηγούμενα χρόνια για εργαζόμενους τέτοιων προγραμμάτων ήταν να παραμένουν στην εργασία τους.

Περιμέναμε, έστω και την ύστατη στιγμή, πως το θέμα θα αντιμετωπίζονταν διαφορετικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου που πραγματοποιήθηκε στις 30-11-2020, όπου το θέμα ξανατέθηκε και πάλι από τις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Ως πολίτες ταγμένοι στην υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων έναντι όλων!
Ως δημότες που θεωρούμε πως η εργασία είναι Δικαίωμα και όχι προνόμιο!

Καλούμε τον Δήμαρχο και την Διοίκηση της ΚΕΔΚΑ να αναιρέσει την άδικη απόφασή της, και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στην φυσική τους θέση: στην Κοινωφελή μας Επιχείρη (μετατρέποντας τις συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου). Για το λόγο αυτό, θα το  φέρουμε ως τακτικό θέμα της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προκειμένου να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην Διοίκηση να επανορθώσει”.

Συνεργασία για την Καλαμαριά   
Θεοδόσης Μπακογλίδης

Καλαμαριά Πρώτη Ξανά
Άρης Τεμεκενίδης

Η Καλαμαριά που μας αξίζει
Αβραάμ Περσίδης

Καλαμαριά Αλλιώς
Δημήτρης Αρκούδης

Λαϊκή Συσπείρωση
Βικέντιος Αντωνάκης


Επόμενο Προηγούμενο
 

Με το δεξί στο κύπελλο ο Απόλλων Πόντου

Με το δεξί στο κύπελλο ο Απόλλων Πόντου

08:32 20/9/2017

1-0 τον Αιγινιακό

Νέα τεχνολογία αορατότητας αναπτύσσουν έλληνες και αυστριακοί επιστήμονες

Νέα τεχνολογία αορατότητας αναπτύσσουν έλληνες και αυστριακοί επιστήμονες

08:19 20/9/2017

Νέες δυνατότητες στην τέχνη του καμουφλάζ

ΠΑΕ Άρης: «Δωρεάν είσοδος σε παιδιά έως 10 ετών»

ΠΑΕ Άρης: «Δωρεάν είσοδος σε παιδιά έως 10 ετών»

07:42 20/9/2017

Διόρθωσαν οι ''κιτρινόμαυροι'' το λάθος, που αρχικά ήθελαν 20 ευρω και για τους μικρούς φίλους

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού»

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού»

07:37 20/9/2017

Το πρώτο στην Ευρώπη

Θα δημιουργήσουν το «CERN του εγκεφάλου»!

Θα δημιουργήσουν το «CERN του εγκεφάλου»!

07:34 20/9/2017

Νευροεπιστήμονες συμμάχησαν..

Μεξικό: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ - Εκατόμβη νεκρών!

Μεξικό: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ - Εκατόμβη νεκρών!

07:20 20/9/2017

Ξεπέρασαν τους 150 οι νεκροί από τα φονικά Ρίχτερ

Εορτή του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού

Εορτή του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού

06:21 20/9/2017

20 Σεπτεμβρίου

Ανακάλυψαν μύκητα που διασπά πλαστικό εντός εβδομάδων!

Ανακάλυψαν μύκητα που διασπά πλαστικό εντός εβδομάδων!

06:04 20/9/2017

Ερευνητές του Ινστιτούτου Βοτανικής Κανμίνγκ

207 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

207 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

16:42 19/9/2017

19/09/2017

5 θέσεις εργασίας στο ΕΛΚΕΘΕ

5 θέσεις εργασίας στο ΕΛΚΕΘΕ

16:37 19/9/2017

«KAUST PPP 2017»

Κλασικά Έπιπλα