Καλαμαριά: Συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία

8/1/2021 15:44    Δώρο ζωής
Δώρο ζωής, για να μπορούν τα παιδιά με αναπηρία να έχουν πλέον απρόσκοπτα πρόσβαση στην εκπαίδευση, πέτυχε η εκστρατεία «Κίνηση ζωής για τα παιδιά της «Συζωής» για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου.

Περισσότερα από 40.000 ευρώ από 362 δωρεές υποστήριξης από ιδιώτες και εταιρείες συγκεντρώθηκαν για την αγορά του ειδικού λεωφορείου μεταφοράς ΑμεΑ του Συλλόγου γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Συζωή».

«Λίγες μόνο μέρες μετά την έλευση της νέας χρονιάς, με τη στήριξη και τη δύναμή σας, καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο που είχαμε, συγκεντρώνοντας το ποσό των 40.507,60Euro (ποσοστό επίτευξης στόχου 101,27 %)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Η εκστρατεία ξεκίνησε για να μπορέσουν όλα τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό απαιτούνταν η προμήθεια ενός μικρού λεωφορείου, ειδικά διαμορφωμένου για μεταφορά ΑμεΑ, ώστε να μετακινεί τους ωφελούμενους της «Συζωής» από και προς το Κέντρο Εκπαίδευσής τους.

«Το πρόβλημα ήταν ήδη υπαρκτό τα τελευταία 4 χρόνια, φέτος όμως τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας απέναντι στον κορονοϊό το γιγάντωσαν. Το οδυνηρό αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης εκ περιτροπής, με άμεση επίπτωση στα ίδια και στις οικογένειές τους. Η ανάγκη αυτή μας ώθησε να απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα βοήθειας με κάθε μέσο».

Ο στόχος της «Συζωής» ήταν η συγκέντρωση 40.000Euro για την αγορά ενός έτοιμου μεταχειρισμένου οχήματος που πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές και χάρη στην άμεση ανταπόκριση, ο στόχος επετεύχθη αφού με την έλευση της νέας χρονιάς, στις 5 Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 40.507,60Euro.

«Εκτιμάμε, σεβόμαστε και ευχαριστούμε για όλες τις δωρεές που ήταν από ένα ευρώ έως 15.000 ευρώ. Πλέον, τα παιδιά μας θα μπορούν να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης χωρίς προβλήματα» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Καζαντζίδης, διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 5 σε αμαξίδια.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

11:27 15/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Κλασικά Έπιπλα