Σε ποια σημεία πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί λόγω παγετού στη Β. Ελλάδα

15/1/2021 17:49    Χιονοπτώσεις και ισχυρό ψύχος
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, μετά την αντιμετώπιση του παγετού που δημιουργήθηκε σε σημεία του οδοστρώματος κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής χιονόπτωσης.

Στα «λευκά» ντύθηκαν από χθες οι οικισμοί Λιβάδι, Περιστερά, Μονοπήγαδο και Άγιος Αντώνιος στον δήμο Θέρμης, ωστόσο η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα. Με απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για όσο διάστημα διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, της χιονόπτωσης και του παγετού, στον δήμο Βέροιας, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης αποφάσισε να αναστείλει για σήμερα τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία Ριζωμάτων και Τριποτάμου - Ράχης. 

Συνιστάται στους οδηγούς όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και δημιουργείται παγετός στους δρόμους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Στη Χαλκιδική επικρατεί παγετός στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, από το 50ο (διασταύρωση Αγίου Προδρόμου) έως το 65ο χλμ, από το 39ο - 92ο χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Γαλάτιστα - Στρατωνίκη), από το 55ο - 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στις επαρχιακές οδούς Αρναίας - Στανού, Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ιερισσού από το 1ο - 15ο χλμ (Βράσταμα), από το 1ο - 15ο χλμ της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Γερακινής και στη δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Στην Πέλλα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του δήμου Εδεσσας (ευρύτερη περιοχή Αρνισσας - Αγιος Αθανάσιος) και στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς, αλλά και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο,  πλην της εθνικής οδού Καστοριάς - Κοζάνης, διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στη Φλώρινα, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Α-27) Νίκης - Φλώρινας.

Meteo Αστεροσκοπείου: Χιονοπτώσεις και ισχυρό ψύχος στα κεντρικά και βόρεια «Λέανδρος» από απόψε

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.  

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας. Βροχοπτώσεις αναμένονται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ αυτές σε Νότιο Ιόνιο, Κεφαλλονιά και Ιθάκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.  

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου και από το πρωί της Κυριακής θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο. Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο θα σημειωθεί παγετός σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς στα ορεινά ηπειρωτικά. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -4 έως 2, στην Ήπειρο από -4 έως 8, στη Θεσσαλία από -2 έως 3, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 6, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 10, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 7, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς. Η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Από το πρωί οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα ημιορεινά του νομού, ενώ βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και από το απόγευμα κατά τόπους στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως -3 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.  


AMΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

20:00 4/6/2025

Παρασκευή 13/6

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

16:00 4/6/2025

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ) του ΕΟΔΥ

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

11:17 4/6/2025

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 4/6/2025

Τετάρτη 4/6

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 3/6/2025

5 - 6/6

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

17:03 3/6/2025

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

15:38 3/6/2025

Πώς γίνεται η διαδικασία

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

11:36 3/6/2025

Δευτέρα 9/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 3/6/2025

Τρίτη 3/6

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

20:00 2/6/2025

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κυριακάτικο ραντεβού

Κλασικά Έπιπλα